Brevet Samsung pentru un smartwatch cu senzori biologici

1275

Companiei Samsung îi place să introducă caracteristici smartwatch inovatoare pe piață și este destul de eficientă în eforturile sale. Cu toate acestea, compania pare să fie cu un pas în spatele Apple atunci când vine vorba de smartwatch-uri. Vorbim aici în special de Apple Watch 4. Acesta tocmai a făcut un pas în fața lui Samsung, a fost lansat de Apple cu un senzor ECG. Sistemul de senzori permite utilizatorilor să efectueze un test ECG prin simpla atingere a noului Digital Crown al ceasului.

Cu toate acestea, un nou brevet, depus de Samsung la Biroul de Brevete și Mărci din Statele Unite (USPTO), arată că firma sud-coreeană are caracteristici similare în teste care ar putea apărea într-un viitor Galaxy Watch sau alt wearable Samsung. Conform IotGadgets, brevetul este în așteptare la USPTO și probabil va fi aprobat în perioada următoare.

Samsung Galaxy Watch cu funcție ECG (Electrocardiogramă)

USPTO a publicat recent o cerere de brevet de invenție depusă de Samsung pentru un „sistem de senzori biologici inserați„. Samsung a descris brevetul ca „Unul sau mai multe exemple de realizare a unui dispozitiv care poate purta un senzor pentru detectarea unui semnal biologic. Poate fi atașat sau detașat cu ușurință și o metodă de control al dispozitivului portabil„.

Deci este vorba de senzori destinați detectării informațiilor biologice ale utilizatorului. Informațiile pot include (dar nu se limitează la) nivelul de zahăr din sânge, nivelul de grăsimi corporale, temperatura corporală, transpirația și creatinina.

Așa cum se poate observa în schițe compania intenționează să configureze o curea de ceas pentru a găzdui un senzor detașabil în ea. Cureaua include o cablare configurată pentru a se conecta la corpul principal, astfel încât să transmită semnale biologice.

USPTOUnited States Patent and Trademark Office. Este o agenție guvernamentală americană cu sediul în Alexandria, Virginia. Are peste 12.000 de angajați, inclusiv ingineri, oameni de știință, avocați, analiști, specialiști în computere, care lucrează pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală din S.U.A. Director este Andrei Iancu.

Trei senzori pentru mai multe informații biologice

Samsung a plasat trei senzori în ceas și probabil a făcut asta pentru a acoperi fiecare unghi posibil pe care îl poate urmări în cadrul dispozitivului real. Sau cine știe, mai mulți senzori pentru detectarea mai multor informații biologice.

Un alt mod în care Samsung intenționează să introducă senzorul este plasându-l sub corpul ceasului, la fel ca o cartelă SIM. Brevetul arată că ceasul va găzdui o zonă unde utilizatorul să-și pună degetul pentru testare. Principalul avantaj al senzorului este că acesta poate fi atașat dispozitivului, în loc să fie încorporat. Probabil pentru a nu descărca bateria, un punct de vânzare important al smartwatch-urilor Samsung.

În conformitate cu documentul care însoțește cererea de brevetare, dispozitivul portabil poate include de asemenea o unitate de comunicație care transmite informațiile biologice unui dispozitiv extern cum ar fi un smartphone sau o tabletă.

Samsung a depus brevetul la USPTO în mai 2018. Aceasta este o cerere de brevet, nu se poate spune dacă toate caracteristicile afișate vor face parte dintr-un dispozitiv real. Și chiar dacă vor face, nu putem estima un interval de timp când se va întâmpla acest lucru.