Nou brevet Samsung de telefon pliabil tip Galaxy Z Flip

90
Galaxy-Z-Flip brevet Samsung
Sursă foto: SamsungNewsroom

Samsung a fost compania care a lansat primele telefoane pliabile din lume cu Flip și Fold, în 2019. După ce a condus ani de zile piața pliabilă, acum Samsung simte concurența că se apropie tot mai mult. Samsung chiar a pierdut primul loc în domeniul pliabil în Q1 2024, fiind depășită de Huawei. Potrivit unei recente cereri de brevet, Samsung explorează noi modalități de a-și îmbunătăți telefoanele pliabile.

O cerere de brevet recent descoperită de leakerul David Kowalski (@xleaks7) pe X, arată un telefon Flip unic, pliabil, cu un singur ecran. Potrivit AndroidHeadlines, această abordare din partea companiei ar putea ajuta la reducerea costurilor de producție, reducând astfel și prețul viitoarele pliabile Samsung.

În scurt timp Samsung își va dezvălui pliabilele din a șasea generație Fold 6 și Flip 6. Potrivit zvonurilor, noile piese pliabile vor fi mai scumpe decât modelele Galaxy Z Flip 5 și Fold 5 2023. Prețul a crescut în ciuda faptului că Samsung a păstrat majoritatea specificațiilor hardware neschimbate. Modelul Flip poate primi o actualizare a camerei, în timp ce Fold poate trece la un cadru de titan. Nu există multe alte upgrade-uri majore despre care să vorbim.

Acest lucru sugerează că Samsung nu poate face pliabilele sale mai ieftine decât sunt deja. De fapt, pe măsură ce costurile materialelor cresc, crește și prețul pliabilelor. Samsung caută modalități de a reduce prețurile fără a compromite specificațiile și calitatea. În acest fel recentul brevet de invenție poate fi un exemplu de ceea ce ar putea face gigantul coreean.

International Space Station (ISS) – Stația Spațială Internațională este considerată cea mai mare invenție a omenirii. Construirea ISS a costat ~150 de miliarde USD. Are dimensiunea unui teren de fotbal și se deplasează cu o viteză de 28.150 km/h.

Brevetul descrie un telefon pliabil cu clapetă cu un mecanism de pliere. Telefonul are un singur ecran care se împarte în două ecrane dreptunghiulare de fiecare parte când dispozitivul este pliat. Nu știm dacă acesta va fi viitorul telefoanelor pliabile.

Sursă foto: via AndroidHeadlines

Designul prezentat în acest brevet nu pare pregătit pentru producție. Desigur, este doar un brevet și nu arată neapărat un produs care este în lucru. Cu toate acestea, ar putea fi o privire asupra viitorului telefoanelor Galaxy Z Flip. Deoarece nu necesită două afișaje separate, Samsung poate vedea acest design drept abordarea potrivită pentru a face pliabilele mai ieftine, oferind totuși utilizatorilor tot ceea ce își doresc de la aceste dispozitive.

Sursă foto: via AndroidHeadlines