Brevet Samsung pentru un telefon pliabil, este similar cu Xiaomi

1237

Samsung a fost unul dintre primii producători care a lansat un smartphone pliabil. Cei care vor pot cumpăra un smartphone Galaxy Fold prin precomandă începând cu 26 aprilie. Precomenzile se pot face și din România, iar smartphone-ul pliabil va fi disponibil de la începutul lunii mai. Acum Samsung a mai brevetat un telefon pliabil. Acesta are multe asemănări cu designul dublu-pliant al smartphone-ului pliabil Xiaomi.

Desigur există și alți producători care lucrează sau au lansat un telefon pliabil. Huawei a introdus Mate X, Motorola RAZR este de așteptat, de asemenea, în câteva luni. Producători precum Xiaomi și Oppo au prezentat recent un prototip al unui telefon pliabil. Și LG va introduce de asemenea un smartphone pliabil în acest an. Numai pentru modelul Apple va trebui probabil să așteptăm un an, posibil mai mult.

Deși Samsung cu siguranță nu este singurul producător care vede un viitor în telefonul pliabil, producătorul coreean este unul dintre cei care a brevetat cele mai diverse modele.

Unele modele de telefoane pliabile au avut un singur ecran flexibil, cum este Galaxy Fold, în timp ce altele au un afișaj dual. Un design Samsung a arătat un dispozitiv pliabil care se desfășoară într-o tabletă, în timp ce un alt model este un model cu clapetă. Samsung chiar a brevetat un smartphone pliabil de jocuri și un telefon pliabil pe încheietura mâini, care poate fi purtat ca un ceas.

Brevet Samsung pentru un telefon pliabil care se pliază de două ori

Avem destul de multe modele de telefoane pliabile dar, Xiaomi a prezentat o variantă specială la începutul acestui an. Un smartphone pliabil al cărui afișaj flexibil poate fi pliat pe două laturi sau un telefon dublu-pliabil. Ambele laturi se pliază spre interior. Este un design foarte elegant, la care mulți au răspuns foarte pozitiv.

3D sau tridimensional, desemnează o tehnică de redare a obiectelor în 3 dimensiuni: înălțime, lățime și adâncime, cu ajutorul anumitor tehnologii. Scopul este redarea unor imagini cât mai aproape de realitate.

Cu toate acestea, se pare că Xiaomi nu este singurul producător care vede posibilitățile din acest design. Samsung a brevetat un model de telefon pliabil care arată destul de asemănător cu modelul Xiaomi. Pentru a obține o idee mai bună despre design, LetsGoDigital a realizat un set de fotografii redate în 3D.

Brevetul de design a fost deja solicitat de Samsung în 2017 la World Intellectual Property Office (WIPO). La distanță de mai mult de un an, brevetul a fost aprobat și publicat. Există 25 de schițe atașate care arată telefonul mobil din toate părțile.

Telefonul pliabil de la Samsung are un ecran flexibil, care poate să se plieze de două ori. După extindere, aveți la dispoziție un ecran de dimensiunea unei tablete. Dacă îndoiți dispozitivul, ecranul rămâne în exterior. Ecranul rămâne în jurul carcasei telefonului. Întregul dispozitiv constă dintr-un afișaj, atât din față, cât și din spate.

Ca urmare, partea de afișare din spate va fi considerabil mai vulnerabilă la zgârieturi. De asemenea, nu este un model pe care să-l puteți plasa cu ușurință în orice loc. Când este deschis și se lucrează pe ecran acesta nu este expus la zgârieturi.

Brevetul Samsung este cu ecran complet, posibil camerele foto sub ecran

Cele două părți pe care le îndoiți sunt mult mai groase decât partea din mijloc, aceste părți fiind, probabil, mai grele. Ce va însemna acest lucru în timpul folosirii și când este ținut în mâini, nu știm momentan. Chiar dacă sunt similitudini cu modelul Xiaomi, există o diferență notabilă între cele două.

Mai mult decât atât, întrebarea este cât de durabile sunt ecranele flexibile. De exemplu, Samsung oferă o reparație gratuită a ecranului pentru Galaxy Fold, deoarece ecranul poate fi deteriorat după mai mult de 10.000 de plieri.

Spre deosebire de designul Xiaomi, nu există rame ale ecranului la modelul Samsung. Acesta este un ecran complet. Ce înseamnă acest lucru pentru camerele foto nu este, din păcate, clar din descrierea succintă și / sau din desene.

Galaxy Fold are nu mai puțin de 6 camere una în față, două pe interior și trei pe spate). Șansa ca Samsung să introducă un dispozitiv pliabil fără camere este practic nulă. Producătorul coreean, aproape sigur, vrea să încorporeze camerele în ecran cu acest design. Ciudată este lipsa conexiunilor, Samsung este întotdeauna destul de detaliat cu schițele sale de brevete. Conexiunile pentru încărcător, de exemplu, nu lipsesc niciodată. Este posibil ca acest model de smartphone pliabil să poată fi încărcat fără fir.

În orice caz, pare a fi un model avansat. Samsung a indicat deja că intenționează să lanseze un nou smartphone pliabil în fiecare an. În același mod în care aduce anual smartphone-uri din seriile Galaxy S și Note.

SURSĂLetsgoDigital