Acasă Stiri Căștile Galaxy Buds Pro eficiente pentru persoanele cu deficiențe de auz

Căștile Galaxy Buds Pro eficiente pentru persoanele cu deficiențe de auz

Cercetările efectuate de Samsung Medical Center sugerează că Galaxy Buds Pro i-ar putea ajuta pe cei cu deficiențe de auz în conversații. Samsung a dezvăluit concluziile unui studiu publicat în Clinical and Experimental Otorhinolaryngology, un renumit jurnal științific dedicat cercetării urechii, nasului și gâtului (ORL). Studiul a indicat că funcția Ambient Sound a setului Galaxy Buds Pro este eficientă pentru cei cu deficiențe de auz.

Cercetarea a fost realizată în parteneriat cu Samsung Medical Center, cel mai important spital din Asia. Samsung lucrează în colaborare cu Samsung Medical Center de peste 10 ani. Studiile s-au concentrat pe impactul pe care îl pot avea dispozitivele mobile asupra auzului utilizatorilor. De asemenea, au fost studiate și noi modalități de optimizare a experiențelor sonore pentru utilizatori. Rezultatul, un set de căști wireless Galaxy Buds Pro care ajută persoanele cu probleme de auz.

Galaxy Buds Pro eficient pentru persoanele cu probleme de auz

Studiul a evaluat eficacitatea unui aparat auditiv, a unui produs personal de amplificare a sunetului și a Galaxy Buds Pro. Potrivit autorilor, niciun alt studiu nu a inclus încă adevărate căști fără fir la evaluarea performanței clinice a dispozitivelor auditive. Studiul este primul care demonstrează beneficiul potențial al căștilor wireless pentru persoanele cu deficiențe de auz ușoare până la moderate și are potențialul de a îmbunătăți viața a 1,5 miliarde de oameni la nivel global care trăiesc în prezent cu un anumit grad de pierdere a auzului.

Odată cu îmbătrânirea populației, este de așteptat ca, până în 2050, una din zece persoane să își piardă auzul. Aparatele auditive sunt utile pentru gestionarea deficiențelor de auz, dar absorbția rămâne relativ scăzută, în principal din cauza prețului ridicat”. A declarat Il Joon Moon, profesor asociat la Departamentul de ORL de la Samsung Medical Center, conform Samsung Newsroom. „Rezultatele studiului inițial sunt foarte promițătoare și încurajează oamenii să descopere dispozitive alternative. Printre acestea se află și Galaxy Buds Pro, care îi pot sprijini în viața lor de zi cu zi”.

Samsung Medical Center este cel mai renumit și de încredere spital din Coreea de Sud și din Asia. A fost înființat în 1994. Spitalul a fost numit oficial ca spital de evacuare medicală pentru Casa Albă a Statelor Unite în 1996.

Setul Samsung Galaxy Buds Pro, aparatul auditiv și produsul personal de amplificare a sunetului au fost evaluate în trei teste cheie: evaluarea electroacustică, evaluarea amplificării sunetului și o evaluare clinică a performanței.

Căștile au fost supuse mai multor teste privind sunetul

Evaluarea electroacustică. În primul rând, caracteristicile electroacustice ale fiecărui dispozitiv au fost evaluate pentru a vedea dacă îndeplinesc criteriile cheie de performanță pentru aparatele auditive. A fost verificat nivelul presiunii sonore de ieșire, gama de frecvență, zgomotul de intrare echivalent și distorsiunea armonică totală. Rezultatele au arătat că setul wireless Samsung Galaxy Buds Pro a îndeplinit fiecare dintre aceste patru criterii. Acest lucru arată că au performanțe comparabile cu aparatele auditive.

Evaluarea amplificării sunetului. A fost efectuată o evaluare a amplificării sunetului pentru a examina dacă dispozitivele amplifică în mod adecvat sunetul. Fiecare dispozitiv a fost testat la șapte frecvențe diferite și toate au arătat un nivel adecvat de amplificare.

Evaluarea performanței clinice. Evaluarea performanței clinice a investigat modificările nivelurilor auditive ale indivizilor, cu sau fără dispozitive, și capacitatea lor de a recunoaște cuvinte și propoziții. Participanții, cu o vârstă medie de 63 de ani, au avut pierderi de auz ușoare până la moderate. Semnificația statistică a fost observată la 1.000Hz, 2.000Hz și 6.000Hz, ceea ce înseamnă că Galaxy Buds Pro a amplificat suficient sunetul la cele trei frecvențe ale tonurilor de vorbire. Mai mult, în total, peste 57% dintre participanți au spus că Galaxy Buds Pro i-a putut ajuta să comunice mai bine.

Noile căști Samsung ajută utilizatorii să audă mai bine

De asemenea, s-a descoperit că, atunci când purtau Galaxy Buds Pro, utilizatorii au reușit să înțeleagă mai bine cuvintele rostite. Rezultatele au constatat o îmbunătățire semnificativă a auzului pentru cei ce folosesc un astfel de dispozitiv față de cei fără. Acest lucru sugerează că, împreună cu aparatele auditive și produsele personale de amplificare a sunetului, Galaxy Buds Pro ar putea oferi beneficii comunicative persoanelor cu pierderea auzului și, în special, celor cu pierderi ușoare și moderate.

Pe măsură ce dezvoltăm noi produse și servicii, suntem conștienți de modul în care tehnologia noastră poate ajuta oamenii”. A spus Han-gil Moon, șef al Advanced Audio Lab, Mobile Communications Business la Samsung Electronics. „Aceste descoperiri reflectă angajamentul nostru continuu de a crea inovații pentru oameni. Acestea permit tuturor să se bucure mai bine de experiențele de zi cu zi. Intenționăm să extindem testele la mai mulți participanți în lunile următoare”.

Galaxy Buds Pro dispune de sunet ambiental, care poate amplifica sunetele din apropiere cu până la 20 de decibeli. Utilizatorii au posibilitatea de a alege și regla patru nivele de sunet. În acest fel pot personaliza sunetul în funcție de nevoile lor.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 îl primim în locul Galaxy Z Flip 2

Seria Samsung Galaxy S21 este deja disponibilă de mai multe luni și acum așteptăm noile dispozitive pliabile de la Samsung. Producătorul sud-coreean...

Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea...

Samsung Electro-Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic

Producătorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat un condensator ceramic multistrat (MLCC), de mare capacitate, a declarat compania. Un condensator ceramic...

Samsung Galaxy A52 5G primește patch-ul de securitate din aprilie 2021

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate din aprilie 2021 pe smartphone-urile sale la sfârșitul lunii trecute. Cu toate acestea, majoritatea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...