Calitatea vieții digitale: aceste țări au cele mai bune rezultate

261
Calitatea vietii digitale
Sursa Foto: statista.com

Calitatea vieții digitale devine din ce în ce mai mult un factor de diferențiere pentru afaceri dar și pentru fiecare dintre noi. Pentru a rămâne competitive, organizațiile trebuie să ofere în mod constant experiențe fără întreruperi, ținând în același timp pasul cu schimbările rapide ale tehnologiei și cu așteptările crescânde ale clienților.

Calitatea vieții digitale și digitalizarea este un subiect fierbinte în toate țările, în special în ceea ce privește extinderea și viteza de internet. În acest sens, Digital Quality of Life Index al furnizorului VPN Surfshark, a publicat un studiu de piață, conform WinFuture. Vedem de aici că Danemarcei pare să aibă mai puține probleme cu asta. Potrivit Digital Quality of Life Index, Danemarca a atins 0,83 puncte în 2021 și astfel a ocupat primul loc între 110 națiuni și regiuni examinate din întreaga lume.

Calitatea vieții digitale – România în creștere

După cum arată graficul, jumătate din primele 8 locuri sunt ocupate de țări europene. Finlanda, de exemplu, se află pe locul al treilea cu aproximativ 0,76 puncte, chiar în spatele Coreei de Sud, în timp ce Franța și Elveția sunt pe locul șapte și al optulea cu 0,72 și, respectiv, 0,71 puncte. În acest studiu s-a ținut cont de accesibilitatea internetului, calitatea internetului, e-infrastructură, e-securitate și e-guvernare.

Și Singapore este printre națiunile unde calitatea vieții digitale este la cel mai înalt nivel. Orașul-stat ocupă locul șase în indicele general cu un scor de 0,72 puncte. Germania ocupă locul 9 cu 0,70 puncte, chiar în spatele Elveției, conform companiei Surfshark. În 13 țări, printre care și România, calitatea vieții digitale este în creștere. Mai sunt incluse aici China, Polonia, Ungaria, Slovacia sau Croația, printre altele. În aceste țări a fost remarcat nivelul mai ridicate de securitate electronică și o conexiune la internet mai accesibilă.

Surfshark este o companie fondată în 2018 și are sediul în Olanda. Surfshark oferă un serviciu de rețea privată virtuală (VPN); un sistem de detectare a scurgerilor de date; și un instrument privat de căutare. Surfshark are peste 3.200 de servere în 65 de țări.

Indicele digital al calității vieții este determinat anual de Surfshark din 2019. Analizează în fiecare an standardul de viață digital pe baza a cinci categorii. Accesibilitatea internetului este măsurată prin timpul mediu necesar pentru a achiziționa cel mai ieftin internet mobil și în bandă largă, în timp ce calitatea internetului este măsurată prin stabilitate, creștere și viteză. În domeniile e-infrastructură, e-securitate și e-guvernare sunt evaluați indicatori precum rata de penetrare a internetului, liniile directoare privind protecția datelor la nivel național sau prezența online a guvernelor din fiecare stat.