Coreea de Sud este pe primul loc în lume la vitezele de descărcare 5G

290
Coreea se Sud pe primul loc din lume la viteze de descarcare 5G
Sursa Foto: speedcheck.org

Coreea de Sud este una dintre puținele națiuni care au adoptat pe scară largă rețelele de ultimă generație 5G. Dar, în afară de a fi doar prima țară din lume care a lansat 5G, Coreea este momentan singura țară capabilă să ofere adevărata putere a celei mai noi și mai rapide rețele de telecomunicații. Meritul incontestabil este al companiei Samsung, atât în furnizarea infrastructurii 5G cât și în numărul mare de smartphone-uri 5G lansate.

Potrivit unui raport SpeedCheck, via GizmoChina, Coreea de Sud este numărul 1 din lume în ceea ce privește viteza de descărcare. SpeedCheck a constatat că vitezele din regiune pot ajunge până la 449 Mbps (viteze medii de descărcare 5G). Acest rezultat a fost înregistrat în urma testelor efectuate în perioada februarie – martie 2021.

Coreea de Sud are viteze de descărcare 5G de 449 Mbps

Pe de altă parte, vitezele medii de descărcare 5G în SUA se ridică doar la 43,4 Mbps. Această viteză de descărcare este de aproximativ zece ori mai lentă decât viteza din Coreea. În plus, SUA au, de asemenea, o penetrare 5G mult mai mică, doar 10%, comparativ cu peste 20% în Coreea de Sud. Pe locul doi ca viteze de descărcare 5G se află Taiwan cu 135,36% urmat UK cu 126,49%.

Viteza mare, la rândul său, implică faptul că utilizatorii din Coreea de Sud vor avea o experiență 5G mai bună, cu timp de descărcare a fișierelor mari scurt, o experiență VR / AR mai captivantă, chiar în timp ce se joacă jocuri video online.

Taiwan are numele oficial Republica Chineză. Este format din insula principală Taiwan (99%) și alte insule mai mici și are o populație de ~23,57 milioane de locuitori. Taiwan este clasat pe locul 15 în lume ca PIB pe cap de locuitor.

Datele arată că utilizatorii din SUA plătesc ~1,5$ pe gigabyte, în timp ce sud-coreenii plătesc ~2,3$ pe gigabyte. Deși prețul este mai mare în Coreea, diferența de viteză dintre cele două pare să compenseze valoarea prețului în ansamblu. SpeedCheck crede că prețul nu este o problemă pentru americani, dacă aceștia pot beneficia de viteze 5G mult mai mari.

Operatorii mobili din Coreea au implementat o strategie agresivă de lansare 5G din aprilie 2019. Astfel, numărul total de abonamente 5G din Coreea a depășit 15 milioane la sfârșitul lunii aprilie 2021. Acest număr reprezintă o penetrare de peste 20%, având în vedere populația de 52 de milioane din Coreea. Astăzi, 5G este disponibil în 85 de orașe din Coreea. Marele impuls în abonamentele 5G în 2021 a venit datorită seriei Samsung Galaxy S21.