Cămașă inteligentă Samsung, scanează plămânii cu ajutorul senzorilor

1066

Samsung a brevetat o cămașă inteligentă dotată cu diferiți senzori care pot efectua o diagnosticare a funcțiilor pulmonare. Cu această cămașă se pot face, de către medicii specialiști, consultații și prin telefonul smartphone. Samsung are experiență în acest domeniu al hainelor inteligente. Anul trecut Samsung a lansat SmartSuit, un costum inteligent de patinaj. Costumul a fost folosit la antrenamentele patinatorilor olandezi pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2018.

De data aceasta, prin intermediul prietenilor noștri de la site-ului olandez LetsGoDigital, avem detalii despre o cămașă inteligentă. Gigantul high-tech sud-coreean a depus o cerere pentru un brevet de invenție pentru o cămașă inteligentă Samsung. Acest articol de îmbrăcăminte este special conceput pentru a verifica funcționarea plămânilor și apoi pentru a da sfaturi adecvate. Cămașa este echipată cu mai mulți senzori care măsoară toți parametrii ce țin de plămâni. De asemenea, senzorii pot fi integrați în alte tipuri de îmbrăcăminte, cum ar fi un pulover sau un tricou.

Cămașa Samsung este capabilă să diagnosticheze bolile de plămâni

Ne amintim că recent Samsung a brevetat și pantofi inteligenți pentru cei care doresc să-și îmbunătățească performanțele sportive. Acești pantofi le oferă atleților feedback în timp real cu privire la mai mulți parametri ce trebuie atinși în timpul antrenamentelor.

În anul 2017, Samsung Electronics a solicitat un brevet la WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale) pentru un „Aparat electronic și o metodă de control al acestuia„. Brevetul a fost aprobat la 24 ianuarie 2019 și descrie o cămașă inteligentă Samsung. Aceasta este dotată cu senzori și capabilă să vă diagnosticheze starea fizică, în special starea de sănătate a plămânilor.

WIPOWorld Intellectual Property Organization a fost fondată în 1967 și este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite. WIPO are în prezent 191 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO. Printre altele este membru WIPO și Sfântul Scaun / Holy See, (nu Statul Vatican).

Cămașa inteligentă brevetată de Samsung este echipată cu diferiți senzori, care pot detecta sunetele pulmonare ale unui utilizator. În acest mod, pot fi diagnosticate afecțiunile respiratorii și pot fi măsurate frecvența și intensitatea respirației, printre altele.

Pentru a determina diagnosticul corect, se iau în considerare și vârsta, sexul și înălțimea utilizatorului. Antecedentele medicale sunt luate în considerare, de asemenea, pentru a determina diagnosticul. Cămașa inteligentă este conectată la un smartphone, astfel încât utilizatorul poate citi imediat diagnosticul pe ecran.

Bolile cronice pot fi recunoscute de cămașa inteligentă Samsung

Pot fi puse mai multe diagnostice diferite, cum ar fi pneumonia sau bronșita. Și bolile cronice, precum astmul și BPOC (Bronhopneumopatia obstructivă cronică), sunt recunoscute de cămașa inteligentă Samsung. Apoi, pe baza rezultatelor, se oferă un sfat, variind de la măsuri preventive la măsuri de urgență.

Când și dacă Samsung va pune astfel de haine inteligente pe piață, nu știm. Aplicațiile acestui brevet sunt în orice caz nesfârșite. De exemplu, să luăm în considerare un sportiv de performanță sau un bolnav cronic, unde funcția pulmonară poate fi monitorizată în timp real. Și pentru un copil bolnav această nouă tehnologie poate oferi o soluție. Desigur, când este vorba de o boală cronică, consultarea unui medic specialist este o necesitate. Dar mai apoi, pentru monitorizare bolnavului, este un lucru foarte util. Evident, cămașa inteligentă sau celelalte articole de îmbrăcăminte vor fi făcute în diferite dimensiuni.

SURSĂLetsgoDigital