Brevet Samsung pentru pantofi de sport inteligenți

1165

Nu este un secret că Samsung dorește să construiască un întreg ecosistem inteligent propriu. Nu doar smartphone-uri, televizoare inteligente și diverse alte aparate inteligente și, chiar îmbrăcăminte inteligentă. Acum, Samsung a brevetat pantofi inteligenți pentru cei care doresc să-și îmbunătățească performanțele de antrenament, potrivit site-ului SlashGear. Pantofii inteligenți oferă feedback sportivilor în timp real.

Samsung a câștigat deja o experiență în îmbrăcămintea inteligentă. La IFA 2015, divizia de modă Samsung C & T a introdus propriul brand de îmbrăcăminte inteligentă The HumanFit, un costum inteligent pentru bărbați. La începutul acestui an, Samsung a introdus, de asemenea, un costum inteligent pentru patinaj. Samsung SmartSuit a fost folosit de sportivii care s-au antrenat pentru Jocurile Olimpice de Iarnă. Samsung C & T Fashion Group are și o marcă comercială Samsung Beanpole Sport.

Samsung nu a lansat încă pantofi inteligenți până acum. Cu toate acestea, compania a anunțat disponibilitatea pantofilor inteligenți Iofit la MWC 2016 acum doi ani. Acești pantofi inteligenți pot fi conectați la un smartphone și sunt special concepuți pentru jucători de golf. Pantofii Iofit sunt dezvoltați de Salted Venture, un start-up de la Creative Lab. Proiectul a fost, de asemenea, finanțat prin intermediul site-ului Kickstarter.

Pantofii sport inteligenți de la Samsung posibilă prezentare la CES 2019

Un nou brevet arată că gigantul tech ar putea, de asemenea, să introducă o linie de încălțăminte inteligentă în viitorul apropiat. În luna august a acestui an, Samsung C & T Corporation a depus două brevete de design la KIPO (Biroul de proprietate intelectuală din Coreea). Brevetele au fost acordate pe 27 decembrie 2018 și prezintă diverse imagini ale unor pantofi de sport cu un senzor pe spate. În timp ce acest ultim brevet este într-adevăr pentru pantofi de alergat, nu este ceva exclusiv pentru alergătorii și sportivii profesioniști.

KIPO – Korean Intellectual Property Office, fondat în 1949, este Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud. Are sediul în orașul Daejeon, Coreea de Sud. KIPO este partenerul WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, pentru Asia.

Din păcate, descrierea brevetului este foarte scurtă, nu oferă multe detalii privind cât de multă inteligență este implicată în încălțăminte. Pantoful patentat de gigantul tech este fabricat din piele și material sintetic. La modelul A de pantof inteligent de sport poate fi activată funcția inteligentă trăgând de limba pantofului. La modelul B, senzorul poate fi găsit în spate. Aici trebuie să deschideți o clapetă de plastic pentru a activa funcțiile inteligente.

Se pare că pantofii inteligenți pot identifica cu ușurință obiectivele de fitness și pot urmări activitățile în timp real. Este posibil ca pantofii inteligenți de sport Samsung să fie, de asemenea, furnizați cu Inteligență Artificială (AI).

CES 2019 ar fi momentul perfect pentru Samsung să-și lanseze pantofii de sport inteligenți. Anul trecut, pantofii inteligenți Sensoria au fost prezentați la Consumer Electronics Show din Las Vegas.

SURSĂLetsgoDigital