Samsung ne arată ce poate camera de 108MP de pe Galaxy S20 Ultra

710

Samsung a lansat un clip video în care prezintă senzorul său de imagine mobilă de 108MP, utilizat în Galaxy S20 Ultra. Conform gigantului tech, noua cameră este capabilă de fotografii de înaltă rezoluție în lumina zilei și fotografii luminoase în lumină scăzută. Tehnologia ISOCELL Plus a companiei sud-coreene sporește, de asemenea, performanța pixelilor prin izolarea fiecărui pixel, în timp ce tehnologia sa Smart-ISO selectează setările optime bazate pe condițiile de iluminare.

Această strategie de izolare a pixelilor este menită să permită colectarea de mai multă lumină de către cameră. Noua tehnologie înlocuiește ceea ce ar fi în mod normal barierele metalice minime între pixeli cu un material nou care reduce și mai mult pierderea optică și reflectarea luminii.

Camere de 600MP pe viitoarele smartphone-uri Samsung

Camera de 108MP a lui Samsung Galaxy S20 Ultra are și alte specificații notabile. Camera cu diafragma de f/1,8 poate înregistra, de asemenea, până la 240 de cadre pe secundă la înregistrarea video la 1080p, 3D-HDR și autofocus Super-PD.

Videoclipul evidențiază și alte caracteristici ale camerei Samsung. Printre acestea „culorile remarcabile” ale cadrelor datorită tehnologiei ISOCELL Plus menționată, creșterea luminozității imaginii datorită tehnologiei Samsung Nonacell, care permite pixeli mai mici decât media senzorului de imagine, echivalând cu o fotografie mai clară și mai detaliată și un zoom lipsit de pierderi de 3x, fără reducerea dimensiunii. Și, parcă aceste lucruri nu sunt destul de impresionante, compania ne mai pregătește ceva. Samsung a anunțat deja că are planuri și mai mari, are în lucru camere de 600MP.

ISOCELL este numele de marcă Samsung pentru gama sa de senzori de imagine CMOS. Se bazează pe tehnologia 3D-Backside Illuminated Pixel și oferă numeroase îmbunătățiri în ceea ce privește captarea luminii. Senzorii Samsung ISOCELL au debutat pe Galaxy S5 în 2014.

De asemenea, Samsung se ocupă de noi senzori, care pot înregistra mirosurile și gusturile dincolo de simțurile umane. Yongin Park, șeful Sensor Business Samsung, a oferit exemple despre modul în care lumina ultravioletă poate fi utilizată pentru diagnosticarea cancerului de piele. Sub această lumină celulele canceroase pot apărea în culori diferite decât cele sănătoase. O altă utilizare la care senzorii infraroșii pot fi folosiți este pentru îmbunătățirea controlului calității în agricultură printre alte industrii. Conform PhoneArena, astfel de senzori Samsung vor ajunge în viitor și pe smartphone-urile noastre.