Cameră foto Samsung Galaxy cu un câmp vizual variabil (FoV)

349
Camera foto Samsung Galaxy cu un camp vizual variabil
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung Galaxy Note 8 lansat la mijlocul anului 2017 a fost primul smartphone Samsung cu cameră duală. De atunci, evoluțiile au urmat într-un ritm rapid. Majoritatea smartphone-urilor de ultimă generație sunt acum echipate cu trei camere în format cu unghi larg, cu unghi ultra-larg și un teleobiectiv. Unde se îndreaptă acest lucru în viitor, la ce noi tehnologii de lentile ne putem aștepta pe telefoanele noastre mobile? Samsung dezvoltă acum un nou tip de cameră pentru smartphone-uri. Această cameră triplă se poate deplasa pentru o diafragmă variabilă și câmp de vizualizare variabil (FoV).

Anul trecut, Samsung Electronics a depus un brevet pentru un smartphone Galaxy cu senzori de cameră în mișcare. De data aceasta, producătorul sud-coreean pare să exploreze posibilitățile de implementare a unui sistem de camere mobile într-un smartphone, pentru mai multe opțiuni de fotografie și o calitate mai bună a imaginii.

Cameră smartphone Samsung Galaxy care se poate mișca

În octombrie 2020, Samsung a depus un brevet de utilitate la Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO) pentru un „modul de cameră și dispozitiv electronic portabil, care include același lucru”. Documentația de 19 pagini a fost publicată pe 5 august 2021. Apoi a fost inclusă și în baza de date a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI). Acest sistem de camere Galaxy a fost dezvoltat de Samsung Electro-Mechanics.

Conform LetsGoDigital, documentația menționează o cameră Samsung Galaxy cu o construcție mobilă. Se referă la implementarea unei camere triple pe spatele dispozitivului. Se utilizează un unghi larg, un unghi ultra-larg și un teleobiectiv. În plus, se pot adăuga camere suplimentare.

Diafragma se referă la dimensiunea orificiului prin care lumina ajunge în camera foto. O valoare mai mică reprezintă o deschidere mai mare a diafragmei. Cu cât numărul „f” este mai mic, cu atât fotografiile vor fi mai clare, mai luminoase.

Camera cu unghi larg este plasată în centru. Senzorul ultra-larg și teleobiectivul sunt plasate în stânga și în dreapta camerei principale. Fiecare obiectiv are un câmp de vizualizare diferit – field of view (FoV). În mod implicit, cele trei camere sunt amplasate una lângă alta. În funcție de situația de fotografiere, utilizatorul poate deplasa obiectivul central în jos (prin intermediul ecranului tactil), simultan celelalte două camere se vor deplasa în lateral – creând un triunghi.

Va fi folosită diafragma camerei în funcție de ce fotografiați

Pe măsură ce se schimbă poziționarea camerelor, se schimbă și diafragma. În configurarea triunghi, camerele au cea mai mică deschidere sau un număr mare care urmează după litera „f”. De exemplu f / 2,2 sau 4,2.

Care diafragmă este potrivită depinde de situație. Pentru fotografia tip portret, o deschidere largă (număr mic) este de obicei utilizată pentru a crea un fundal neclar. Cu fotografia de oraș sau fotografia de peisaj, doriți ca întreaga imagine să fie clară, astfel încât să fie dorită o deschidere mică.

Prin urmare, este o cameră mobilă cu o deschidere variabilă și un FoV variabil. Datorită acestui sistem, adâncimea câmpului poate fi setată foarte precis. În plus, pot fi făcute și fotografii de calitate cu zoom.

Oricine a fotografiat vreodată cu o cameră de sistem și a folosit lentile interschimbabile își poate imagina, fără îndoială, avantajele acestui sistem. Dacă optați pentru un obiectiv larg, de exemplu, aveți întotdeauna o distanță focală fixă ​​- comparabilă cu telefoanele mobile actuale. Cu toate acestea, odată cu noua dezvoltare Samsung, utilizatorii vor putea mări ca un obiectiv cu zoom real.

Samsung are camere foto cu diafragmă variabilă

Nu este prima dată când Samsung dezvoltă o cameră Galaxy cu diafragmă variabilă. Seria Galaxy S9 și seria Galaxy S10 au fost ambele echipate cu un aparat de fotografiat cu unghi larg, cu o deschidere variabilă. Cu toate acestea, cu ajutorul acestui nou sistem de camere, toate cele trei camere vor avea o deschidere variabilă. În plus, FoV va fi, de asemenea, variabilă.

Dacă Samsung dorește să aplice această tehnologie în viitor va dura până când vom vedea rezultatul final. Dacă această tehnologie este dezvoltată cu succes, va dura ceva timp până când Samsung Electronics va putea aplica acest nou sistem de camere într-un produs final. Cu toate acestea, este interesant să vedem ce posibilități explorează compania pentru a duce calitatea imaginii camerelor smartphone la un nou nivel.

SURSĂLetsGoDigital