Camera principală a lui Galaxy S22 Ultra ar putea face fotografii macro

481
Camera principala a lui Galaxy S22 Ultra ar putea face fotografii macro
Sursa Foto: letsgodigital.org

Sunt informații că modelul Samsung Galaxy S22 Ultra / S22 Note are același număr de megapixeli ca predecesorul său. Dar, camerele sunt mai mult decât rezoluțiile lor și, dacă sunt de crezut ultimele zvonuri, următorul telefon high-end al Samsung ar putea ajunge să aibă cea mai bună camera aflată pe un smartphone.

Se pare că Galaxy S22 Ultra va avea o matrice cu patru camera la spate. Va fi acolo o cameră principală de 108MP, care va fi o versiune îmbunătățită a senzorului Samsung ISOCELL HM3. Vor mai fi acolo o camera ultra-wide 12MP, care o avem și pe Galaxy S21 Ultra și două camere telefoto marca Sony. Ambele vor fi de 10 megapixeli, una va fi tip periscop de 10x și una de 3x.

Galaxy S22 Ultra – camera principală ar putea face fotografii macro

Prima iterație a senzorului Samsung de 108MP, ISOCELL HM1, nu a fost chiar atât de impresionantă. Apoi, lucrurile s-au îmbunătățit cu smartphone-ul Samsung Galaxy S21 Ultra. Acum, se pare că Galaxy S22 Ultra este cel care va debloca adevăratul potențial al senzorului.

Cunoscutul Ice Universe a spus mai devreme că modul foto aflat pe Galaxy S22 Ultra, în special camera de 108MP, va face fotografii mai bune. Acum Ice Universe a revenit cu noi detalii despre camerele foto ale viitorului model high-end Samsung. Aparent, acesta este un mod de îmbunătățire a calității imaginii alimentat de inteligență artificială. Astfel va avea ca rezultat detalii, culori și luminozitate mai bune. Universul de Ghiață a spus că are dovezi în acest sens (fotografii), dar nu poate împărtăși mostre momentan.

Fotografia macro este făcută de foarte aproape pentru a surprinde multe detalii. Este folosită pentru animale, plante sau obiecte mici, cum ar fi bijuterii, monede sau timbre, printre altele. Termenul macro-fotografie a fost propus în 1899 de WH Walmsley.

În plus, site-ul coreean ITMaterial, citat de PhoneArena, a descoperit și fragmente de cod care par să indice că Galaxy S22 Ultra va avea o funcție asemănătoare modului macro. Astfel S22 Ultra vă poate permite să faceți fotografii detaliate în prim plan. Samsung a pus pe mai multe modele camere macro, dar până acum camerele macro au fost apanajul aparatelor foto profesionale.

Caracteristica se numește „Detail enhancer” și va fi disponibilă pe camera principală de 108MP. Acest lucru ar crește probabilitatea ca telefoanele mai vechi cu o cameră de 108MP să primească și ele această funcționalitate prin intermediul unei actualizări de software în viitor.

Deși Galaxy S22 și S22+ nu vor primi o cameră de 108 MP, sunt incitante în sine și, spre deosebire de Ultra / Note, se așteaptă să prezinte noi camere.