Camera lui Galaxy S9 poate scana acum coduri QR fără Bixby Vision

2232

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ au primit recent actualizarea de securitate pe luna iunie 2019. Pe lângă problemele obișnuire se rezolvare a unor vulnerabilități, cele două excelente smartphone-uri Samsung au mai primit și alte câteva caracteristici. A fost introdus Night Mode, prezent pe Galaxy S10, pentru fotografierea pe timp de noapte și o nouă caracteristică care în prezent nu este disponibilă pe niciun alt dispozitiv Samsung Galaxy.

Actualizarea de securitate din iunie pentru Samsung Galaxy S9 adaugă o schimbare în setările camerei, numită Scan QR codes. Aceasta vă permite să scanați codurile QR prin simpla orientare a camerei foto spre aceste coduri. Odată ce un cod QR este detectat, aparatul foto afișează instantaneu un pop-up cu link-ul către oricare dintre site-urile indicate de codul QR. În acest fel puteți deschide site-ul respectiv cu o singură atingere, conform SamMobile.

Aplicațiile terțe pentru scanarea QR nu mai sunt necesare pe Galaxy S9

Cu ajutorul scanerului de cod QR încorporat în aparatul foto, proprietarii Galaxy S9 nu mai trebuie să folosească Bixby Vision. Nu mai trebuie, de asemenea să utilizeze nici o aplicație terță de scanare a codurilor. Nu este clar de ce această caracteristică a fost introdusă pe Galaxy S9 și nu pe cele mai recente nave pilot ale Samsung, dar oricare ar fi motivul, sigur că este utilă.

Există chiar și o comutare rapidă pentru scanerul de cod QR în umbra de notificare. Atingând comutatorul se deschide pur și simplu aplicația camerei și presupunem că există comutare pentru a facilita descoperirea de către utilizatori a acestei funcții. Este cumva normal deoarece nu trebuie căutată această setare apăsând la întâmplare pe toate funcțiile cu setările camerei telefonului.

Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. QR este o prescurtare din engleză de la quick response („răspuns rapid”). Un cod QR poate stoca un maxim de 7.089 caractere numerice și 4.296 de caractere alfanumerice.

Scan QR posibil să vină și pe alte smartphone-uri Samsung

Scanarea codului QR este activată în mod prestabilit după ce noua versiune de software este instalată pe Galaxy S9 și Galaxy S9+. Dacă nu aveți nevoie de așa ceva puteți dezactiva caracteristica Scan QR din setările camerei. Vă recomandăm să o lăsați așa cum este, pentru că nu vă deranjează când faceți fotografii. În plus, nu se știe niciodată când acest Scan QR codes poate fi foarte util.

Vrem nu vrem ne gândim când această caracteristică de scanare a codului QR va ajunge pe Samsung Galaxy S10 și Galaxy Note 9. Niciun alt dispozitiv nu a primit încă actualizarea de securitate din iunie, este posibil ca Scan QR să vină cu această actualizare și pe alte smartphone-uri high-end Samsung.