Camera pop-up aflată pe Galaxy A90 prezentată într-un videoclip

2613

Nu este un secret faptul că Samsung lucrează la un telefon cu o cameră de tip pop-up. Smartphone-ul Samsung Galaxy A90, posibil și A80, să dispună de acest tip de cameră foto. Totuși se pare că acest tip de mecanism pentru camera foto este mult mai complicat decât s-a crezut inițial.

Acest sistem presupune o cameră foto care se află în interiorul smartphone-ului, potrivit site-ului SamMobile. Când se face o fotografie sau se filmează aceasta culisează afară și se poate roti spre spate sau spre față pentru fotografii.

În video-clipul prezentat se poate vedea cum funcționează o astfel de cameră, cel puțin în conformitate cu o redare 3D care a apărut recent. O configurație a camerei destul de complicată – care ulterior a fost coroborată cu informațiile primite de la tipster-ul Ice Universe. Acesta are de obicei multe informații care se dovedesc a fi adevărate despre telefoanele emblematice de la Samsung. Ice Universe este un fost angajat al companiei Samsung.

Samsung Galaxy A90 cu o cameră foto pop-up

Camera are două mișcări principale: se montează pe un cadru care se glisează în sus când camera primește semnalul pentru fotografiere. Apoi modulul mai mic în care se află camera foto se rotește spre spate sau față în funcție de ce fel de fotografie vrea să facă utilizatorul telefonului.

Toate arată frumos și bine, dar în realitate poate fi un lucru care să meargă prost. O componentă în mișcare, indiferent de dispozitivul pe care se utilizează, are șanse mai mari să eșueze decât una statică. Și, există două pe acest model de telefon! Dacă doar una nu funcționează cum trebuie, camera este ca inexistentă. Acesta este doar un concept video. Nu știm dacă Samsung va folosi acest sistem pe Galaxy A90 sau Galaxy A80. Ce știm sigur, este că Samsung nu va aduce pe piață ceva ce nu este extrem de bine verificat și testat.

OLED – Organic Light-Emitting Diode, aproape ca nu are dezavantaje. Durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la perioada de timp în care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%. Samsung Display este cel mai mare producător mondial de ecrane OLED.

Galaxy A90 cu ecran de 6,7 inch și baterie de 3.700 mAh

Dar să rămânem la elementele de bază ale telefonului, unde Samsung este imbatabil. Acest Galaxy A90 se spune că are un ecran OLED FHD+ de 6,7 inch, un procesor oarecum necunoscut, Qualcomm Snapdragon 700 și un minim de 6 GB de memorie RAM. O baterie de 3.700 mAh este completată cu încărcătorul rapid de 25 W, identic cu cel aflat pe Galaxy S10 5G. O cameră triplă, 48 MP + 8 MP + ToF se vor regăsi în zona culisantă tip pop-up.

Totuși, montarea camerei pop-up pe un telefon este o modalitate de a aduce un aspect fără nimic altceva pe ecran. Samsung caută de mult acest lucru și, prin acest sistem aflat pe Galaxy A90, s-ar putea să testeze reacția pieței pentru o eventuală lansare pe un viitor dispozitiv emblematic.