Samsung Galaxy A80, un smartphone mid-range premium

1180

Despre Samsung Galaxy A80 nu prea au apărut informații și când au apărut, nu prea au fost credibile. Dar ziua de 10 aprilie când are loc evenimentul „A Galaxy” se apropie și lucrurile se mișcă puțin câte puțin. În acest sens este logic că apar tot felul de informații despre acest smartphone și despre celelalte din gama Galaxy A, planificate să apară pe 10 aprilie.

În acest an, Samsung lansează un număr mare de modele noi în seria Galaxy A. Samsung Galaxy A80 este printre ele. Desigur, nu toate acestea vor ajunge pe piețele din întreaga lume. Vor fi modele diferite concepute pentru diferite piețe. Cu toate acestea, există indicii că un Galaxy A80 este în curs de dezvoltare pentru Europa, inevitabil și în România. Și asta, în timp ce aici au fost anunțate un Galaxy A40, Galaxy A50 și Galaxy A70. În plus, ar intra în discuție și un Galaxy A90.

Potrivit lui Steve Hemmerstoffer alias OnLeaks, Samsung Galaxy A80 are atât o funcție slider, precum și un aparat de fotografiat rotativ culisant, gen pop-up. Camera de rotativă poate fi folosită în funcție de ce vrea utilizatorul, fie pentru fotografiere normală, fie pentru autoportrete.

Samsung Galaxy A80 cu o cameră de 48 MP

Conform OnLeaks citat de AllaboutSamsung, au apărut unele specificații și informații referitoare la camera foto aflată pe smartphone-ul high-end din gama mijlocie a companiei Samsung. Conform informațiilor camera principală aflată pe Galaxy A80 folosește un senzor de 48 MP.

Tipul de cameră frontală nu este cunoscut în acest moment. De aici și speculațiile că această cameră rotativă, tip pop-up, va fi folosit pentru fotografii atât frontal cât și normal ca o cameră amplasată la spate.

TOF – Time of Flight sau timpul de zbor. Luminează fața și apoi măsoară durata de timp necesară pentru ca lumina să revină la senzor. Folosind aceste informații, senzorii pot măsura adâncimea și pot crea o hartă 3D a unui mediu, a unei fețe. Senzorul TOF este mai precis și poate să funcționeze de la o distanță de până la 3 metri.

Am scris mai sus de OnLeaks, acesta afirmă în tweet lui că smartphone-ul Galaxy A80 și Galaxy S10 5G vor folosi un senzor foto TOF. TOF este timpul de zbor, practic măsoară timpul necesar ca lumina obiectului fotografiat să revină la senzor. Distanța poate fi calculată și o eventuală neclaritate de fundal poate fi foarte precis depistată pe baza acestor informații.

Galaxy A80 va avea un ecran mare de aproximativ 6,7 inch. Că acesta este un panou AMOLED pare logic. Slashleaks a publicat și o fotografie, despre care se presupune că prezintă bateria lui Galaxy A80. Această baterie, fabricată pe 18 ianuarie, are o capacitate de 3.700 mAh. Sunt presupuneri, deocamdată ne confirmate, că acest Galaxy A80 este de fapt Samsung Galaxy A90. Vom vedea zilele următoare.