Iată ce poate face camera Samsung GW1 de 64 MP!

1308
Sursa Foto: Fotografie realizată cu senzorul Samsung de 64 MP, cu un telefon Redmi

În luna mai, am scris că Samsung a prezentat cel mai performant senzor de cameră foto pentru un smartphone. Samsung ISOCELL Bright GW1 de 64 MP are nu numai cea mai mare rezoluție ci și cea mai mică dimensiune a pixelilor, de 0,8 μm. Momentan cea mai performantă cameră de pe piață are 48 MP.

Aproximativ șase săptămâni mai târziu, primele eșantioane de fotografii cu această cameră au fost făcute de un smartphone Realme. Acesta din urmă nu este un nume foarte cunoscut, marca Realme este deținută de compania BBK, care include Oppo, OnePlus și Vivo.

Acum, un tweet de la Ice Universe (@Universeice) a inclus o imagine care a fost, de asemenea, făcută cu ajutorul senzorului GW1 de 64 MP fabricat de Samsung. Aparent fotografia a fost făcută cu o cameră de 64 MP aflată pe un telefon pe un Redmi neanunțat. Anul trecut, Xiaomi a separat telefoanele sale în două linii distincte. Marca Mi include modelele sale de vârf, în timp ce marca Redmi se concentrează pe modelele ceva mai ieftine. Compania Xiaomi mai are, de asemenea, telefoane Black Shark și telefoane Pocophone.

Posibil ca un telefon Redmi să aibă prima cameră de 64 MP

În setările pentru lumină scăzută, camera Samsung de 64 MP combină informațiile din patru pixeli într-unul. Rezultă astfel imagini mult mai luminoase de 16 MP. Într-un mediu luminos, fotografiile făcute cu senzorul Samsung de 64 MP sunt extrem de detaliate. În general mai mulți pixeli pe o cameră echivalează cu fotografii mult mai bune.

BBK Electronics Corporation a fost fondată în 1995 și are sediul în Dongguan, Guangdong, China. Portofoliul de produse al BBK Electronics include în special televizoare, DVD playere, MP3 playere, camere digitale și mai multe modele de telefoane mobile. BKK Electronics deține brandurile OPPO, VIVO și OnePlus.

Anterior Ice Universe a scris într-o postare pe Twitter. „În premiera internațională senzorul Samsung de 64 MP este într-un model misterios de smartphone din seria Galaxy A, în timp ce primul pe piața internă este într-un model Realme„.

Având în vedere că Samsung nu a lansat încă smartphone-ul Galaxy A90, a existat o șansă ca acest telefon să fie modelul „misterios” Galaxy A cu senzorul 64 MP la bord. Cu toate acestea, cele mai recente zvonuri despre acest aparat arată o cameră principală de 48 MP pe spate. Având în vedere acest lucru, probabil că receptorul Redmi necunoscut va fi primul smartphone ce va avea o cameră de 64 MP în dotare.