Galaxy A90 cu 5G și Snapdragon 855, un high-end la prețuri accesibile

901
Sursa Foto: PhonAndroid.com (Galaxy A80)

La viitorul smartphone Samsung Galaxy A90 tocmai a apărut o parte din fișa tehnică. Acesta ar fi echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 855, dar va avea și un modem de 5G. Acest privilegiu este rezervat momentan doar pentru cea mai puternică variantă de Galaxy S10 5G. Dacă această conectivitate 5G va ajunge și pe alte telefoane din gama mijlocie ce vor fi lansate anul acesta încă nu știm.

Despre Samsung Galaxy A90 se vorbește de câteva luni, iar scurgerile au anunțat deja o cameră tip pop-up culisantă și rotativă. Acest tip de modul foto a fost lansat cu Galaxy A80, chiar dacă zvonurile au fost că se va numi Galaxy 90. Acum ambele modele vor beneficia de acest sistem de camere foto.

Samsung Galaxy A90 5G cu procesor Snapdragon 855 și cameră tip pop-up rotativă

Dominarea de necontestat a gigantului tech pe piața smartphone-urilor Android este amenințată din ce în ce mai mult de modelelor de tip mid-range. Compania sud-coreeană este hotărâtă să recupereze acest segment prin smartphone-uri cu tot mai multe caracteristici. În acest an mai mult decât oricând seria Galaxy A 2019 a primit o atenție deosebită. Putem aminti aici cel mai recente model de Galaxy A80 sau Samsung Galaxy A70, ambele pline cu multe caracteristici premium. Acum primim și un Galaxy A90.

@OnLeaks este pseudonimul sub care scrie pe Twitter, Steve Hemmerstoffer. @OnLeaks este un blogger francez de reputație mondială care se află la originea multor scurgeri de informații despre smartphone-uri și tablete. În general informațiile sale s-au adeverit.

Samsung Galaxy A90 conform specificațiilor din fișa tehnică este un telefon high-end la prețul unui mid-range. Telefonul Samsung este anunțat în două versiuni ce poartă numerele de model SM-A908 și SM-A905. Sunt două modele, unul va avea conectivitate 4G iar unul 5G. Revenind la departamentul foto, telefonul cu numărul de model SM-A908, cel cu 5G, va fi echipat cu trei camere foto. Conform OnLeaks A90 5G va avea camere de 48 + 8 + 5 MP. Modelul SM-A905 va avea conectivitate 4G și dispune tot de triple-camera. De data aceasta va fi un modul foto cu 48 + 12 + 5 MP.

Posibil o încărcare rapidă de 45W pe Galaxy A90 5G

Celelalte elemente ale fișei tehnice privesc procesorul, ecranul și conectivitatea, conform PhonAndroid. Ambele modele au în comun aceleași caracteristici și anume un ecran de 6,7 inch, un senzor de amprentă sub ecran, dar și un Snapdragon 855. În acest sens, Galaxy A90 ar beneficia de același tratament ca Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+.

Conform zvonurilor versiunea SM-A908 cu 5G este deja testată în Coreea de Sud. Acest model va avea o încărcare rapidă de 45W. Dacă este adevărat, va oferi o încărcare mai rapidă decât Super Fast 25W văzută în telefonul pilot Galaxy S10 5G. O altă sursă, GalaxyClub, susține că acest model va fi rezervat Coreei de Sud. Al doilea model, va fi o versiunea internațională, și va fi 4G.