Prima cameră Samsung sub-ecran va fi lansată pe notebook-uri

569
Prima camera Samsung sub ecran va fi lansata pe laptopuri
Sursa Foto: Samsung

Scriem de mai mult timp despre o cameră Samsung in-display și o așteptăm cu nerăbdare, la fel cum am așteptat senzorul de amprente sub ecran. Se pare că Samsung are gata o astfel de cameră, dar ea va debuta inițial pe alte dispozitive. Camera sub-ecran produsă de Samsung Display va fi utilizată mai întâi în notebook-uri.

În septembrie anul trecut, ZTE a prezentat primul telefon din lume cu o cameră sub-afișaj. În timp ce ZTE Axon 20 5G este în prezent singurul telefon cu cameră selfie sub-afișată, se așteaptă ca tehnologia să devină ceva mai obișnuită pe telefoane până la sfârșitul acestui an. Știm că gigantul tech lucrează la tehnologia camerelor sub afișaj de mult timp și au fost zvonuri că va lansa primul său telefon cu o astfel de cameră anul acesta.

Camera Samsung sub ecran va debuta pe laptopuri

Samsung nu și-a prezentat încă tehnologia camerei sub-ecran, dar Samsung Display a postat zilele trecute un videoclip pe Weibo, tachinând noile sale afișaje OLED cu camere selfie sub-ecran. Cu toate acestea, noua tehnologie de afișare Samsung Display nu este destinată utilizării pe smartphone-uri. Va veni mai întâi pe notebook-uri și probabil pe tablete, conform Android Central. Posibil ca Samsung să testeze cum se comportă o astfel de cameră și abia apoi să o implementeze pe smartphone-uri.

Noua tehnologie a camerei sub-afișaj va face ca aceste notebook-uri să aibă ecrane aproape fără rame, cu un raport ecran-corp de 93%. Panoul este, de asemenea, incredibil de subțire de doar 1 mm și cântărește 130g. Samsung Display nu a dat încă mai multe detalii despre această tehnologie. Deocamdată nu este clar dacă primele notebook-uri cu ecrane „Blade Bezel” vor ajunge mai târziu în acest an.

Diferența dintre un laptop și un notebook este dimensiunea și funcționalitatea. Notebook-urile au diagonale ale ecranului de până la 15 inch (38,1 cm), sunt mai subțiri și ușoare. Oferă caracteristici minimaliste și un preț mai mic.

Se zvonește că primul telefon al companiei cu o cameră sub-afișaj ar fi Galaxy Z Fold 3. Acesta va fi continuarea unuia dintre cele mai bune telefoane Android lansate anul trecut – Galaxy Z Fold 2. Este de așteptat ca acest viitor telefon pliabil să fie lansat numai în a doua jumătate a anului 2020. Până atunci sigur vom afla mai multe despre tehnologia camerelor sub ecran dezvoltată de Samsung Display.