Samsung Galaxy Z Fold 2 redefinește viitorul dispozitivelor mobile

1363
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung a prezentat oficial pe Galaxy Z Fold 2. Nu trebuie să mai spunem că este un smartphone care întrece toate așteptările. Samsung va lansa luna aceasta pe Galaxy Z Fold 2 pe mai multe piețe de pe glob. Compania a optat pentru o disponibilitate mai largă de această dată, în comparație cu originalul Galaxy Fold, disponibil doar pe câteva piețe.

Smartphone-ul Galaxy Z Fold 2 vine cu un design îmbunătățit, iar pe ecranul pliabil are sticla de protecție Ultra Thin Glass. Gorilla Glass Victus este atât pe partea din față, cât și pe cea din spate. Afișajul intern a fost mărit la 7,6 inch și are o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz. Samsung susține că ramele care înconjoară ecranul pliabil de 7,6 inch sunt acum cu 27% mai subțiri în comparație cu Galaxy Fold original.

Snapdragon 865+ și 12 GB de memorie RAM

Cel mai puternic procesor disponibil la ora actuală pe piață este pe Fold 2. Acesta va fi însoțit de 12 GB de memorie RAM și 256 GB sau 512 GB de stocare UFS3.1. Mai mult decât suficientă pentru orice utilizator. Android 10 și One UI 2.5 se ocupă de software.

Samsung a reglat anumite caracteristici software specifice unui telefon pliabil Fold, cum ar fi Continuitatea aplicației – App Continuity. Acum noul telefon pliabil acceptă 3 moduri – pliat, semi-pliat și desfăcut – similar cu Flex Mode. Și da, telefonul acceptă modul Flex similar cu Samsung Galaxy Z Flip.

Primul telefon cu o cameră foto a fost Kyocera Visual Phone VP-210, lansat în Japonia în 1999. Avea o cameră frontală de 110.000 pixeli. Samsung SCH-V200 a fost primul telefon Samsung cu o cameră foto la spate. A fost lansat în anul 2000.

În ceea ce privește camerele, noul Galaxy Z Fold 2 are un total de cinci camere spre deosebire de șase pe Fold-ul original. Ambele camere selfie, interior și exterior, sunt de 10 MP și sunt acum încorporate pe ecrane. Camera principală are 12 MP și tot 12 MP au camerele telefoto și ultra-wide. Pe Foldul original camera cu unghi ultra-larg avea 16 MP.

Cel puțin la prima vedere Samsung Galaxy Z Fold este o actualizare serioasă a lui Galaxy Fold. Majoritatea specificațiilor interne s-au îmbunătățit și o mare bilă albă este ecranul exterior mult mai mare decât cel original. Prețul putem spune că este la nivelul telefonului pliabil de anul trecut.

Disponibilitate și preț Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2 poate fi deja pre-comandat și costă 2.000 de euro în Europa și 2.000 de dolari în SUA. Smartphone-ul va fi disponibil inițial pe aproximativ 40 de piețe, inclusiv în Statele Unite și Coreea de Sud. Smartphone-ul pliabil va ajunge în mâinile utilizatorilor pe 18 septembrie. Galaxy Z Fold 2 este disponibil în culorile Mystic Black și Mystic Bronze. Clienții care doresc o culoare personalizată a balamalei vor trebui să facă o comandă prin Samsung.com. Personalizarea culorii balamalei ascunse va fi disponibilă în 22 de piețe, printre care Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Coreea, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Thailanda, EAU, UK, SUA și Vietnam.

Samsung oferă, de asemenea, ediția Galaxy Z Fold 2 Thom Browne pentru cei care apreciază moda și stilul. Precomenzile pentru ediția Thom Browne sunt deschise astăzi, cu disponibilitate pe anumite piețe pentru 25 septembrie.

Specificații Samsung Galaxy Z Fold 2

DisplayEcran principal: 7,6 inch QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display │ Infinity Flex Display │2208 x 1768 pixeli
Ecran secundar: 6,2 inch HD+ Super AMOLED Display │2260 x 816 pixeli
ProcesorSnapdragon 865+
Sistem de operareAndroid 10 asociat cu One UI 2.5
Memorie12 GB de RAM │ 256 GB sau 512 GB de stocare
Camere fotoEcran spate:
12 MP cu diafragmă f / 1,8
12 MP ultra-wide cu f / 2,2
12 MP telefoto cu f / 2,4
Ecran interior: Cameră selfie 10 MP cu f / 2,2
Ecran exterior: Cameră selfie 10 MP cu f / 2,2
Baterie4.500mAh │Încărcare rapidă de 25 W
Dimensiuni și greutatePliat: 68 x 159,2 x 16,8 mm
Depliat: 128,2 x 159,2 x 6,9 mm
Greutate: 282 grame
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM
Bluetooth v 5.0 (LE up to 2Mbps) │ USB type-C │ NFC
Locație: GPS │ Galileo │ Glonass │ BeiDou
Ultra Wide Band
SenzoriSenzor de amprentă capacitiv (lateral) │ accelerometru │ barometru │giroscop │ geomagnetic │ senzor Hall │ proximitate │ senzor de lumină
AutentificareTip de blocare: model │ PIN │ parolă
Tip de blocare biometrică: senzor de amprentă │ recunoașterea feței
SecuritateSamsung Knox: monitorizare și protecție în timp real. Virus, prevenire malware. (Powered by McAfee)
Folder securizat: Spațiu securizat pe dispozitiv pentru a păstra conținut, precum aplicații, fotografii și videoclipuri, securizat prin scanarea amprentelor.
AudioBoxe Stereo │ Sunet surround cu tehnologie Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus incluse.)
CuloriMystic Black │ Mystic Bronze