Camera Samsung sub-ecran poate debuta pe Galaxy Note 21 Ultra

786
Camera Samsung sub-ecran poate debuta pe Galaxy Note 21 Ultra
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Anul trecut s-au scris multe despre tehnologia camerei sub-display (UDC). La jumătatea anului 2019, Oppo și Xiaomi au prezentat deja un prototip de smartphone cu această tehnologie revoluționară de cameră selfie. Anul trecut a fost introdus primul smartphone cu o cameră sub-ecran, ZTE Axon 20 5G. Și Samsung dezvoltă, de asemenea, un astfel de tip de cameră frontală de ceva timp. Camera Samsung sub-ecran o vom primi probabil anul acesta.

Luna trecută am scris despre un smartphone Samsung Galaxy cu o cameră selfie invizibilă. Pentru aceasta s-a folosit un sistem de camere perforate și un sub-ecran în mișcare. În acel moment, vorbeam deja despre un fel de soluție provizorie.

Samsung a primit acum și un brevet pentru un smartphone cu cameră reală sub-ecran (in-display). De luni de zile așteptăm cu nerăbdare un brevet și documentația despre tehnologia camerei in-dusplay; acum a sosit timpul, camera Samsung sub-ecran este aici. Acesta este modul în care Samsung dorește să facă camera să dispară sub ecran, creând un design pe ecran complet, fără rame, crestături sau găuri în ecran.

Camera Samsung sub-ecran alături de un bliț LED

Brevetul numit „Dispozitiv de afișare” a fost depus de Samsung Display în mai 2020 la USPTO (United States Patent and Trademark Office). Documentația a fost publicată la 31 decembrie 2020 și preluată de noi de la LetsGoDigital. Smartphone Samsung are două părți de afișare. Este un brevet pentru camera Samsung sub-ecran și posibil să-l vedem pe viitoarele smartphone-uri ale companiei.

Prima parte a afișajului formează ecranul principal, a doua parte a afișajului are o transmisie a luminii mai mare, astfel încât senzorul camerei să poată primi suficientă lumină pentru a putea realiza înregistrări foto și video de înaltă calitate.

Blițul LED este cel mai popular tip de bliț găsit pe telefoanele mobile. Utilizează un LED pentru a ilumina o scenă. Este ideal datorită dimensiunilor reduse și eficienței energetice. Telefoanele Nokia N82 și N8 (lansate în 2007 și, respectiv, 2010) foloseau bliț xenon.

A doua parte a afișajului poate acoperi întreaga lățime a vârfului sau poate fi plasată într-unul din cele două colțuri – așa cum se arată și în ilustrația din documentație. Camera selfie, blițul și un senzor sunt plasate în spatele celei de-a doua părți a afișajului.

Acest senzor poate fi unul cu infraroșu, care poate primi lumină cu lungimea de undă a unei raze infraroșii și poate primi lumină care se reflectă de la obiectul care va fi fotografiat. Astfel, distanța poate fi calculată între smartphone și obiectul de fotografiat, pe baza intensității luminii reflectate. În acest fel, obiectele / persoanele pot fi recunoscute și detectate mai rapid. Chiar și seara, utilizarea unui senzor cu infraroșu poate ajuta la obținerea unei calități mai bune a imaginii.

Posibil o astfel de cameră pe Galaxy Note 21 Ultra

Faptul că Samsung lucrează de ani de zile la o cameră sub-afișaj este evident din acest brevet, de exemplu, se face referire la un brevet din 2016 în care o astfel de tehnologie a fost deja discutată. Evident, documentația este acum mult mai detaliată, evoluțiile par a fi într-un stadiu avansat, cel puțin pe hârtie.

Deocamdată, nu este clar când va fi lansat primul smartphone Samsung Galaxy cu cameră sub ecran. Gama Samsung Galaxy S21 va fi anunțată săptămâna viitoare, dar aceste trei smartphone-uri au alt tip de ecran. Este posibil ca Samsung să vadă oportunitatea de a lansa un smartphone cu o cameră in-display în a doua jumătate a anului 2021.

Desigur, ar fi o adăugare fantastică la Galaxy Note 21 Ultra! Cu atât mai mult cu cât Samsung va renunța cel mai probabil gama Note după acest an. Cu toate acestea, acesta este așteptat în august, întrebarea este că această nouă tehnologie va fi disponibilă până atunci.

Sunt zvonuri că Galaxy Z Fold 3 poate va avea o cameră sub-display. Însă, nu credem că Samsung poate aplica o tehnologie atât de complexă pe un smartphone pliabil în acest an. Probabil când această tehnologie – camera Samsung sub-ecran – se va maturiza să ajungă va ajunge și pe telefoanele pliabile.

Este mult mai probabil ca Samsung să testeze mai întâi această tehnologie la un telefon mid-range din seria Galaxy A. La fel cum Galaxy A8s lansat în 2018 a fost primul smartphone Samsung cu o cameră în gaura din ecran. Prin urmare, posibil ca Samsung Galaxy S22, așteptat anul viitor, să fie primul smartphone emblematic de la Samsung cu un astfel de tip de cameră selfie.

SURSĂLetsgoDigital