O cameră selfie cu rezoluție mai mică pe Samsung Galaxy S23 Ultra

325
O camera selfie cu rezolutie mai mica pe Samsung Galaxy S23 Ultra
Sursa foto: gsmarena.com

Din totdeauna cel mai performant model emblematic Samsung din seria Galaxy S a avut cea mai bună camera selfie. În ultimii ani, aceste modele, fie că s-a numit Galaxy S20 Ultra, Galaxy S21 Ultra sau Galaxy S22 Ultra au avut întotdeauna o cameră selfie de 40MP. Dar de anul viitor lucrurile s-ar putea schimba cu Galaxy S23 Ultra. Va primi o cameră selfie cu rezoluție mai mică.

Potrivit mai multor informații recente, preluate de GSMArena, s-ar putea să vedem o cameră frontală cu rezoluție mai mică în Galaxy S23 Ultra. Este vorba despre o camera cu rezoluția de 12MP. Samsung Galaxy S23 Ultra, alături de Galaxy S23 și Galaxy S23+ va fi lansat la începutul lunii februarie 2023.

Samsung Galaxy S23 Ultra va avea o cameră selfie cu rezoluție mai mică

Săptămâna trecută, TENAA a certificat pe Galaxy S23 Ultra pentru vânzare în China. Documentul TENAA a confirmat mai multe din zvonurile anterioare în privința șefului seriei Galaxy S23, dar a adus două noutăți, cel puțin bizare la acea dată. Este vorba despre o cameră de 2 megapixeli la spate și o cameră selfie de 12MP. Eram sceptici atunci în această privință, chiar dacă TENAA este o instituție serioasă. Acum considerăm că este pas important înapoi în ceea ce privește camera frontală de 40MP aflată pe Galaxy S22 Ultra.

Cu toate acestea, potrivit colegilor noștri de la Galaxyclub.nl, rezoluția camerei frontale pe S23 Ultra va fi aceeași cu cea de pe Galaxy S23 și Galaxy S23+: 12MP pentru toate. Dacă pentru modelele din urmă acest lucru înseamnă o creștere, deși mică, față de generația trecută (+2 megapixeli), pe Ultra înseamnă un pas brusc înapoi.

Pixelul este un element component al imaginilor foto digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Se prescurtează prin „Px” sau „P”. Cel mai întrebuințat multiplu este 1MP (1 megapixel) = 1 milion pixeli.

Am scris de mai multe ori acest lucru și o repetăm, rezoluția nu este neapărat sinonimă cu calitatea. În mod clar, o fotografie făcută cu o cameră cu rezoluție mare ajută, dar numărul de megapixeli nu este o garanție a frumuseții. Dar, o cameră selfie de 40MP dă mai bine la marketing, cel puțin pe un model de peste 1.000 de euro, decât una de 12MP.

Acum, după primele informații, la început, aceasta poate părea un downgrade pentru Ultra. Dar, poate, Samsung ne va oferi alte surprize cu această cameră de 12MP, de exemplu AF (auto-focus) pe această cameră. Putem visa, nu?