Camera ultra-wide mult îmbunătățită pe seria Galaxy S21

819
Camera ultrawide mult imbunatatita pe seria Galaxy S21
Sursa Foto: @OnLeaks

Samsung va lansa oficial seria Galaxy S21 luna viitoare, dar multe detalii au fost deja dezvăluite. Chiar ieri șeful Samsung Mobile, TM Roth da spus indirect despre lansarea din ianuarie 2021. Acum avem noi informații despre specificațiile aflate pe camera ultra-wide a seriei Samsung Galaxy S21.

Toate cele trei smartphone-uri din gama Galaxy S21 vor fi echipate cu o cameră ultra-wide fabricată de Sony. Este vorba despre Sony IMX563. Este un senzor de 1 / 2,55 inch cu 1,4µm pixeli și o rezoluție de 12 megapixeli. Conform scurgerii, senzorul va adăuga focalizare automată cu detecție de fază (PDAF). Cu funcția de focalizare automată, aceeași cameră ultra-lată poate fi utilizată și pentru a face fotografii macro. Ar putea fi o funcție frumoasă pentru amatorii de astfel de fotografii cu smartphone-ul.

Specificații camera ultra-wide pe seria Galaxy S21

Cu această capacitate a camerei Sony nu va fi nevoie ca Samsung să adauge o cameră macro pe moile modele. Chiar și camera ultra-wide de pe modelul Galaxy S20 Ultra are specificații similare, dar nu avea funcția de focalizare automată. Mai mult, smartphone-urile Galaxy S21 vor oferi și un câmp vizual de 123 de grade (field of view – FoV). Conform Android Headlines, unghiul este mai mare decât FoV-ul de 120° al camerei ultra-wide de pe Galaxy S20 Ultra.

Mai multe informații au apărut deja despre viitoarea serie Samsung. Știm designul complet al smartphone-urilor emblematice ale Samsung. În timp ce Galaxy S21 și Galaxy S21+ vor dispune de camere triple la spate, Galaxy S21 Ultra va avea patru camere pe spate. Apropo de celelalte camere din spate, atât Galaxy S21, cât și Galaxy S21+ vor fi echipate cu o cameră primară de 12MP și cu o cameră 64. Sigur că acestora se va alătura camera ultra-wide de care am scris mai sus. Pe de altă parte, Galaxy S21 Ultra va avea o cameră principală de 108MP, probabil ISOCELL HM3 și două teleobiective de 10MP alături de camera ultra-wide Sony de 12MP.

FoV – field of view sau câmpul de vedere. Este zona lumii observabile văzute la un moment dat, zona din câmpul vizual al unui dispozitiv optic. Obiectele din afara FoV, atunci când faceți o fotografie, nu sunt înregistrate în fotografie.

O cameră telefoto va avea zoom optic de 3x iar a doua unul de 10x, mult mai bun. Ca întotdeauna, Samsung va lansa smartphone-urile emblematice cu procesorul Snapdragon 888 numai în SUA, China și, eventual Coreea de Sud. Pe celelalte piețe va fi la bord cipul Samsung Exynos 2100.