Camera foto cu zoom 5x pentru Galaxy S24 Ultra confirmată

188
Camera foto cu zoom 5x pentru Galaxy S24 Ultra confirmata
Sursa foto: via androidheadlines.com

De mai mulți ani modelele emblematice Ultra ale Samsung au fost dotate o cameră cu zoom optic 10x. Cu toate acestea, următorul model Ultra nu va avea această cameră telefoto tip periscop. Compania Samsung va echipa pe Galaxy S24 Ultra cu o cameră telefoto tip periscop 5x în loc de 10x. Această schimbare în hardware-ul camerei este vizibilă în cele mai noi randări apărute cu acest telefon.

Cu câteva zile în urmă Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra au apărut în randări de înaltă calitate. Cu această ocazie am aflat și multe dintre specificațiile cheie. Se vede aici cum camera telefoto tip periscop a lui Galaxy S24 Ultra este vizibil diferită. Pe platforma X tipsterul Ice Universe a comparat matricea de camere din spate a lui Galaxy S24 Ultra cu Galaxy S23 Ultra și a subliniat o diferență cheie în camera cu teleobiectiv tip periscop. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, modelul 2024 are o lentilă rotundă în fața reflectorului dreptunghiular.

Sursă foto: via Androidheadlines

Deși acest lucru nu ne spune multe, este evident că Samsung a schimbat ceva. Este posibil să nu fie o simplă schimbare a lentilelor sau a senzorului. Dacă zvonurile sunt adevărate, camera cu zoom 5x a noului telefon este una de de 50MP, în timp ce camera cu zoom 10x de pe Galaxy S23 Ultra are 10MP. Cu toate acestea, este posibil să nu aibă nicio legătură cu rezoluția. Poate fi o schimbare menită să producă fotografii mai bune cu zoom.

O cameră cu zoom de 5x poate părea un downgrade de la 10x, dar este posibil să obținem totuși o calitate similară sau chiar mai bună a imaginii datorită procesării software îmbunătățite, unui senzor nou și unei modificări de design. Potrivit AndroidHeadlines, sunt mai multe informații că Galaxy S24 Ultra va păstra și un zoom hibrid de 100x. Deci, utilizatorii nu vor regreta lipsa zoom-ului optic 10x. Cu toate acestea, aceasta nu este singura schimbare hardware majoră pe care o va aduce noul flagship Samsung. De asemenea, trece de la un afișaj curbat la un afișaj plat.

Zoom-ul hibrid este o combinație între zoom-ul optic și cel digital. Zoom-ul hibrid beneficiază de zoom optic, zoom digital și software pentru a îmbunătăți rezultatele atunci când măriți mai mult decât capacitățile fizice ale obiectivului.

Samsung a folosit ecrane cu margini ușor curbate pe telefoanele sale emblematice Ultra în ultimii ani. În acest fel trecerea la ecrane plate este o schimbare majoră de design. Ice Universe a scos în evidență această reproiectare comparând pe Galaxy S24 Ultra cu Galaxy S22 Ultra. Cu rame simetrice, modelul 2024 arată mai premium, deși celor care preferă afișajele curbate ar putea să nu le placă. Vom afla în curând. Seria Galaxy S24 va fi lansată pe 17 ianuarie 2024.