Uitați de camere foto profesionale cu un Galaxy S23 Ultra

435
Galaxy S23 Ultra
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Când a dezvăluit pe Galaxy S23 Ultra la Galaxy Unpacked 2023, Samsung a anunțat că smartphone-ul va „oferi cea mai bună experiență cu camera, susținută de cea mai înaltă performanță de până acum”. În timp ce vizitatorii se bucurau de entuziasmul primului eveniment Galaxy Unpacked desfășurat offline în ultimii trei ani, Samsung Newsroom a încercat camerele lui Galaxy S23 Ultra prin San Francisco, unde a avut loc evenimentul.

De la vloguri zilnice la scurtmetraje, videoclipurile filmate cu ajutorul unui telefon pot fi găsite cu ușurință pe platformele video, afișând utilizarea pe scară largă și sporită a camerelor smartphone în viața de zi cu zi. Galaxy S23 Ultra oferă o gamă largă de opțiuni de fotografiere, inclusiv unghi larg, unghi ultra-larg și chiar telefotografie. Fiecare dintre camerele din spate filmează și creează imagini unice care surprind vibrații diferite în diferite condiții și setări.

Cu o greutate totală de 233 de grame și un afișaj de 6,8 inch, Samsung Galaxy S23 Ultra oferă claritatea și caracteristicile unui aparat profesional pe un singur telefon elegant și ușor. Datorită camerei puternice de 200MP a lui Galaxy S23 Ultra, fotografi amatori sau experimentați pot surprinde perfect orice moment. Galaxy S23 Ultra a surprins diferitele locuri și situații din San Francisco în mod vibrant folosind diferite unghiuri de vedere și lentile, toate cu o simplă atingere a unui buton.

Camere foto incredibile pe Galaxy S23 Ultra

Echipate cu tehnologia Dual Pixel, camera Ultra-Wide și camera Telefoto realizează imagini de înaltă rezoluție în 12MP și, respectiv, 10MP. Cu tehnologia Super Quad Pixel, fotografiați cu ușurință imagini cu o rezoluție extrem de clară, datorită funcționalității îmbunătățite de focalizare automată. În plus, camera Wide de 200MP oferă o calitate uimitoare a imaginii cu diafragma sa f/1,7. S23 Ultra are un senzor Adaptive Pixel îmbunătățit, potrivit Samsung Newsroom. În funcție de caracteristicile și luminozitatea peisajului pe care doriți să-l fotografiați, rezoluția se schimbă automat la 200MP, 50MP sau 12MP.

Camere Samsung Galaxy S23 Ultra
Sursă foto. Samsung Global Newsroom

Datorită pixelilor de înaltă rezoluție de pe S23 Ultra, detaliile sunt foarte clare chiar și atunci când utilizatorii decupează imaginea. Încercați beneficiile acestei caracteristici de înaltă rezoluție decupând o fotografie a unei persoane sau a unui subiect pe un fundal natural larg sau făcând fotografii de prim-plan în care camera trebuie ținută foarte aproape de subiect.

Rezoluția 8K se referă la o rezoluție de afișare cu o lățime de aproximativ 8.000 de pixeli. 8K UHD (7680×4320 pixeli) este cea mai înaltă rezoluție definită în Rec. Standard 2020. Primul televizor 8K a fost prezentat de Sharp la CES 2013.

Pe lângă rezoluția mai mare, dimensiunea pixelilor a crescut. În acest fel camera oferă o calitate a imaginii mai naturală și mai realistă. Când filmați videoclipuri în 8K la 30FPS cu Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ și Galaxy S23, pixelii mai mari și un unghi de vedere mai larg vă permit să aveți un sentiment de profunzime și realism, ca și cum acțiunea se desfășoară chiar în fața ochilor dumneavoastră.

OIS și VDIS pe Samsung Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra realizează, de asemenea, fotografii clare și stabile, fără mișcări sau neclarități, datorită a două funcții. Este vorba despre OIS (Optical Image Stabilization) și VDIS (Video Digital Image Stabilization). Unghiul de corectare a stabilizării optice a imaginii (OIS) a crescut de două ori, oferind utilizatorilor posibilitatea de a face fotografii cu o stabilitate mai mare și cu mai puține mișcări ale camerei cu noul model.

Funcția OIS reduce vibrațiile din fotografii și stabilizează și videoclipurile automat atunci când înregistrați videoclipuri 8K, 4K, FHD și HD. OIS reduce, de asemenea, vibrațiile cauzate de pașii utilizatorului în timp ce înregistrează videoclipuri pe timp de noapte, oferind imagini stabile și clare, fără estompare a mișcării.

Această caracteristică este utilă, mai ales atunci când utilizați caracteristica Space Zoom, care permite zoom de până la 100x. Galaxy S23 Ultra a surprins chiar și craterele lunii în detaliu datorită funcției OIS și Space Zoom. În acest caz OIS a minimizat chiar și cele mai mici mișcări care ar putea strica imaginea.

Inteligența artificială vă îmbunătățește fotografiile selfie

Pe lângă camerele principale din spate, camera frontală a fost, de asemenea, îmbunătățită. În acest fel puteți să vă duceți jocul cu selfie-uri la nivelul următor. Adăugați o notă de viață fotografiilor de înaltă rezoluție cu camera frontală de 12MP Dual Pixel și îmbunătățită AI. S23 Ultra are Super High Dynamic Range (Super HDR), care este suportat chiar și pentru imagini și videoclipuri selfie.

Pe Galaxy S23 Ultra, setarea tonului de culoare adaugă un ton cald fotografiilor selfie, o actualizare de la modelele anterioare care foloseau un ton natural. Utilizatorii pot alege diferite opțiuni atunci când își fac un selfie, în funcție de starea de spirit a fotografiei și de nuanța pielii pentru o experiență de selfie-uri cu adevărat personalizată și optimizată.

Cu funcția îmbunătățită de remasterizare a fotografiilor, puteți ajusta rezoluția, luminozitatea, tonul și claritatea unei fotografii. În același timp, puteți să eliminați umbrele, să corectați tremuratul și să editați marginile distorsionate folosind AI. Inteligența artificială îmbunătățește caracterul complet al selfie-urilor prin distingerea unor detalii dintr-o fotografie, cum ar fi fața și părul.

Nightography și Expert RAW pe Galaxy S23 Ultra

Funcția Nightography a lui Galaxy S23 Ultra a reînnoit experiența camerei. Toate modelele din seria Galaxy S23 sunt capabile să reducă zgomotul fotografiilor și videoclipurilor chiar și în medii întunecate. Acest lucru se datorează procesării semnalului de imagine (ISP)care utilizează soluții AI. AI ISP creează fotografii sau videoclipuri ajustând datele salvate pe un senzor de imagine și îmbunătățește tonul de culoare detaliat și calitatea imaginii depășind limitările fizice ale camerei.

Nu numai că Nightography are performanțe puternice atunci când faceți fotografii cu camera din spate, dar strălucește și atunci când faceți selfie-uri în întuneric. Fotografiile selfie făcute într-un loc fără lumina au ieșit clare și luminoase, surprinzând chiar și detaliile fine ale părului.

Aplicația Expert RAW a Galaxy S23 Ultra pentru experți și creatori a fost, de asemenea, îmbunătățită în continuare. Deoarece este posibil să faci fotografii de până la 50MP cu Expert RAW, Galaxy S23 Ultra poate captura și stoca imagini ca niciun alt smartphone.

Un fișier original („raw”) care este luat folosind aplicația Expert RAW conține date bogate de culoare. Aplicația ajustează direct ISO, viteza obturatorului, focalizarea și multe altele pentru a crea senzația și efectul dorit, extinzând în același timp capacitățile de ajustare în timpul editării post-captură. Permite estomparea părților supraexpuse în timp ce revigorează detaliile părților subexpuse pentru imagini cu adevărat perfecte.

Aplicația Expert RAW are caracteristici unice care pot crește expertiza foto. Aplicația, care captează imagini de înaltă calitate pe 16 biți Computational Raw File, oferă utilizatorilor posibilitatea de a face până la zece fotografii consecutiv, pentru fotografii excelente realizate în succesiune. În plus, există mai multe expuneri, care combină mai multe imagini realizate separat într-o singură fotografie. Există setări Astrophoto, care le permit utilizatorilor să fotografieze stelele și Calea Lactee pe cerul nopții.