O caracteristică importantă a lui Galaxy Z Fold ajunge pe Pixel Fold

168
O caracteristica importanta a lui Galaxy Z Fold ajunge pe Pixel Fold
Sursa foto: SamMobile.com

Primul telefon pliabil Google Pixel Fold, a fost lansat la patru ani după ce Samsung a lansat primul Galaxy Fold. Dar, în ciuda timpului suplimentar pe care Google l-a avut la dispoziție, Pixel Fold rămâne în urmă când vine vorba de numărul de funcții software care profită de factorul de formă pliabil. Acum am aflat că Google va împrumuta o caracteristică de bază din gama Galaxy Z Fold.

Se pare că Google va introduce unele funcții noi pe Pixel Fold prin actualizări viitoare. Una dintre aceste caracteristici este aproape de bază și a fost disponibilă pe gama Samsung Galax Z Fold de mult timp. Este opțiunea de a face aplicațiile să continue pe ecranul exterior atunci când dispozitivul este pliat.

Google Pixel Fold va primi o aplicație aflată pe Galaxy Z Fold

Pe smartphone-urile Samsung Galaxy Z Fold, dacă utilizați o aplicație pe afișajul exterior și deschideți dispozitivul, puteți continua să utilizați aplicația pe afișajul mai mare fără probleme. În același timp este valabil și invers. Dacă activați setarea Continuați aplicațiile pe ecranul capacului de pe Galaxy Z Fold, puteți, de asemenea, să forțați telefonul să deschidă o aplicație pe ecranul exterior atunci când pliați telefonul.

Google Pixel Fold, pe de altă parte, acceptă doar trecerea de la ecranul exterior la ecranul principal mai mare. Dacă o aplicație este utilizată pe ecranul principal al Pixel Fold și dispozitivul este pliat, ecranul extern rămâne oprit, iar utilizatorul trebuie să trezească manual telefonul și să relanseze aplicația.

Pixel Fold a fost anunțat oficial pe 10 mai 2023, la Google I/O și a fost lansat în SUA pe 28 iunie. Telefonul a fost lăudat pentru camere și design, dar și criticat pentru preț, durabilitate, greutate și afișajul interior de specialiștii din domeniu.

Din fericire Gogle va rezolva această problemă pe Pixel Fold printr-o actualizare viitoare. O funcție numită „Continuați să utilizați aplicațiile în fold” a fost găsită într-o versiune beta Android 14 pentru Pixel Fold. Funcția face exact ceea ce sugerează numele. Google procedează puțin diferit aici, potrivit SamMobile. Pixel Fold va permite utilizatorului să aleagă dacă toate aplicațiile sunt continuate pe ecranul de copertă. Alternativ, poate permite ca doar jocurile și videoclipurile au voie să facă acest lucru.

Nu este pentru prima dată când Google privește în grădina vecinului. Gigantul american de internet s-a inspirat și din alte funcții pentru telefonul său pliabil de la compania Samsung. De exemplu, balamaua, ratingul IP și mai multe lucruri din interfața de utilizare.

Cum activați această funcție pe un Galaxy Z Fold

Samsung vă permite să selectați individual ce aplicații vor continua pe ecranul extern sau să forțați toate aplicațiile să o facă. Considerăm că metoda Samsung oferă utilizatorilor mai mult control asupra funcției, deși ar fi bine să existe o opțiune care permite automat ca doar anumite tipuri de aplicații să continue pe ecranul de acoperire.

În orice caz, dacă dețineți un Z Fold și nu ați activat deja funcția, puteți face acest lucru foarte ușor. Mergeți la Setări -> Afișaj -> Continuați aplicațiile pe ecranul de copertă. Aici, puteți utiliza comutatorul Toate aplicațiile sau puteți activa individual aplicațiile dorite. Nu toate aplicațiile acceptă redimensionarea atunci când treceți de la afișajul principal la afișajul capacului. În acest fel nu veți putea activa funcția pentru unele aplicații, chiar dacă selectați opțiunea Toate aplicațiile.