Google Pixel Fold se inspiră de la telefoanele pliabile Samsung

190
Google Pixel Fold
Sursa foto : via sammobile.com

În timp ce multe mărci chineze au lansat smartphone-uri pliabile, niciuna dintre ele nu își vinde dispozitivele la nivel global. Se așteaptă ca Google să devină primul brand care va provoca Samsung la nivel global pe piața telefoanelor pliabile. Și, se pare că Google s-a inspirat de la Samsung pentru Google Pixel Fold și va aduce funcții pe care oamenii le doresc cel mai mult în telefoanele pliabile.

Potrivit unei informații de la CNBC, via SamMobile, Google va anunța telefonul pliabil în timpul Google I/O 2023 în mai. Smartphone-ul pliabil va fi pus în vânzare în majoritatea țărilor occidentale până la sfârșitul lunii iunie 2023. Sursa informației mai precizează că Google Pixel Fold va avea un rating IP pentru rezistența la apă, similar cu Samsung Galaxy Z Fold 4.

Galaxy Z Fold 4 sursă de inspirație pentru Google Pixel Fold

Sursa sus menționată susține că Google va promova telefonul ca având cea mai durabilă balama aflată într-un smartphone pliabil. Se pare că, după ce Samsung a adus un rating IPX8 pentru telefoanele sale pliabile, este inevitabil ca Google să aibă această funcție pe dispozitivele sale pliabile pentru a putea concura în mod corespunzător și a atrage cumpărători.

Mai aflăm că Pixel Fold va avea un ecran exterior de 5,8 inch (14,73 centimetri). Telefonul pliabil Google are un ecran intern pliabil de 7,6 inch (19,30 cm). Se spune că dispozitivul este echipat cu procesorul Google Tensor G2, similar cu telefoanele Pixel 7 și Pixel 7 Pro. Cu toate acestea, Pixel Fold trage greu la buzunar, va cântări 283,50 grame. Este cu 20 grame mai greu decât Galaxy Z Fold 4 (263 grame).

Gramul a fost definit inițial ca greutatea unui centimetru cub de apă la temperatura de 3,98°C și presiunea aerului de 101,3 kPa. Acum este definit ca o miime de kilogram, unitatea de bază de masă în SI. Numele gram provine din latinescul „gramma”.

Dispozitivul va avea o baterie mare care va dura 24 de ore cu o singură încărcare în condiții normale de utilizare. Probabil de aici vine această greutate suplimentară față de Fold 4. Va dura 72 de ore în modul de economisire a energiei.

Acum ajungem la partea cea mai interesantă, prețul lui Pixel Fold. Telefonul pliabil Google va avea un preț de aproximativ 1.700 de dolari, care este similar cu Galaxy Z Fold 4. Cu o balama puternică, un design rezistent la apă, o interfață de utilizare bună și un preț similar, Pixel Fold ar putea fi primul adversar redutabil pentru Fold 4. Vă reamintim că telefoanele pliabile tip Fold din China nu se vând în SUA. În SUA, Pixel Fold are ușile deschise și se va bate cu Galaxy Z Fold 4.