Acasă Stiri 6 caracteristici de luat în considerare când cumpărăm un televizor

6 caracteristici de luat în considerare când cumpărăm un televizor

Sărbătorile se află la o aruncătură de băț, iar mulți cumpărători vor plasa achiziționarea unui televizor premium pe primul loc în lista lor de dorințe. Sigur Moș Crăciun va ține cont de această doleanță.

Când vine vorba de achiziționarea unui nou televizor, în general ne concentrăn și suntem mai atenți în mod tradițional pe două puncte cheie: cât de mare este și cât costă.

Cu toate acestea, în aceste zile vedem o cerere crescândă pentru televizoarele de calitate UHD, deoarece utilizatorii încep să înțeleagă și să aprecieze tot mai mult caracteristicile care contează cu adevărat atunci când vine vorba de un televizor.

Având în vedere acest lucru, iată o scurtă descriere a caracteristicilor care trebuie luate în considerare, și vă sfătuim să faceți acest lucru, înainte de a cumpăra următorul dvs. televizor.

 

  1. Volumul de culori

Volumul de culoriCe este? Este un standard pentru evaluarea capacității unui televizor de a produce culori corecte la toate nivelele de luminanță. Cu cât este mai mare volumul de culori, cu atât mai bine televizorul se va exprima în culori vii și precise.

De ce contează? Producătorii de televizoare caută în permanență modalități de a oferi o calitate excepțională a imaginii. Măsurarea volumului de culoare a apărut ca o modalitate de a evalua capacitatea televizorului UHD (sau 4K) de a produce experiențe de vizionare imersive, concentrându-se asupra modului în care televizorul funcționează în condiții de iluminare diferite. Volumul culorii contează pentru că dacă o imagine afișată depășește luminanța maximă a televizorului, ea poate apărea spălăcită sau estompată, iar calitatea imaginii suferă.

Ce fac televizoarele Samsung? Televizoarele QLED Samsung, care au o luminozitate de vârf de 1.500 – 2.000 nits, sunt primele ecrane care ating volumul de culoare de 100%. Acest lucru înseamnă că, în mediile tipice de vizualizare, televizoarele produc culori mai luminoase și mai profunde, care permit afișarea conținutului în modul dorit de producători. În plus, tehnologia de acoperire a ecranului de la QLED TV reduce reflecția cu 98,5%, oferind o experiență de vizionare mai confortabilă chiar și sub lumina puternică a soarelui sau a luminii puternice din locul unde este amplasat televizorul.

 

  1. HDR

High Dynamic RangeCe este? Tehnologia HDR sau“High Dynamic Range”, adică gamă dinamică mare. Adaugă mai multă culoare, luminozitate și contrast față de conținutul afișat pe televizoarele standard HD sau UHD.

De ce contează? HDR a fost introdus pentru a oferi un alb intens și un negru profund și culori care sunt mai detaliate și mai realiste. Diferența dintre standardul HDR și standardul SDR precedent (standard dinamic) este ca de la noapte la zi. HDR permite observarea tuturor detaliile care ar putea fi pierdute în imaginile mai întunecate sau prea strălucitoare care apar pe ecran.

Ce fac televizoarele Samsung? Televizoarele QLED sunt compatibile cu noul standard pentru video HDR, HDR10+. Acest standard HDR10+ adaugă un interval mai dinamic (raportul dintre lumină și întuneric) la imagini pentru a oferi un contrast mai mare, culori mai vibrante și permite îmbunătățirea imaginilor care apar în fiecare scenă pe ecran. Rezultatele au efecte vizuale care reflectă conținutul scenelor exact așa cum intenționa producătorul.

 

  1. Rata de reîmprospătare

Rata de reîmprospătareCe este? Rata de reîmprospătare a unui televizor, exprimată în hertz (Hz), reprezintă numărul de repetări într-o secundă a unei imagini pe ecran. Cu cât este mai mare cifra exprimată în Hz (hertz), cu atât imaginea este mai bună.

De ce contează? Rata standard de reîmprospătare pentru televizoarele de astăzi este de 60Hz sau de 60 de ori pe secundă, iar frecvențele de 120Hz și 144Hz reprezintă capătul superior al spectrului.

Ce fac televizoarele Samsung? Televizoarele Samsung au rate de reîmprospătare ridicate și furnizează, în general, imagini mult mai complexe. Dacă sunteți un pasionat de jocuri sau dacă vizionați filme de acțiune cu ritm rapid, un televizor cu o rată de reîmprospătare ridicată poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă aduce satisfacții vizuale.

Modelele de televizoare Samsung Q7, Q8 și Q9 QLED, pe lângă faptul că oferă o gamă largă de caracteristici de optimizare a jocului, inclusiv un decalaj scurt de intrare (20 milisecunde), oferă o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

 

  1. HDMI și conexiuni

HDMI și conexiuniCe este HDMI? HDMI sau „High Definition Multimedia Interface” sau interfața multimedia de înaltă definiție, este o interfață digitală care transmite date vizuale și audio între dispozitive precum televizoare, playere Blu-ray, console de jocuri și multe altele.

De ce contează? cablurile HDMI de o calitate superioară acceptă în general viteze mai mari de transfer de date (măsurate în gigaocteți pe secundă), oferind mai multă lățime de bandă pentru a beneficia de conținut 4K UHD și HDR. Tipul de conexiune HDMI și alte conexiuni, pot influiența în mod direct configurația televizorului și ușurința cu care acesta se integrează cu celelalte aparate.

Ce fac televizoarele Samsung? Toate televizoarele Samsung QLED sunt optimizate pentru a oferi conținut de 4K UHD datorită suportului pentru HDMI 2.0. HDMI 2.0 permite creșterea frecvenței imaginilor și a lățimii de bandă maximă (până la 18Gbps) și oferă imagini vizuale de înaltă rezoluție, permițând transmiterea de 4K video la 60Hz cu 32 canale audio (de la opt).

În plus față de HDMI 2.0, televizoarele QLED dispun de un cablu optic practic invizibil care se conectează perfect la dispozitivele externe prin caseta One Connect de la portul HDMI. Au și un port USB 3.0. Rezultatul este o conexiune TV care nu conține multe cabluri, este estetică și perfect integrată în designul televizorului.

 

  1. Smart TV

Smart TVCe este?  Este un televizor „inteligent”, care este capabil să se conecteze la internet pentru a permite utilizatorilor să urmărească conținut video, să navigheze pe web și să ruleze aplicații compatibile.

De ce contează? Difuzarea de emisiuni și filmele prin serviciile de tip top-of-the-top (OTT), precum Netflix, au devenit normale. Tot mai mulți oameni se bucură de o gamă largă de divertisment prin aceste tipuri de aplicații. Televizoarele inteligente includ, de obicei, suport pentru aceste servicii, oferind utilizatorilor mai multă libertate de a se bucura de conținutul lor preferat.

Ce fac televizoarele Samsung? Samsung și-a echipat televizoarele QLED cu o gamă largă de aplicații, servicii și caracteristici inteligente, care facilitează utilizarea conținutului de înaltă calitate UHD și HDR. Caracteristicile televizoarelor includ aplicația TV PLUS, care organizează conținutul într-o interfață care reflectă meniurile canalelor furnizorilor tradiționali de cablu sau TV. Telecomanda One Remote, vă permite să gestionați televizorul inteligent și alte dispozitive conectate printr-un control unic, intuitiv.

 

  1. Durabilitate

Durabilitate TVUn televizor nu va dura pentru totdeauna. În aceste zile ar trebui să vă așteptați în mod normal ca un televizor să aibă o durată de viață undeva între 7 și 10 ani. Durata de viață estimată pentru un televizor premium poate fi chiar mai lungă.

Sunt mai mulți factori care pot influiența longevitatea unui televizor, iar arderea ecranului este una dintre ele. Televizoarele QLED de la Samsung au o durată de viață mai mare de 10 ani datorită utilizării tehnologiei punctelor cuantice anorganice, Quantum Dot.

Garanția pentru arderea ecranului va fi extinsă de Samsung la 10 ani, și va fi introdusă treptat în mai multe țări pe măsură ce televizoarele QLED vor fi lansate în fiecare piață.

Stiri

Concept Samsung Galaxy S22 Ultra: va fi un smartphone de excepție

În ultimele săptămâni am aflat multe despre noile modele din seria Galaxy S22 care vor fi anunțate la începutul anului 2022. Am...

Pagina de asistență pentru Samsung Galaxy S21 FE este iarăși activă!

Galaxy S21 FE, prietenos cu bugetul, dar cu specificații premium, încă nu ne dă pace. Este unul dintre telefoanele Samsung despre care...

Tastatura Samsung va veni cu integrare nativă Grammarly

Samsung și Grammarly au anunțat de două zile un parteneriat pentru a integra sugestiile de scriere Grammarly direct în tastatura Samsung pe...

Samsung Galaxy M33 5G: primele informații despre viitorul smartphone

Samsung lansează permanent noi telefoane din toate gamele sale. Dacă știm aproximativ mersul lansărilor pentru seria Galaxy S, nu suntem foarte siguri...

Galaxy A7 (2018) primește actualizarea de securitate din octombrie 2021

Samsung a lansat actualizarea de securitate din octombrie 2021 pe unul dintre smartphone-urile sale medii mai vechi. Actualizarea de securitate este acum...

Noile Samsung Galaxy Book cu cipuri Intel din a 11-a generație și 5G

Samsung a anunțat trei noi completări la seria sa Galaxy Book: Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey și Galaxy Book Pro 360 5G....

Android 12 aduce pictograme care se colorează cu imaginea de fundal

În prezent, nu puteți instala oficial actualizarea Android 12 pe niciun telefon Samsung. Din fericire, programul beta pentru seria Galaxy S21 este...