Acasă Stiri 6 caracteristici de luat în considerare când cumpărăm un televizor

6 caracteristici de luat în considerare când cumpărăm un televizor

Sărbătorile se află la o aruncătură de băț, iar mulți cumpărători vor plasa achiziționarea unui televizor premium pe primul loc în lista lor de dorințe. Sigur Moș Crăciun va ține cont de această doleanță.

Când vine vorba de achiziționarea unui nou televizor, în general ne concentrăn și suntem mai atenți în mod tradițional pe două puncte cheie: cât de mare este și cât costă.

Cu toate acestea, în aceste zile vedem o cerere crescândă pentru televizoarele de calitate UHD, deoarece utilizatorii încep să înțeleagă și să aprecieze tot mai mult caracteristicile care contează cu adevărat atunci când vine vorba de un televizor.

Având în vedere acest lucru, iată o scurtă descriere a caracteristicilor care trebuie luate în considerare, și vă sfătuim să faceți acest lucru, înainte de a cumpăra următorul dvs. televizor.

 

  1. Volumul de culori

Volumul de culoriCe este? Este un standard pentru evaluarea capacității unui televizor de a produce culori corecte la toate nivelele de luminanță. Cu cât este mai mare volumul de culori, cu atât mai bine televizorul se va exprima în culori vii și precise.

De ce contează? Producătorii de televizoare caută în permanență modalități de a oferi o calitate excepțională a imaginii. Măsurarea volumului de culoare a apărut ca o modalitate de a evalua capacitatea televizorului UHD (sau 4K) de a produce experiențe de vizionare imersive, concentrându-se asupra modului în care televizorul funcționează în condiții de iluminare diferite. Volumul culorii contează pentru că dacă o imagine afișată depășește luminanța maximă a televizorului, ea poate apărea spălăcită sau estompată, iar calitatea imaginii suferă.

Ce fac televizoarele Samsung? Televizoarele QLED Samsung, care au o luminozitate de vârf de 1.500 – 2.000 nits, sunt primele ecrane care ating volumul de culoare de 100%. Acest lucru înseamnă că, în mediile tipice de vizualizare, televizoarele produc culori mai luminoase și mai profunde, care permit afișarea conținutului în modul dorit de producători. În plus, tehnologia de acoperire a ecranului de la QLED TV reduce reflecția cu 98,5%, oferind o experiență de vizionare mai confortabilă chiar și sub lumina puternică a soarelui sau a luminii puternice din locul unde este amplasat televizorul.

 

  1. HDR

High Dynamic RangeCe este? Tehnologia HDR sau“High Dynamic Range”, adică gamă dinamică mare. Adaugă mai multă culoare, luminozitate și contrast față de conținutul afișat pe televizoarele standard HD sau UHD.

De ce contează? HDR a fost introdus pentru a oferi un alb intens și un negru profund și culori care sunt mai detaliate și mai realiste. Diferența dintre standardul HDR și standardul SDR precedent (standard dinamic) este ca de la noapte la zi. HDR permite observarea tuturor detaliile care ar putea fi pierdute în imaginile mai întunecate sau prea strălucitoare care apar pe ecran.

Ce fac televizoarele Samsung? Televizoarele QLED sunt compatibile cu noul standard pentru video HDR, HDR10+. Acest standard HDR10+ adaugă un interval mai dinamic (raportul dintre lumină și întuneric) la imagini pentru a oferi un contrast mai mare, culori mai vibrante și permite îmbunătățirea imaginilor care apar în fiecare scenă pe ecran. Rezultatele au efecte vizuale care reflectă conținutul scenelor exact așa cum intenționa producătorul.

 

  1. Rata de reîmprospătare

Rata de reîmprospătareCe este? Rata de reîmprospătare a unui televizor, exprimată în hertz (Hz), reprezintă numărul de repetări într-o secundă a unei imagini pe ecran. Cu cât este mai mare cifra exprimată în Hz (hertz), cu atât imaginea este mai bună.

De ce contează? Rata standard de reîmprospătare pentru televizoarele de astăzi este de 60Hz sau de 60 de ori pe secundă, iar frecvențele de 120Hz și 144Hz reprezintă capătul superior al spectrului.

Ce fac televizoarele Samsung? Televizoarele Samsung au rate de reîmprospătare ridicate și furnizează, în general, imagini mult mai complexe. Dacă sunteți un pasionat de jocuri sau dacă vizionați filme de acțiune cu ritm rapid, un televizor cu o rată de reîmprospătare ridicată poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă aduce satisfacții vizuale.

Modelele de televizoare Samsung Q7, Q8 și Q9 QLED, pe lângă faptul că oferă o gamă largă de caracteristici de optimizare a jocului, inclusiv un decalaj scurt de intrare (20 milisecunde), oferă o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

 

  1. HDMI și conexiuni

HDMI și conexiuniCe este HDMI? HDMI sau „High Definition Multimedia Interface” sau interfața multimedia de înaltă definiție, este o interfață digitală care transmite date vizuale și audio între dispozitive precum televizoare, playere Blu-ray, console de jocuri și multe altele.

De ce contează? cablurile HDMI de o calitate superioară acceptă în general viteze mai mari de transfer de date (măsurate în gigaocteți pe secundă), oferind mai multă lățime de bandă pentru a beneficia de conținut 4K UHD și HDR. Tipul de conexiune HDMI și alte conexiuni, pot influiența în mod direct configurația televizorului și ușurința cu care acesta se integrează cu celelalte aparate.

Ce fac televizoarele Samsung? Toate televizoarele Samsung QLED sunt optimizate pentru a oferi conținut de 4K UHD datorită suportului pentru HDMI 2.0. HDMI 2.0 permite creșterea frecvenței imaginilor și a lățimii de bandă maximă (până la 18Gbps) și oferă imagini vizuale de înaltă rezoluție, permițând transmiterea de 4K video la 60Hz cu 32 canale audio (de la opt).

În plus față de HDMI 2.0, televizoarele QLED dispun de un cablu optic practic invizibil care se conectează perfect la dispozitivele externe prin caseta One Connect de la portul HDMI. Au și un port USB 3.0. Rezultatul este o conexiune TV care nu conține multe cabluri, este estetică și perfect integrată în designul televizorului.

 

  1. Smart TV

Smart TVCe este?  Este un televizor „inteligent”, care este capabil să se conecteze la internet pentru a permite utilizatorilor să urmărească conținut video, să navigheze pe web și să ruleze aplicații compatibile.

De ce contează? Difuzarea de emisiuni și filmele prin serviciile de tip top-of-the-top (OTT), precum Netflix, au devenit normale. Tot mai mulți oameni se bucură de o gamă largă de divertisment prin aceste tipuri de aplicații. Televizoarele inteligente includ, de obicei, suport pentru aceste servicii, oferind utilizatorilor mai multă libertate de a se bucura de conținutul lor preferat.

Ce fac televizoarele Samsung? Samsung și-a echipat televizoarele QLED cu o gamă largă de aplicații, servicii și caracteristici inteligente, care facilitează utilizarea conținutului de înaltă calitate UHD și HDR. Caracteristicile televizoarelor includ aplicația TV PLUS, care organizează conținutul într-o interfață care reflectă meniurile canalelor furnizorilor tradiționali de cablu sau TV. Telecomanda One Remote, vă permite să gestionați televizorul inteligent și alte dispozitive conectate printr-un control unic, intuitiv.

 

  1. Durabilitate

Durabilitate TVUn televizor nu va dura pentru totdeauna. În aceste zile ar trebui să vă așteptați în mod normal ca un televizor să aibă o durată de viață undeva între 7 și 10 ani. Durata de viață estimată pentru un televizor premium poate fi chiar mai lungă.

Sunt mai mulți factori care pot influiența longevitatea unui televizor, iar arderea ecranului este una dintre ele. Televizoarele QLED de la Samsung au o durată de viață mai mare de 10 ani datorită utilizării tehnologiei punctelor cuantice anorganice, Quantum Dot.

Garanția pentru arderea ecranului va fi extinsă de Samsung la 10 ani, și va fi introdusă treptat în mai multe țări pe măsură ce televizoarele QLED vor fi lansate în fiecare piață.

Stiri

Patch-ul de securitate din iulie pentru Galaxy S10, Z Flip și Galaxy A50

Samsung a lansat deja corecția de securitate din iulie 2020 la emblematica sa serie Galaxy S20. Această versiune timpurie de corecție de...

Smartphone-ul pliabil Galaxy Fold 2 posibil doar în variantă 5G

Samsung va lansa mai multe smartphone-uri de înaltă calitate, inclusiv Galaxy Fold 2 și seria Galaxy Note 20, în august. Unele funcții...

Samsung Display pe primul loc în Q1 2020 la afișajele de smartphone-uri

Samsung Display Co. cel mai mare producător mondial de afișaje, a dominat categoric piața piața globală a ecranelor de smartphone-uri în primul...

Un Samsung Galaxy A42 5G mai ieftin va fi lansat în 2021

Ambițiile 5G ale gigantului high-tech sud-coreean Samsung nu mai sunt un secret pentru nimeni. Primul telefon 5G al gigantului coreean a fost...

Peste jumătate din stocul de Snapdragon 865+ va fi pentru Samsung

Se preconizează că gigantul american Qualcomm va lansa o versiune mai puternică a procesorului Snapdragon 865. Cip-setul Snapdragon 865+ este de așteptat...

Patch-ul de securitate din iunie la Galaxy S10 Lite, mai multe îmbunătățiri

Urmând celelalte modele din seria Galaxy S10 și mezinul Galaxy S10 Lite a primit actualizarea lunară. Chiar dacă mai târziu decât frații...

Samsung Galaxy Note 20 Ultra un telefon 5G mai mult decât premium

În ultima perioadă tot mai multe detalii au devenit cunoscute în ceea ce privește high-end Samsung Galaxy Note 20 și fratele său...