Caracteristicile One UI 5.1 au apărut înainte de lansarea seriei Galaxy S23

362
Toate caracteristicile One UI 5a1 au aparut inainte de lansarea Galaxy S23
Sursa foto: via sammobile.com

Se știe deja că Samsung va lansa seria Galaxy S23 cu sistemul de operare Android 13 și noua interfață Samsung One UI 5.1. Cu puțin timp înainte de anunțul oficial al seriei Galaxy S23, toate funcțiile și caracteristicile One UI 5.1 s-au scurs în întregime. În acest fel știm ce va aduce noua versiune One UI a companiei Samsung.

Conform jurnalului de modificări One UI 5.1 divulgat de publicația germană WinFuture, via SamMobile, One UI 5.1 va aduce aplicații stoc îmbunătățite, albume pentru partajarea familiei în aplicația Galerie, acces mai ușor la aplicația pentru cameră Expert RAW, AR Emojis și AR Zone mai bune. Vom primi și un nou widget pentru baterie, noutăți la Samsung Notes, îmbunătățiri ale comenzilor pe mai multe dispozitive și îmbunătățiri pentru Samsung DeX.

Caracteristici Samsung One UI 5.1: toate modificările

Aparat foto

  • Schimbarea nuanței pentru un selfie a devenit mai ușoară. Cu Samsung One UI 5.1 puteți schimba cu ușurință nuanța selfie-urilor dvs. cu butonul Efecte din partea laterală a ecranului.
  • Acces rapid la Expert RAW. Aplicația Expert RAW vă permite să capturați imagini de înaltă calitate fără nicio prelucrare sau compresie. Acest lucru este perfect pentru cei care obișnuiau să-și editeze fotografiile mai târziu. Accesarea Expert RAW este acum mai ușoară din meniul Advanced.

Galerie

  • Album de familie comun. Acum cu Albumul de familie partajat, partajarea fotografiilor cu familia este mai ușoară ca niciodată. Galeria recomandă să adăugați fotografii la albumul de familie comun recunoscând fețele membrilor familiei. De asemenea, beneficiați de 5GB de spațiu de stocare pentru fiecare membru al familiei (până la 6 persoane).
  • Manevrare îmbunătățită. Procesarea elimină automat umbrele și reflexiile pentru ca fotografiile să arate grozav. De asemenea, puteți recrea GIF-uri pentru o rezoluție și o claritate mai bune.
  • Afișaj comod de informații. Cu One UI 5.1 dacă glisați în sus când vizionați o fotografie sau un videoclip din galeria dvs., puteți vedea dintr-o privire când și unde a fost făcută fotografia, pe ce dispozitiv, unde este stocată și multe altele.
  • Căutarea a devenit mai puternică. Acum puteți căuta mai mult de o persoană sau un articol simultan. Puteți chiar să căutați persoane fără a le eticheta numele, doar făcând clic pe fețele lor.
  • Alegeți o locație pentru a salva capturile de ecran. Puteți salva capturi de ecran și înregistrări de ecran într-un dosar la alegere, configurându-l în funcțiile avansate.

AR Zone și AR Emoji, Widget-uri, Moduri și scenarii

Folosiți 3 emoji în camera AR Emoji.

  • Puteți face fotografii și videoclipuri distractive cu prietenii (până la 3 persoane) în Modul mască. Puteți înlocui fețele prietenilor dvs. cu alte personaje făcând clic pe emoji.
  • Îmbunătățiri de aspect și editare în AR Doodles. Acestea sunt acum disponibile pe ecranul principal AR Doodle pentru un acces mai rapid. De asemenea, puteți redimensiona și muta desenele după ce le-ați creat, iar noul instrument de ștergere vă permite să ștergeți doar o parte din desene fără a le șterge complet.

Widgeturi

  • Widget-uri noi pentru baterie. Cu noul widget pentru baterie puteți verifica nivelul bateriei dispozitivelor dvs. Galaxy. Chiar de pe ecranul de pornire puteți vedea cât de multă baterie a rămas la telefon, Galaxy Buds, Galaxy Watch 5 și alte dispozitive acceptate.
  • Widget meteo intuitive. Noul stil de ilustrare și un rezumat al condițiilor meteorologice actuale facilitează cunoașterea informațiilor despre vreme, indiferent dacă este însorit, înnorat, plouă sau ninge.

Moduri și scenarii

  • Imagini de fundal diferite în funcție de mod. Setați imagini de fundal diferite pe ecranul de blocare și pe ecranul de pornire, în funcție de activitățile dvs. curente. Alegeți un fundal pentru muncă, unul pentru sport și multe altele, setând moduri diferite.
  • Mai multe condiții și acțiuni pentru scenarii. Cu One UI 5.1 puteți rula automat diferite scenarii când activați modul avion sau Hotspot mobil. Se pot deschide acum unele aplicații, se poate ajusta echilibrul audio stânga/dreapta și multe altele. Noile acțiuni vă permit acum să controlați Partajarea rapidă și sensibilitatea la atingere și să schimbați tonul de apel și stilul fontului.

Conectivitate și Samsung Dex cu interfața Samsung One UI 5.1

Conectivitate

  • Colaborare în Samsung Notes. Creați o notă partajată pe care mai multe persoane o pot edita simultan. Scrieți un raport cu colegii, luați notițe pentru un grup de studiu sau faceți o imagine cu un prieten. Posibilitățile sunt nesfârșite.
  • Invitarea la aplicații partajate simplificată. Acum puteți invita cu ușurință persoane la albume, note și calendare partajate folosind un link care poate fi partajat în aplicații precum messenger, e-mail și rețele sociale.
  • Comenzi multiple avansate între Galaxy Book și smartphone. Acum puteți utiliza mouse-ul, tastatura sau trackpad-ul Galaxy Book nu numai cu tableta Galaxy, ci și cu smartphone-ul Galaxy. Puteți să copiați și să lipiți cu ușurință text și să trageți și să plasați imagini de pe un dispozitiv pe altul ca și cum ar fi același dispozitiv. Disponibilitatea caracteristicilor poate varia în funcție de modelul dispozitivului.
  • Ieșire media pentru difuzoare Wi-Fi. Dacă doriți să continuați să ascultați muzică pe difuzoarele Wi-Fi prin Spotify Connect și Chromecastul încorporat, pur și simplu deschideți ieșirea media din bara de instrumente cu acces rapid, nu din aplicațiile muzicale.
  • Continuați să navigați pe computer. Dacă navigați pe internet pe smartphone-ul dvs. cu Samsung Internet și apoi continuați să navigați pe computer, puteți găsi site-urile web pe care le-ați deschis pe smartphone și puteți continua să le navigați cu browserul PC-ului.

Modul Samsung DeX

  • Samsung DeX. Multitasking îmbunătățit în DeX. În modul ecran divizat, acum puteți trage separatorul în mijlocul ecranului pentru a redimensiona ambele ferestre. De asemenea, puteți fixa o fereastră într-unul dintre colțurile sale, astfel încât să ocupe un sfert din ecran.

Setări, Configurare, Vreme și Apeluri

  • Sugestii de setări. Sugestiile sunt acum afișate în partea de sus a ecranului de setări, anunțându-vă despre funcțiile utile de încercat sau despre setările care necesită atenția dvs., astfel încât să le puteți activa sau încerca imediat.
  • Samsung Internet – căutare îmbunătățită. Acum puteți căuta după numele unui folder în marcaje sau după numele grupului în file. Logica de căutare îmbunătățită vă permite să găsiți ceea ce căutați, chiar dacă ceva este scris greșit.
  • Asistentul de configurare – configurare inițială mai rapidă și mai ușoară a noului dvs. Galaxy. Dacă treceți la un nou Galaxy de pe un Galaxy sau alt dispozitiv Android, pur și simplu scanați codul QR de pe vechiul dispozitiv pentru a migra automat rețelele Wi-Fi, contul Samsung și Google pe noul dispozitiv pentru a transfera fără să tastați nimic. Disponibil numai pentru seria Galaxy S23 și mai noi cu tehnologie BLE.
  • Vremeinformații detaliate despre vreme dintr-o privire. Informațiile utile despre vreme sunt acum afișate pe ecranul principal al aplicației Meteo. Puteți verifica alertele meteorologice severe, rapoartele meteo zilnice, precipitațiile orare și diagramele de temperatură de culoare.
  • ApeluriBixby Text Call. Folosiți Bixby Text Call pentru a răspunde automat la apeluri și pentru a afla scopul apelului. Veți vedea ce spune apelantul într-un chat text și puteți apăsa sau tasta răspunsuri pentru a le citi cu voce tare apelantului. Apelurile text Bixby sunt disponibile momentan numai în engleză și coreeană.

La câteva săptămâni după lansarea lui Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra, Samsung ar putea aduce One UI 5.1 pe majoritatea smartphone-urilor care rulează software-ul Android 13 și One UI 5.0.