Galaxy S23 Ultra: știm toate specificațiile viitorului telefon

351
Galaxy S23 Ultra toate specificatiile viitorului telefon
Sursa foto: via winfuture.de

Pentru prima dată avem datele tehnice oficiale ale telefonului Samsung Galaxy S23 Ultra. Ca primă concluzie, noul flagship Samsung are parte un număr mare de îmbunătățiri tehnice, dar nu foarte mari. Zvonurile de până acum sunt acum confirmate, sunt schimbări relative minore față de modelul anterior Samsung Galaxy S22 Ultra.

La fel se prezintă lucrurile și pe partea de design. Samsung face cadrul metalic ceva mai „gros”, Asta înseamnă o curbură sticlei din față și din spate mai puțin pronunțată. Una peste alta, însă, designul este puternic inspirat de seria Galaxy Note anterioară și vedem un telefon mult mai „pătrățos” decât cele două modele din serie, Samsung Galaxy S23 și Galaxy S23+.

Mai mult iterație decât revoluție la Galaxy S23 Ultra

Display-ul lui Galaxy S23 Ultra este aproape identic pe hârtie cu Galaxy S22 Ultra. Telefonul are un ecran Infinity-O Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inch (17,27 centimetri). Ecranul are o rezoluție de 3088×1440 pixeli și o densitate de pixeli de 500 pixeli pe inch. Afișajul are un mic orificiu central sus pentru camera frontală, iar sticla Gorilla Glass Victus 2 este pe față și pe spate. Astfel, ecranul este bine protejat împotriva zgârieturilor și impacturilor.

Există și suport pentru HDR10+ și, desigur, Always On Display. Spre deosebire de cele două modele mai ieftine, rata de reîmprospătare a lui Galaxy S23 Ultra începe de la 1Hz și ajunge la 120Hz în funcție de ce este afișat pe ecran. Este o rată de actualizare variabilă. De asemenea, Samsung a oferit lui S23 Ultra un stylus sensibil la presiune care poate fi depozitat într-un slot din carcasă.

Qualcomm Inc. este un producător de semiconductori și furnizor de produse de comunicații fără fir cu sediul în San Diego, California. Qualcomm a fost al cincilea cel mai mare producător de semiconductori din lume după venituri în 2021.

Sub capotă se află noul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 octa-core de 3,36 gigaherți. Cipul oferă cu până la 40% mai multă putere decât predecesorul său datorită unei structuri de cluster modificate, optimizări suplimentare și unui nou proces de fabricație de 4 nm.

Samsung combină noul SoC în „versiunea de bază” a Galaxy S23 Ultra cu 8 sau 12GB de memorie RAM bazat pe LPDDR5, dar oferă opțional și versiuni cu 12 gigabytes de RAM cu 256 sau 512GB sau chiar 1TB de stocare. Încă nu știm exact ce combinații primim în Europa și România, dar presupunem că tot ce există pe piețele internaționale. Galaxy S23 nu are slot pentru card Micro-SD.

Samsung ISOCELL HP2 de 200MP va face valuri pe Galaxy S23

Cu Galaxy S23 Ultra, Samsung a actualizat camerele foto, în afară de cea principală, destul de precaut. Cel puțin dacă ne uităm la datele tehnice pure. Desigur, accentul principal este pus pe camera principală de 200MP. Deschiderea diafragmei este specificată ca maxim f/1,7, în timp ce camera are o distanță focală echivalentă de 23 mm și un câmp vizual larg de 85°. În plus, un stabilizator optic de imagine (OIS) este oferit în hardware-ul camerei principale.

În afară de asta, celelalte specificații ale camerelor foto la Galaxy S23 Ultra nu s-au schimbat față de Samsung Galaxy S22 Ultra, cel puțin pe spate. Așadar, are o cameră cu unghi ultra-larg cu 12 megapixeli, echivalent cu distanță focală de 13 mm și un câmp vizual larg de 120 de grade. În plus, sunt pe spate două camere de 10 megapixeli, fiecare cu zoom optic și un stabilizator de imagine.

Una dintre cele două camere telefoto are o deschidere f/2,4 și un câmp vizual larg de 36 de grade. A doua cameră cu teleobiectiv are diafragma f/4,9 și un câmp vizual larg de doar 11 grade. În combinație, Samsung realizează un zoom optic de 10x cu această construcție de patru camere, dar face reclamă la o mărire de până la 100x prin „Space Zoom”.

Videoclipuri 4K cu maximum 60 de cadre pe secundă

Cu Galaxy S23 Ultra și o combinație inteligentă de software și hardware vom avea înregistrări mai clare, mai stabile și mai colorate. La fel ca în cazul camerei principale, și camera selfie suferă modificări importante. Dacă Samsung Galaxy S22 Ultra are o cameră frontală de 40MP, S23 Ultra va avea o cameră de 12MP cu diafragma f/2,2 și un câmp vizual de 80°. La fel ca modelele precedente Ultra are autofocus, o caracteristică rar întâlnită chiar și pe dispozitivele de ultimă generație.

Camera principală a lui Galaxy S23 Ultra oferă, printre altele, posibilitatea de a filma videoclipuri 8K la 30 de cadre pe secundă și videoclipuri 4K la 60 FPS. Acest lucru este puțin surprinzător, deoarece cipul Snapdragon de sub capotă acceptă de fapt 4K la 120FPS. La urma urmei, camera frontală poate filma și în 4K cu 60 FPS.

Samsung Galaxy S23 Ultra acceptă conectivitate Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, NFC și UWB. Există la bord două sloturi NanoSIM și suport eSIM. Bateria a rămas neschimbată la 5.000mAh și poate fi încărcată cu până la 45W printr-un conector USB Tip-C. Încărcarea wireless este posibilă doar cu 10 wați, dar este acceptată și încărcarea wireless inversă Samsung PowerShare

Sistemul de operare pe Galaxy S23 Ultra va fi Android 13 și Samsung One UI 5.1 din cutie, potrivit WinFuture. Ca de obicei la modelele de vârf Samsung, echipamentul include și două difuzoare stereo AKG și certificare IP68. Avem idee la ce preț va fi disponibil S23 Ultra în Europa, cu 12GB și 1TB stocare poate ajunge la 1.840€. Galaxy S23 Ultra va fi disponibil pe piață la două săptămâni după lansarea din 1 februarie 2023.