Certificare Carbon Trust pentru televizoarele Samsung Neo QLED

356
Certificarea Carbon Trust pentru televizoarele Samsung Neo QLED
Sursa Foto: koreaherald.com

Două televizoare Neo QLED de la Samsung Electronics au amprenta de carbon certificată de Carbon Trust. Modelele – Neo QLED 8K de 75 inch și Neo QLED 4K de 65 inch – sunt primele televizoare cu rezoluții peste 4K care primesc această certificare. Informația a fost anunțată de compania Samsung. Carbon Trust este o companie din Marea Britanie care oferă consultanță globală în domeniul schimbărilor climatice.

Certificatul Carbon Trust este acordat produselor care reduc amprenta de carbon pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Cele două televizoare Samsung Neo QLED au putut fi certificate Carbon Trust abia atunci când produsele au fost incinerate. Atunci au putut fi măsurate emisiile de carbon, creșterea eficienței energetice și minimizarea numărului de materiale utilizate pentru a le produce.

Televizoarele Neo QLED certificate Carbon Trust

Samsung a declarat că intenționează să-și extindă eforturile ecologice pentru alte modele din gama Neo QLED, conform The Korea Herald. În același timp, gigantul tech lucrează pentru ca afișajele comerciale și alte produse pentru stil de viață să primească certificarea Carbon Trust. Samsung Electronics este cel mai mare jucător din industria TV. Compania reprezentă 32,9% din cota de piață globală în Q1 2021, potrivit companiei de cercetare de piață Omdia.

Între timp, Samsung Electro-Mechanics, producătorul de piese al grupului, a declarat în aceeași zi că, condensatoarele sale ceramice multistrat au primit certificatul de amprentă de carbon și certificatul de amprentă de apă de la aceeași organizație. Aceste certificate au fost acordate pentru îmbunătățirea procesului de producție și reducerea emisiilor de carbon și a consumului de apă.

Carbon Trust a fost fondată în 2001 și are sediul la Londra, Regatul Unit. Este o organizație cu finanțare publică în care nu este implicat guvernul. Ajută companiile să-și reducă emisiile de carbon, oferind asistență și sfaturi de la specialiști.

Vom aborda în mod activ schimbările climatice. Ne vom angaja într-o gestionare responsabilă din punct de vedere social și în afaceri durabile, prioritizând profitul, oamenii și planeta”. A declarat Kyung Kye-hymn, CEO Samsung Electro-Mechanics