Cartea Albă 6G Samsung, viziunea companiei pentru viitorul comunicațiilor

739
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Pe 14 iulie, Samsung a lansat o Carte Albă intitulată „Următoarea experiență hiper-conectată pentru toți”. În această această Carte Albă, Samsung a prezentat viziunea companiei pentru sistemul de comunicare de generație următoare, și anume 6G. Cartea Albă acoperă diverse aspecte legate de 6G, inclusiv megatrendurile tehnice și sociale, serviciile noi, cerințele, tehnologiile candidate și o cronologie de standardizare preconizată.

Viziunea Samsung pentru 6G este de a aduce următoarea experiență hiper-conectată în fiecare colț al vieții. Pentru a accelera cercetarea pentru 6G, Samsung Research, hub-ul avansat de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei Samsung Electronics, a fondat Centrul de Cercetare Avansată în Comunicații în luna mai a anului trecut.

Samsung a început lucrul la dezvoltarea 6G

„Comercializarea 5G este încă în stadiul inițial, dar nu este niciodată prea devreme să înceapă pregătirea pentru 6G. De obicei trece aproape 10 ani de la începutul cercetării până la comercializarea unei noi generații de tehnologii de comunicații”. A spus Sunghyun Choi, șeful Centrului de cercetare în comunicații de la Samsung, conform NewsSamsung. „Am început deja cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor 6G. Ne bazăm pe experiența acumulată din lucrul la mai multe generații de tehnologii de comunicații, inclusiv 5G„.

În Cartea Albă, Samsung consideră că finalizarea standardului viitoarei generații de comunicații mobile poate avea loc în 2028. Comercializarea în masă la nivel global poate avea loc în jurul anului 2030. Atât oamenii cât și mașinile vor fi principalii utilizatori ai 6G. Noua rețea 6G este caracterizată prin furnizarea de servicii avansate, cum ar fi realitatea extinsă (extended reality-XR) cu adevărat imersivă, holograma mobilă de înaltă fidelitate și replica digitală.

Samsung are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea. Compania Samsung a fost fondată la 1 martie 1938. În 2018, veniturile Samsung au fost de aproape 212 miliarde USD, adică 13% din PIB-ul din Coreea.

6G – performanță, cerințe arhitecturale și încredere

Cerințele 5G s-au concentrat în principal pe aspecte de performanță. Samsung definește acum trei categorii de cerințe care trebuie îndeplinite pentru a realiza servicii 6G – cerințe de performanță, arhitecturale și de încredere.

  • Exemple de performanță 6G sunt o rată de vârf a datelor de 1.000 Gbps (gigabits pe secundă) și latența de 100 μs (microsecunde). Viteza maximă de transmisie este de 50 de ori mai rapidă decât 5G, iar întârzierea este redusă la o zecime.
  • Cerințele arhitecturale ale 6G includ soluționarea problemelor care decurg din capacitatea de calcul limitată a dispozitivelor mobile, precum și implementarea AI chiar din faza inițială a dezvoltării tehnologiei.
  • Cerința de încredere abordează problemele de securitate și confidențialitate care decurg din utilizarea pe scară largă a datelor utilizatorilor și a tehnologiilor AI.

Cartea Albă Samsung introduce, de asemenea, tehnologii candidate care ar putea fi esențiale pentru a satisface cerințele pentru 6G. Acestea includ utilizarea benzii de frecvență terahertz (THz); tehnologii noi de antene pentru îmbunătățirea acoperirii semnalelor de bandă de înaltă frecvență; tehnologii duplex avansate; evoluția topologiei rețelei; partajarea spectrului pentru a crește eficiența utilizării frecvenței și utilizarea AI în comunicațiile fără fir.