Casca Samsung XR ar putea fi lansată în acest an

194
Samsung XR
Sursa foto: via techradar.com

După ce a fost anunțată în februarie 2023 despre casca Samsung XR am mai auzit doar sporadic. Dar, în ultimul timp, sunt tot mai multe informații despre această cască de realitate extinsă. Potrivit celor mai noi informații se pare că Samsung încă lucrează la căștile Samsung XR (XR fiind un mix între VR, MR și AR) și vom vedea asta anul acesta.

Știm sigur că setul cu cască Samsung Extended Reality (XR) este realizat în parteneriat cu Google. Samsung a spus asta și știm că dispozitivul va folosi procesorul Snapdragon XR2+ Gen 2, dar cam atât de la canalele oficiale. Informațiile neoficiale consideră casca Samsung ca fiind un rival Apple Vision Pro, dar mai ieftină. Samsung a amânat lansarea căștii pentru a o îmbunătăți să facă față mai bine concurenței cu dispozitivul Apple.

Tim Cook a spus că în mare măsură că realitatea augmentată va fi mult mai valoroasă decât realitatea virtuală. Chiar dacă cererea de Apple Vision Pro a încetinit, Samsung trebuie să se asigure că dispozitivul său va fi perfect. Acest lucru nu înseamnă doar o performanță solidă, ci și afișaje de ultimă generație.

Se pare că setul cu cască Samsung va avea ecrane OLED duble (câte unul pentru fiecare ochi), probabil similar cu afișajul OLEDoS (OLED on silicon). Acestea fiind spuse, aceste ecrane au fost create de eMagin, mai degrabă decât de echipa Samsung Display. Vă reamintim că Samsung a achiziționat recent această companie americană care produce micro-display-uri.

OLEDoS (OLED on silicon – OLED pe silicon) este un panou de afișare care are de obicei o lungime în diagonală mai mică de 1 inch. Ecranul îndeplinește criteriile de rezoluție de 3000 ppi – 4000 ppi ale afișajelor dispozitivelor AR/VR.

Alte specificații importante includ procesorul Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2. Știm că acesta are suport pentru afișaje de 4,3k, performanță AI de 8 ori mai bună și performanță GPU de 2,5 ori mai bună față ce cipul Qualcomm anterior.

Având în vedere că această cască a fost aparent întârziată de Samsung pentru a-i îmbunătăți ecranele, sunt șanse ca aceste ecrane OLED impresionante să le găsim pe cască. Sperăm că nu vom aștepta mult până să aflăm dacă sunt la bord. Potrivit Korean Economic Daily, citat de TechRadar, setul Samsung XR va fi lansat în a doua jumătate a anului.

Dar aceasta nu este prima dată când auzim că acest set va fi lansat la sfârșitul anului 2024. Anterior am aflat că ar putea ajunge alături de Flip 6 și Fold 6 în a doua jumătate a acestui an.