Căștile Samsung XR: imagini și specificații, vor concura cu Apple Vision Pro

199
Castile Samsung XR
Sursa foto: via androidauthority.com

Am scris destul de recent despre faptul că Samsung a amânat căștile XR programate să fie lansate anul viitor. Acum au apărut online informații despre aceastea, de fapt este vorba despre un prototip al viitoarelor căști Samsung XR, oferindu-ne o privire bună asupra unei posibile versiuni programate să fie lansate în 2024.

Prototipul Samsung XR are patru camere de urmărire, camere RGB duale pentru trecerea culorii și un senzor de adâncime. De asemenea, nu se bazează pe niciun controler. Cu aceste căști Samsung XR, compania ar putea viza o gamă de prețuri între 1.000 și 2.000 USD. Cu toate acestea, sunt informații că acest set XR (Extended Reality) a fost anulat în favoarea unui produs mai bun.

Nu este prima dată când Samsung este interesat de spațiul AR-VR. Compania a lansat anterior setul Samsung Gear VR considerat cândva una dintre cele mai bune căști VR mobile. Samsung are ambiția de a face acum un pas înainte cu realitatea extinsă (XR). Acest lucru a fost anunțat oficial la Galaxy Unpacked în februarie 2023. Acum, a apărut date tehnice despre un prototip al căștilor Samsung XR și ce vrea Samsung cu acesta.

Căștile Samsung XR amânate pentru a fi îmbunătățite

Site-ul chinezesc Vrtuoluo a postat specificațiile și imaginile unui prototip de căști Samsung XR, dar site-ul și-a șters datele de atunci. Probabil la intervenția Samsung. Totuși, tot ce a apărut pe site nu a scăpat vigilenței internauților.

Sursa din China publică și câteva imagini ale prototipului Samsung XR. Acesta are patru camere de urmărire care sunt plasate la colțuri. De asemenea, se pare că include camere RGB duble pentru culori și un senzor de adâncime pentru mediu. Prototipul dispune și de microdisplay-uri OLED. De asemenea, se spune că folosește un nou tip de lentile pentru a reduce grosimea vizierei.

Qualcomm XR permite utilizatorilor să exploreze fiecare unghi al lumii lor virtuale într-o vedere sferică de 360° care surprinde scena în detalii vii. Și cu sunet 3D bogat, utilizatorii au parte de sunet de înaltă fidelitate în toate direcțiile.

Samsung XR folosește procesorul Exynos 2200 în loc de Qualcomm XR. Este important să menționăm că Exynos 2200 a fost criticat pentru consumul ridicat de energie și accelerarea termică pe smartphone-uri. Probabil că Samsung a făcut unele modificări la acest procesor, dar acest lucru trebuie demonstrat în viața reală.

În plus, potrivit AndroidAuthority, se pare că aceste căști nu au controler. În schimb, se bazează pe urmărirea mâinilor și a ochilor, la fel ca Apple Vision Pro. Dar, spre deosebire de prețul de 3.500$ al Apple Vision Pro, Samsung ar putea viza un preț mult mai mic.

Cu toate acestea, deoarece aceste detalii sunt despre un prototip avem rețineri în privința lui. Mai mult, până la lansare produsul, caracteristicile, prețurile și disponibilitatea s-ar putea schimba. De asemenea, diferite informații din Coreea au sugerat că setul a fost amânat până la jumătatea anului 2024. Probabil Samsung vrea să revizuiască produsul pentru a concura mai bine cu Apple Vision Pro.