Lansarea căștile Samsung XR amânată, vor fi reproiectate

280
Lansarea castile Samsung XR amanata
Sursa foto: via uploadvr.com

În februarie, Samsung a anunțat oficial că lucrează la o cască Samsung XR, Google gestionând software-ul de sistem printr-o nouă variantă de Android. Deși noua cască XR (Extended Reality) a fost planificată să fie lansată la sfârșitul acestui an, acum Samsung și-a amânat căștile XR până aproape de jumătatea anului 2024.

Zilele trecute, postul de știri sud-coreean SBS Biz, via Uploadvr, a anunță că Samsung a informat recent partenerii că proiectul căștilor XR va fi amânat. Samsung Electronics a trimis o notificare recentă partenerilor săi: „Vom revizui complet proiectul noului produs XR și vom amâna producția în volum și programul de lansare”. Potrivit sursei citate mai sus, Samsung a plănuit să înceapă dezvoltarea eșantioanelor la sfârșitul anului 2023 și să le producă în masă la începutul anului viitor. Dar calendarul a fost amânat cu 3 – 6 luni.

Căștile Samsung XR vor fi reproiectate, lansare abia în 2024

Întârzierea este cauzată de reproiectarea și actualizare a specificațiilor determinate de dezvăluirea Apple Vision Pro. Sursa sud-coreeană citează un oficial familiarizat cu circumstanțele interne ale Samsung. „Decizia internă este de a realiza un set cu cască XR care să se potrivească cu specificațiile Apple Vision Pro. Samsung a decis să revizuiască toate specificațiile și performanțele interne, inclusiv designul și panourile actuale.”

Vision Pro are microdisplay-uri duble 4K și cadru din aluminiu care susține o placă frontală curbată din sticlă. Vision Pro MR (Mixted Reality – realitate mixtă) are un sistem de intrare care îi permite utilizatorului să controleze dispozitivul cu gesturi, privire și voce și un afișaj de rezoluție ultra-înaltă.

XR – Extended Reality se referă la realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR) și realitatea mixtă (MR). Tehnologia este menită să combine sau să oglindească lumea fizică cu o „lume digitală geamănă” capabilă să interacționeze cu ea.

Dacă informația este adevărată, setul cu cască Samsung XR va primi o schimbare de design, cip mai rapid și ecran cu rezoluție mai mare pentru a concura cu setul Apple. Nu se știe încă ce fel de design sau ce specificații vizează mai exact Samsung. Setul Apple Vision Pro costă 3.500$, probabil și viitorul set Samsung va fi în jurul acestui preț.

În 2014, Samsung a colaborat cu VR Oculus, o subsidiară a Facebook, pentru a lansa o cască numită „Gear VR”. Dispozitivul a fost urmat de Odyssey+ în 2018. Cu toate acestea, ambele produse au fost criticate pentru performanța lor. Poate și faptul că piața XR nu a fost suficient de matură la momentul respectiv a contribuit la eșecul lor.

Detaliilor dispozitivului Samsung XR nu sunt cunoscute. Dar se preconizează că ecranul va fi realizat de Samsung Display. Dispozitivul XR va fi alimentat de un procesor Qualcomm și Google se va ocupa de software.