Iată cât timp trebuie să lucrezi pentru a cumpăra un Galaxy S22!

408
Iata cat trebuie sa lucrezi pentru a cumpara un Galaxy S22
Sursa Foto: via SamMobile.com

În 2017 Apple a șocat pe toată lumea lansând primul smartphone din lume de peste 1.000 de dolari. Ca și în cazul tuturor celorlalte, industria a urmat pașii Apple nu prea mult timp după. Acum, această cifră este considerată adecvată pentru orice smartphone emblematic, unele modele depășind pragul de 1.500 USD. Un Samsung Galaxy S22 Ultra costă 1.400 de euro.

Asta ridică o întrebare interesantă cu privire la accesibilitatea sa. Cei care stau pe mormane de bani nu ar trebui să aibă probleme, dar ce ziceți de un om normal? Câte ore trebuie să lucrezi pentru a putea cumpăra un smartphone de ultimă generație? Conform SamMobile, Moneysupermarket a făcut o analiză minuțioasă și profundă a problemei și a determinat accesibilitatea lui Galaxy S22 și Galaxy S22 Ultra, țară cu țară.

Românii trebuie să lucreze 38 de zile pentru a cumpăra un Galaxy S22

În Egipt, modelul de baza Galaxy S22 cu 128GB de stocare costă 1.028$. Este cu aproximativ 200 USD mai mult decât prețul său de 849 de dolari. Acest lucru, combinat cu salariul mediu orar scăzut al egipteanului de rând înseamnă că trebuie să lucrezi aproximativ 1.095 de ore (137 de zile/3 luni și jumătate) într-o zi de lucru de opt ore pentru a cumpăra un Galaxy S22 de bază. Pe de altă parte, elvețienii o fac cel mai ușor, deoarece trebuie să lucreze 32 de ore sau patru zile lucrătoare pentru a cumpăra un Galaxy S22.

Urmează Ucraina, Indonezia, Filipine, Maroc și Iordania, unde trebuie să muncești 92, 85, 79, 68 și, respectiv, 52 de zile pentru a cumpăra un S22. Și românul de rând trebuie să muncească destul de mult pentru a cumpăra un Samsung Galaxy S22. Este vorba despre mai mult de o lună de muncă timp de opt ore zilnic. Mai precis 38 de zile. Deloc surprinzător, Statele Unite se situează pe locul trei cu patru zile de muncă necesare, urmate de Singapore, Australia, Norvegia și Danemarca. Pentru Samsung Galaxy S22 Ultra trebuie lucrat mult mai mult!

Danemarca se numește oficial Regatul Danemarcei. Danemarca are și două teritorii autonome Insulele Feroe și Groenlanda. Este a zecea cea mai competitivă economie din lume și a șasea în Europa.

Este de înțeles că datele acestea se bazează pe medii și ar putea să nu fie exacte la nivel individual. Totuși, evidențiază diferențele mari în ceea ce privește accesibilitatea și motivul pentru care Samsung tratează unele piețe mai bine decât altele. La urma urmei, cineva dintr-o țară prosperă are mai multe șanse să aibă 1.000 de dolari de cheltuit, comparativ cu cineva dintr-o țară în care acesta este salariul de două luni.