Iată câte Samsung Galaxy Fold s-au vândut anul trecut!

1304
Sursa Foto: SamMobile.com

De fiecare dată când Galaxy Fold a fost lansat într-o nouă țară anul trecut, acesta s-a vândut în câteva minute. Cu toate acestea, toată lumea a înțeles că acest lucru nu se datorează doar faptului că telefonul pliabil avea o cerere mare, ci și datorită stocului limitat.

Totuși, cât de multe telefoane pliabile Galaxy Folds a reușit să vândă în final anul trecut gigantul high-tech? DJ Koh, șeful Samsung Mobile a furnizat în cele din urmă câteva cifre concrete la Consumer Electronics Show 2020 Las Vegas. Compania sud-coreeană a vândut anul trecut între 400.000 – 500.000 de foldere Galaxy. Informația venind direct de la CEO-ul Samsung Mobile ne-am fi așteptat le o cifră mai concretă dar, în final e bine și așa.

Nu știm pe ce piețe s-a vândut cel mai bine Galaxy Fold

Cu doar o lună în urmă, președintele Samsung Electronics, Young Sohn, a dezvăluit în mod eronat că Fold-ul a fost vândut peste un milion de unități. Informația a fost respinsă rapid de Samsung și catalogată ca o eroare regretabilă. Desigur, chiar și jumătate de milion de bucăți vândute din primul telefon pliabil, care costă aproximativ 2.000 de euro, este o cifră impresionantă. DJ Koh nu a dat detalii despre piețele care au contribuit cel mai mult la aceste vânzări.

În general compania Samsung nu furnizează niciodată astfel de detalii nici pentru alte produse. Tot ce putem face este să facem speculații și presupunem că Statele Unite și Coreea de Sud sunt cei doi mari suspecți în acest caz. În Coreea de Sud a fost lansat inițial Galaxy Fold și acolo au fost mai mute runde de vânzări. Statele Unite este una din piețele preferate de Samsung și întotdeauna gigantul tech acordă o atenție specială acestei piețe.

Prima publicare cunoscută a numelui „Statele Unite ale Americii“, a fost într-un eseu anonim în The Virginia Gazette, un ziar din Virginia, la 6 aprilie, 1776. În iunie 1776, Thomas Jefferson, al treilea președinte al SUA, a folosit numele „STATELE UNITE ALE AMERICII” în proiectului său original pentru Declarația de Independență.

Următorul telefon pliabil Samsung se va vinde probabil în număr mult mai mare. Samsung a făcut unele modificări care sunt de așteptat să reducă prețul și să fie mai accesibil pentru mai mulți utilizatori. Este vehiculat un preț mai mic de 1.000 de euro. Eticheta de preț mai scăzută va fi probabil rezultatul factorului de formă clamshell și a unor specificații mai modeste. De asemenea, va veni cu un procesor nu chiar de ultimă generație – Snapdragon 855, în loc de Snapdragon 865.