Ce este Samsung Q-Symphony, ce face și cum funcționează?

1300
Ce este Samsung Q-Symphony
Sursă foto: Makeuseof

Televizoarele moderne devin tot mai subțiri, atât de mult încât abia mai rămâne spațiu pentru a găzdui difuzoare puternice. Televizorul dvs. poate fi mare, luminos și colorat, dar asta nu ar trebui să vină în detrimentul calității sunetului. Acesta este momentul în care sistemele de sunet externe, cum ar fi barele de sunet, sunt utile. Dar aici intervine tehnologia audio Samsung Q-Symphony.

Cu noua tehnologie audio Samsung Q-Symphony, puteți duce experiența la un nivel cu totul nou. În acest articol, via Makeuseof, vom explica ce este Samsung Q-Symphony, cum funcționează, cum să-l configurezi și dispozitivele cu care este compatibil.

Conceptul pentru Q-Symphony a pornit de la ideea de oferi un sunet surround de calitate superioară, utilizând difuzorul televizorului în combinație cu o bară de sunet. Pentru ca această soluție hibridă să devină realitate, sunetele difuzoarelor TV și ale barei de sunet au trebuit sincronizate.

Ce este Q-Symphony? Ce face?

Funcția Samsung Q-Symphony permite o redarea comună odată ce o bară sonoră este asociată cu un televizor. Datorită capacității sale de a produce un sunet surround bogat și imersiv atât din boxele TV, cât și din bara de sunet, Q-Symphony a primit premiul „Cea mai bună inovație” la CES 2020.

Numele simfonie este derivat din cuvintele grecești syn (împreună) și phōnē (a suna). Înseamnă symphonie – „acord sau concordie de sunet”. Una dintre cele mai renumite simfonii din lume este considerată Simfonia nr. 3 Eroica, compusă de Ludwig van Beethoven în 1803.

Q-Symphony este tehnologia audio de ultimă generație de la Samsung care permite televizoarelor și barelor de sunet compatibile să redea sunetul în același timp sincronizat. Mai simplu spus, în loc să dezactiveze difuzoarele televizorului, această funcție permite barei de sunet să le folosească pentru a facilita o experiență de sunet surround îmbunătățită.

La majoritatea televizoarelor moderne, difuzoarele se află în spatele ecranului. Dar la televizoarele compatibile cu Q-Symphony, difuzoarele sunt plasate în colțurile de sus. Când acestea sunt asociate cu bara de sunet, rezultatul este o experiență audio mai captivantă.

Rețineți că pentru a vă bucura de această funcție, atât televizorul, cât și bara de sunet ar trebui să accepte Q-symphony.

Cum se configurează Q-Symphony

După ce vă asigurați că televizorul și bara de sunet sunt compatibile, continuați și conectați-le printr-un cablu HMDI sau un cablu optic. Vă rugăm să rețineți că există diferite tipuri de cabluri HDMI, așa că aveți grijă pe care îl folosește sistemul dvs. Odată terminat, urmați pașii de mai jos:

  • Apăsați Sursă de pe telecomanda barei de sunet până când vedeți „D.IN”.
  • Pe televizor, accesați Setări -> Sunet -> Ieșire sunet și selectați TV + [AV] Soundbar.
  • Comutați setarea după cum credeți de cuviință.

Ce televizoare și bare de sunet sunt compatibile cu Samsung Q-Symphony?

AnulTelevizoareBare de sunet
2020-TV QLED 8K Q950TS și Q900TS
-TV QLED Q850T și Q800T 8K
-TV QLED 4K Q90T
-TV Q80T 4K QLED
-TV Q8DT 4K QLED
-HW-Q950T
-HW-Q900T
-HW-Q800T
-HW-Q70T
-HW-Q60T
2021-TV QLED Neo QN900A, QN850A și QN800A 8K
-TV QN90A, QN9DA, QN85A, QN85DA, Q80A, Q8DA, Q70A, Q7DA, Q60A, Q6DA și Q50A 4K QLED
-Televizor Crystal UHD AU8000 și AU800D
-LS03A Frame TV și MS1A Micro LED TV
-HW-Q950A
-HW-Q900A
-HW-Q850A și HW-Q800A
-HW-Q700A
-HW-Q600A
2022-TV QN900B, QN850B și QN800B 8K Neo QLED
-QN95B, QN95BD, QN90B, QN90BD, QN85B și QN85BD 4K Neo QLED TV și Q80B, Q80BD, Q60B și Q60BD 4K QLED TV -TV S95B QD-OLED
-LS03B și LS03BD Frame TV
Bare de sunet Q990B, Q930B, Q910B, Q800B, Q750B, Q700B, Q600B și Q60B Q Series.
-Bare de sunet S801B, S800B, S61B, S60B și S50B Lifestyle

Dacă se întâmplă să dețineți un televizor și bare de sunet compatibile, trebuie să aflați că Samsung lucrează constant pentru a îmbunătăți Q-Symphony prin adăugarea de noi funcții și creșterea listei de dispozitive compatibile.

De fapt, la CES 2022, Samsung a dezvăluit câteva îmbunătățiri impresionante ale tehnologiei. Acestea includ compatibilitatea Dolby Atmos și o actualizare la o funcție existentă numită SpaceFit Sound.

SpaceFit Sound scanează dimensiunea și dimensiunile camerei dvs. prin microfoanele încorporate în bara de sunet. Folosind datele colectate, ajustează apoi profilul de sunet al barelor de sunet, astfel încât totul să fie tare și clar.

Samsung menționează, de asemenea, că Q-Symphony va putea în curând să sincronizeze difuzoarele canalelor externe cu televizorul și bara de sunet. Acest lucru va maximiza ieșirea audio și va crea o experiență de ascultare asemănătoare unui teatru acasă.

Obțineți cel mai bun sunet cu Samsung Q-Symphony

Cu cât televizorul tău este mai subțire, cu atât vor fi mai puțin capabile difuzoarele sale încorporate. Aceasta este limitarea nefericită a televizoarelor moderne și motivul pentru care aveți nevoie de o bară de sunet. De obicei, barele de sunet sunt instalate la picioarele televizorului, ceea ce face sunetul audio unidirecțional.

În plus, barele de sunet funcționează prin dezactivarea sunetului difuzoarelor televizorului, lăsându-le neutilizate. Dar Samsung Q-Symphony le combină pe ambele pentru a crea o experiență audio superioară, astfel încât să vă puteți bucura de emisiunile preferate în timp ce sunteți complet cufundat în acțiune.