Ce fac noile funcții de securitate și confidențialitate Samsung Galaxy

248
Securitate și confidențialitate Samsung
Sursă foto: innovationatwork.ieee

În lumea noastră din ce în ce mai conectată, datele alimentează aproape tot ceea ce facem. Afectează modul în care căutăm, cumpărăm și ne afișăm online. Mai mult, chiar influențează modul în care funcționează dispozitivele noastre. În timp ce oamenii devin din ce în ce mai conștienți de necesitatea de a-și proteja informațiile personale, ei își dau seama, de asemenea, că este o marfă valoroasă care poate fi folosită pentru a-și îmbunătăți experiențele online. În acest sens Samsung a lansat Android 13 și One UI 5.0 cu noi funcții de securitate și confidențialitate.

Cercetările recente au descoperit că peste jumătate (53%) dintre consumatorii globali consideră că schimbul de date este important pentru funcționarea normală a societății. Aproape la fel de mulți (47%) sunt bucuroși să partajeze date cu companiile în schimbul unui beneficiu clar, potrivit SamsungNewsroom. În conformitate cu aceasta, utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy pot decide cine le vede datele și cum sunt utilizate. Ca parte a celei mai recente actualizări la One UI 5 bazată pe Android 13, Tabloul de bord pentru securitate și confidențialitate de pe dispozitivele Galaxy a fost actualizat pentru a face siguranța datelor și mai ușor de gestionat.

Ce fac noile funcții de securitate și confidențialitate dispozitivele Galaxy

Meniurile de securitate și de protecție a informațiilor personale au fost îmbinate, oferind utilizatorilor o viziune asupra informațiilor care pot fi în pericol. Într-un singur loc convenabil, tabloul de bord care poate afișa starea de siguranță a elementelor de securitate, permite utilizatorilor să schimbe rapid setările și îi poate ajuta să gestioneze riscurile mai ușor.

SmartThings Find folosește tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE) și UWB pentru a localiza dispozitivele pierdute. Serviciul permite utilizatorilor să identifice smartphone-urile Galaxy înregistrate, ceasurile, căștile și obiectele personale pierdute.

Elementele care pot avea cel mai mare impact asupra siguranței digitale – inclusiv Blocare ecran, Conturi, SmartThings Find, App Safety și Actualizări – sunt acum accesibile instantaneu în partea de sus a tabloului de bord. În același timp, alertele intuitive roșii, galbene sau verzi arată problemele dintr-o privire. Astfel vor fi furnizați indicatori clari dacă există probleme de securitate și confidențialitate. Hub-ul actualizat include solicitări de acțiune instantanee, cum ar fi permisiunile, care fac deciziile privind datele mai transparente.

Când vine vorba de protejarea informațiilor personale, urmărirea permisiunilor aplicației este una dintre cele mai simple modalități de a vă asigura că datele dvs. nu sunt partajate fără să știți. Iată mai jos patru permisiuni importante care îi ajută pe utilizatori să-și revendice partajarea datelor cu doar câteva clicuri rapide pe dispozitivele lor Galaxy:

Gestionarea reclamelor și permisiuni pentru microfon și cameră

Gestionarea cu ușurință a reclamelor. Cumpărăturile online sunt mai populare ca niciodată, cu foarte multe platforme și aplicații, anunțurile și recomandările pot deveni rapid copleșitoare. Pentru cumpărătorii pasionați ce nu vor reclame direcționate, aceștia pot accesa Tabloul de bord pentru securitate și confidențialitate. Pentru asta mergeți la Setări, Confidențialitate și securitate, faceți clic pe fila Confidențialitate, apoi mergi la meniul Anunțuri și selectează „Șterge ID-ul AD”. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot evita recomandările nedorite pe măsură ce continuă să cumpere și să folosească aplicațiile lor preferate.

Controlați permisiunile pentru microfon și cameră. Utilizatorii Galaxy pot alege exact cât de mult din datele lor pot fi accesate de o anumită aplicație. Utilizatorii pot necesita permisiuni diferite pentru aplicații, în funcție de situație. Jucătorii, de exemplu, au adesea nevoie să comunice cu ceilalți în timp ce joacă. Cu toate acestea, dacă un utilizator descoperă că o aplicație de jocuri poate accesa microfonul dispozitivului său în orice moment, poate naviga la meniul Confidențialitate pentru a-și ajusta preferințele – inclusiv revocarea accesului la microfon atunci când o aplicație nu este utilizată sau optează pentru nici un acces la microfon. Aceleași opțiuni sunt disponibile și pentru accesul la cameră.

Securitate și confidențialitate pe dispozitivele Galaxy

Gestionați cu ușurință serviciile bazate pe locație. Locația este unul dintre cele mai mari puncte de date asupra cărora utilizatorii doresc control. Vă reamintim că tot mai multe aplicații folosesc servicii bazate pe locație. Pe măsură ce nenumărate aplicații continuă să urmărească locația utilizatorilor, meniul Confidențialitate din Tabloul de bord pentru securitate și confidențialitate le permite oamenilor să vadă ce aplicații le-au urmărit locația în ultimele 24 de ore. Acest lucru le oferă posibilitatea de a alege rapid o nouă setare, cum ar fi partajarea locației numai în timp ce folosesc o aplicație pentru lucruri precum partajarea călătoriei sau deloc. Prin comutarea setărilor pe baza preferințelor individuale, utilizatorul poate dezactiva urmărirea exactă a locației, permițând doar urmărirea aproximativă.

Fiți la zi cu preferințele aplicației. Multe aplicații sunt descărcate pentru anumite ocazii și apoi lăsate instalate și neutilizate pentru perioade lungi de timp. De multe ori, oamenii nu realizează că aceste aplicații pot continua să își urmărească datele și activitatea la luni de la instalarea lor, indiferent dacă sunt sau nu în uz. Pentru a împiedica aplicațiile să acceseze mai multe date decât este necesar, dispozitivele Galaxy vor proteja în mod proactiv confidențialitatea utilizatorilor prin eliminarea permisiunilor de la aplicațiile care nu au fost folosite de ceva timp. Dacă utilizatorii doresc să restabilească permisiunile, tabloul de bord pentru securitate și confidențialitate facilitează acest lucru în orice moment.

Pentru a ține pasul cu lumea în evoluție, pe măsură ce viețile noastre devin mai centrate pe utilizarea datelor, Samsung va continua să acorde prioritate securității și confidențialității utilizatorilor. Samsung se va asigura că utilizatorii Galaxy își pot gestiona datele în funcție de preferințele lor. În acest fel au puterea să navigheze cu ușurință într-o lume din ce în ce mai mult bazată pe date.