Samsung SmartThings Find te ajută să îți găsești rapid dispozitivele pierdute

240
Samsung SmartThings Find
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că serviciul SmartThings Find a înregistrat o creștere rapidă și a ajuns la peste 200 de milioane de noduri. Nodurile sunt acele dispozitive înregistrate în Samsung SmartThings Find, serviciul care permite utilizatorilor Samsung Galaxy să localizeze dispozitivele pierdute. Serviciul ajută utilizatorii să găsească în fiecare zi aproape 1 milion de dispozitive dispărute.

Suntem mândri și încântați să vedem creșterea rapidă a serviciului SmartThings Find. În mai puțin de doi ani, 200 de milioane de dispozitive au optat pentru a ajuta alți utilizatori Samsung Galaxy să-și găsească aparatele uitate sau pierdute. Asta îl face unul dintre serviciile Samsung cu cea mai rapidă creștere. Pierderea unui dispozitiv poate fi stresantă, dar SmartThings Find facilitează localizarea și recuperarea rapidă„. A declarat TM Roh, președinte și șef al diviziei MX (Mobile eXperience) din cadrul Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom.

Prin SmartThings Find, utilizatorii Samsung Galaxy pot localiza rapid dispozitivele înregistrate care aparțin companiei Samsung. Este vorba despre smartphone-uri, tablete, ceasuri și căști, până la obiecte personale, cum ar fi cheile sau portofelul la care a fost atașat un dispozitiv Galaxy SmartTag sau Galaxy SmartTag+.

Samsung SmartThings utilizează Bluetooth Low Energy și Ultra-Wideband

SmartThings Find utilizează tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE) și Ultra-Wideband  (UWB) pentru a localiza obiectele. Spre exemplu, dacă dispozitivul se află în afara ariei telefonului, alți utilizatori Samsung Galaxy din apropiere care au optat pentru SmartThings Find pot contribui la găsirea acestuia. SmartThings Find oferă opțiunea, dacă este dat accesul, să avertizeze utilizatorii că și-au pierdut sau uitat dispozitivul.

Asigurarea securității informațiilor sensibile, cum ar fi datele de localizare, este o prioritate de top pentru Samsung. SmartThings Find criptează datele utilizatorilor și asigură protecția lor prin platforma de securitate Samsung Knox. Datele despre locația unui dispozitiv sunt dezvăluite altor persoane numai cu permisiunea utilizatorului. Mai mult, ID-ul dispozitivului fiecărui utilizator se modifică la fiecare 15 minute și este stocat anonim. SmartThings Find ajută, de asemenea, utilizatorii să identifice SmartTag-urile necunoscute care îi urmăresc pentru o anumită perioadă de timp.

SmartThings este tehnologia de vârf care asigură o viață conectată și un pas în plus spre viitorul IoT (Internet of Things). Platforma acceptă deja mii de dispozitive de la sute de branduri și oferă posibilități nelimitate inovatorilor și dezvoltatorilor care caută conectivitate fără probleme, într-un ecosistem IoT vast.

Compania Samsung se angajează să vină constant către consumatori cu noi funcționalități adaptate nevoilor lor, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. În prezent, milioane de oameni din peste 200 de țări accesează zilnic tehnologia SmartThings pentru a crea automatizări și a controla casele lor inteligente prin intermediul aplicației cu același nume și printr-o gamă largă de produse Samsung, cum ar fi telefoane, televizoare și aparate digitale.

SmartThings oferă un număr flexibil de protocoale, inclusiv Matter, noul standard IoT. Lansată în 2012, tehnologia SmartThings a fost dezvoltată în sediul central din Mountain View, California. Din august 2014, SmartThings este o subsidiară a Samsung Electronics.