Ceasurile Galaxy ar putea măsura AGE-urile pentru sănătatea metabolică

77
galaxy watch 7 AGE index
Sursă foto: AndroidAuthority

Samsung lucrează la o funcție de index AGE care ar putea ajuta la măsurarea procesului de îmbătrânire biologică al utilizatorilor. AGE se referă la Advanced Glycation Endproducts – Produse finale de glicație avansată. Acest index prezice riscul de diabet, atac de cord și accident vascular cerebral. Astfel indicele AGE ar putea face din ceasurile Galaxy dispozitive de avertizare timpurie pentru aceste probleme.

Lansarea seriei Watch 7 (Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Utra) va avea loc la Galaxy Unpacked pe 10 iulie. În timp ce noile ceasuri sunt interesante, Samsung a făcut o treabă destul de bună în a aduce funcții mai noi la ceasurile sale inteligente mai vechi. Sunt informații că seria Galaxy Watch 7 vine cu un anumit tip de funcție de monitorizare a glicemiei. Momentan nu știm dacă acest acest lucru se va adeveri și caracteristica va ajunge pe ceasurile Galaxy Watch. Dar acum AndroidAuthority a găsit indicii că Samsung ar putea oferi un fel de urmărire a riscului cardiovascular și de diabet, datorită implementării unui indice AGE.

O demontare a APK-ului ajută la prezicerea funcțiilor care pot ajunge pe un serviciu pe baza codului de lucru. Cu toate acestea, este posibil ca astfel de caracteristici prezise să nu ajungă la o lansare publică. Într-o versiune recentă a aplicației Samsung Health, colegii noștri de la AndroidAuthority au reușit să activeze interfața de utilizare pentru o nouă funcție numită indexul AGE. Acolo caracteristica indexului AGE este marcată ca (Labs), indicând natura sa experimentală.

După cum se menționează în text, Samsung Health, prin ceasurile Galaxy Watch, va oferi în curând o modalitate de a vă urmări vârsta de-a lungul timpului prin crearea unui index de citiri. Acest index vă va oferi o idee despre sănătatea dumneavoastră metabolică personală. Astfel vă ajută să aflați mai multe despre procesul general de îmbătrânire biologică.

Înființată în 2003, Diagnoptics este pionierul și inventatorul dispozitivelor de diagnosticare de ultimă oră care pot diagnostica în mod non-invaziv riscul de diabet și complicațiile acestuia. Compania are sediul în Groningen, Olanda.

AGE se referă la „Produse finale de glicație avansată”. Compania Diagnoptics, presupusul partener al Samsung pentru indicele AGE, menționează că AGE-urile joacă un „rol esențial în dezvoltarea bolilor cronice legate de vârstă, cum ar fi diabetul, insuficiența renală și bolile cardiovasculare”. Se spune că AGE-urile prezic riscul de diabet, atac de cord și accident vascular cerebral. AGE se acumulează pe măsură ce îmbătrânești, iar exercițiile fizice substanțiale sunt asociate cu niveluri mai scăzute de AGE. Diagnoptics menționează că multe AGE au o fluorescență caracteristică, ceea ce face posibilă măsurarea acesteia în mod neinvaziv.

Speculând puțin, sunt șanse ca viitoarele ceasuri Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra să includă o modalitate de a măsura aceste AGE-uri optic și neinvaziv. Citirile ar putea probabil să formeze baza indicelui AGE. Astfel utilizatorilor își vor putea monitorizeze riscul de apariție a anumitor boli, cum ar fi diabetul, fără a le furniza în mod activ o valoare de măsurare.

Acest lucru s-ar alinia aparent cu acele zvonuri de „monitorizare a glicemiei” într-un mod obișnuit. Știm deja că viitoarele ceasuri Galaxy Watch ar putea oferi indicații ale unui risc de diabet, mai degrabă decât să monitorizeze în mod activ nivelurile de glucoză din sânge. Dar, ultimele zvonuri, via Blomberg, vorbesc de termen de aproximativ cinci ani pentru ca monitorizarea neinvazivă a glucozei să ajungă pe piață într-o „oarecare formă”.

Nu este imediat clar dacă și ceasurile Galaxy mai vechi pot măsura și AGE-urile. Samsung nu menționează în mod explicit seria Galaxy Watch 7 în interfața de utilizare a funcției din Samsung Health. Dar, asta înseamnă asta că Galaxy Watch 7 nu va suporta monitorizarea continuă a glicemiei? Nu știm.

Samsung Health ar putea lucra la integrarea datelor de la alte dispozitive de monitorizare a glicemiei, care s-ar corela bine cu indicele AGE. Samsung a mai discutat despre monitorizarea glucozei împreună cu sănătatea metabolică, așa că așteptăm noi detalii.