Monitorizarea zahărului din sânge poate veni cu Galaxy Watch 7

78
Samsung-Galaxy-Watch-6
Sursă foto: AndroidAuthority

Printre dispozitivele care vor fi lansate de Samsung la Galaxy Unpacked de la Paris se află și noi ceasuri inteligente. Potrivit presei sud-coreene, seria Galaxy Watch 7 ar putea aduce o funcție revoluționară de sănătate. Ceasurile din seria Galaxy Watch 7 vor avea o funcție de monitorizare neinvazivă a zahărului din sânge.

Samsung a explorat de mult timp modalități de a face din ceasurile sale un instrument cuprinzător de îngrijire a sănătății. În acest scop, a adăugat un senzor de temperatură la seria Galaxy Watch 5, permițând femeilor să urmărească, să gestioneze și să prognozeze ciclurile menstruale. În ianuarie anul acesta, șeful companiei de asistență medicală digitală, Hon Pak, a dezvăluit că a investit semnificativ pentru a dezvolta o tehnologie neinvazivă de monitorizare a zahărului din sânge pentru dispozitivele viitoare.

Potrivit AndroidAuthority, Hon Pak nu a oferit detalii, dar a sugerat că Samsung este pe punctul de a atinge obiectivul. Subiectul a reapărut în timpul întâlnirii sale recente cu membrii consiliului consultativ al Samsung Health. Întâlnirea de la Centrul Medical Samsung din Seul la începutul acestei luni a atins și subiecte de sănătate precum diabetul, aritmia, hipertensiunea și utilizarea AI pentru a îmbunătăți Samsung Health. Dar monitorizarea zahărului din sânge a fost punctul principal.

Acum sunt mari așteptări ca Samsung să adauge această caracteristică la seria Galaxy Watch 7. Dacă acest lucru se întâmplă, compania poate clasifica noile ceasuri ca dispozitive electronice, mai degrabă decât dispozitive de sănătate. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele de sănătate intră sub incidența unui set mai strict de reglementări. Samsung va specifica o declinare a răspunderii conform căreia trebuie să utilizați datele de sănătate de la ceas numai în scop informativ și nu pentru detectarea vreunei boli.

Glicemia reprezintă concentrația glucozei în sânge. Potrivit datelor Federației Internaționale de Diabet ~537 de milioane de adulți (20-79 de ani) trăiesc cu diabet zaharat. Se estimează că acest număr va crește la 643 milioane până în 2030.

Pe lângă ceasuri, Samsung se pregătește să lanseze primul său inel inteligent la sfârșitul acestui an. Compania a dezvăluit deja câteva informații despre Galaxy Ring. De asemenea, poate aduce dispozitivul la următorul eveniment Galaxy Unpacked din iulie, unde seria Galaxy Watch 7 va fi lansată alături de Fold 6 și Flip 6.

Informațiile de până acum sugerează că Samsung intenționează să facă din Galaxy Ring un dispozitiv complet de monitorizare a sănătății. Astfel inelul va fi o completare la ceasurile sale inteligente, un înlocuitor pentru Galaxy Watch noaptea. Ca atare, inelul Samsung Galaxy Ring ar putea primi monitorizarea glicemiei.