Cele mai bune 9 caracteristici de pe Galaxy S9

1561

Samsung are de câteva zile două noi stele în galaxie. Samsung Galaxy S9 și S9+, ca alte telefoane emblematice lansate de firma sud-coreeană, au câteva caracteristici noi alături de alte îmbunătățiri binevenite.

În România Samsung Galaxy S9 este deja listat la precomandă, de:

Cei de la site-ul Androidauthority au făcut un sumar al celor mai bune caracteristici ale lui Galaxy S9. Conform celor de la Androidauthority sunt nouă motive pentru care merită să cumpărați unul din cele mai recente dispozitive emblematice Samsung.

Vă prezentăm și noi această clasificare făcută de site-ul american.

  1. O nouă poziție a senzorului de amprentă digitală

Dacă aveți un Galaxy S8, Galaxy S8+ sau Galaxy Note 8, veți fi bucuroși să aflați că poziția senzorului de amprentă a fost schimbată. La Galaxy S9, veți găsi senzorul de amprentă digitală în centrul dispozitivului la spate, sub camera foto. Este posibil să mai atingeți camera din întâmplare accidental, dar este mai puțin probabil decât la dispozitivele de anul trecut.

  1. Cameră dublă pe Galaxy S9+

Pe Galaxy S9+, veți găsi senzorul de amprentă digitală sub una din cele două camere foto din spate (S9 are doar una). Da, Samsung a pus două camere de fotografiat pe cel mai mare smartphone din gama Galaxy S. Aceste camere funcționează similar cu cele de pe Galaxy Note 8. Există o cameră obișnuită de 12 MP Super Speed Dual Pixel cu diafragmă variabilă, la fel ca și pe Galaxy S9 – și un obiectiv telephoto de 12 MP cu diafragmă f / 2,4. Ambele obiective au o stabilizare optică a imaginii și permit un efect de profunzime a câmpului folosind modul de focalizare live.

  1. Procesarea imaginilor cu mai multe cadre

Aceasta este una dintre caracteristicile cele mai importante, conform Androidauthority, pentru familia Galaxy S9. Datorită unui nou procesor de semnal de imagine, cele două telefoane pot folosi mai multe fotografii pentru a ajuta în procesarea ulterioară. Folosind DRAM-ul pe senzorul de cameră, Galaxy S9 captează de patru ori mai multe imagini la o viteză de patru ori mai mare.

Acesta captează 12 imagini într-o secundă secundă și le sortează în loturi de câte patru. Pentru fiecare lot, software-ul utilizează toate detaliile din cele patru imagini pentru a produce cea mai bună imagine. Software-ul apoi procesează cele trei imagini rezultate pentru ultima oară pentru a crea o imagine de ansamblu, cea mai bună.

  1. 960 de cadre pe secundă

DRAM-ul pe senzorul camerei foto este de asemenea foarte bun pentru un videoclip cu o viteză superioară de mișcare. Galaxy S9 poate capta de patru ori mai multe cadre ca Galaxy S8, având filmare lentă de la 240 fps la 960 fps la aceeași rezoluție HD de 720p.

Ceea ce pune această funcție pe S9 este modul automat. Galaxy S9 identifică automat momentul înregistrării cu viteză redusă în timp ce înregistrează în mod regulat. Dacă sunteți la un joc de baseball și doriți să înregistrați ce se întâmplă când mingea intră în coș, poate fi dificil să știți exact când să apăsați pentru înregistrarea cu încetinitorul. Software-ul lui Galaxy S9 determină exact momentul înregistrării și funcționează bine.

  1. Diafragma variabilă

Camerele foto Samsung au avut mici probleme în condiții de lumină slabă, dar Galaxy S9 va schimba acest lucru. Galaxy S9 vine cu o diafragmă variabilă care comută între două deschideri diferite.

Diafragma f / 2,4 este folosită pentru scene luminoase pentru a împiedica distorsiunile. Diafragma mai mare f / 1,5 este folosită pentru fotografii în lumina slabă și permite cu 28% mai multă lumină decât cea a lui Galaxy S8. În modul Auto, telefonul va alege automat ce diafragmă să folosească, dar în modul Pro puteți alege sau o deschidere sau alta.

  1. AR Emoji

Exprimarea emoțională este o mare parte a experienței Galaxy S9 și nicăieri nu este mai evidentă decât cu noua caracteristică. AR Emoji vă permite să creați o scanare 3D a feței dvs. Puteți personaliza părul, tonul pielii, hainele și accesoriile pentru a vă distra cu adevărat.

Odată ce vă creați propriul Emoji, puteți înregistra videoclipuri sau fotografii folosind emoji. Salvarea Emoji creează automat 18 GIF-uri diferite în galeria telefonului și pe tastatura telefonului dvs., care poate fi partajată rapid cu prietenii.

  1. Gigabit LTE

Una dintre caracteristicile cheie ale ultimului procesor Qualcomm este suportul LTE Cat 18. Acest lucru permite telefonului să descarce la viteze de până la 1,2 Gbps dntr-o rețea mobilă și face din Galaxy S9 unul dintre cele mai rapide smartphone-uri pentru date mobile.

  1. Difuzoare stereo

Un alt domeniu, conform celor de la Androidauthority, în care telefoanele Samsung au avut puțin de suferit este cel audio. După achiziționarea de către Samsung a lui Harmon Kardon anul trecut, sperăm ca acest lucru să fie de domeniul trecutului. Difuzorul single de pe telefoanele de până acum are un coleg. Ambele difuzoare au fost reglate de AKG (care fac parte din familia Samsung după achiziția Harmon).

Difuzoarele sunt de 1,4 ori mai puternice decât pe Galaxy S8, iar Samsung spune că difuzoarele oferă un sunet premium de excepție. Difuzoarele stereo beneficiază, de asemenea, de Dolby Atmos la Galaxy S9. Acest lucru permite telefonului să ofere un sunet spațial, pentru o experiență mai profundă.

  1. Scanare inteligentă

Familia Galaxy S8 a venit cu trei forme diferite de securitate biometrică: un senzor de amprentă digitală, un scaner pentru iris și o recunoaștere a feței. Scanerul Iris și deblocarea feței au funcționat bine numai în anumite condiții de iluminare. Scanerul de iris este foarte sigur, dar nu funcționează bine atunci când sunteți în aer liber și aveți soarele în spate. Deblocarea feței a fost opusul, a funcționat excelent în exterior în lumină bună, dar mai puțin bine în condiții de întuneric.

Pe Galaxy S9, Samsung a combinat aceste caracteristici pentru a valorifica punctele forte ale ambelor tehnologii. Scanarea inteligentă utilizează scanarea irisului pentru aplicațiile care necesită niveluri mai ridicate de securitate, cum ar fi aplicațiile bancare sau Samsung Pay. Pentru deblocarea zilnică, Galaxy S9 oferă o experiență foarte rapidă, comodă de deblocare cu recunoașterea facială.

SURSĂAndroidauthority