Un nou centru Samsung R&D pentru semiconductori în Coreea

186
Samsung va deschide un nou centru R&D in Coreea
Sursa foto: BusinessKorea

Samsung SDI caută să-și îmbunătățească capacitățile globale de cercetare și dezvoltare (R&D) prin înființarea de unități de cercetare în Statele Unite și Europa. Compania a declarat săptămâna trecută trecute că a înființat un centru SDI R&D în Boston, SUA. Este primul centru Samsung R&D (Research and development) de acolo. În iulie, compania a deschis o unitate de cercetare și dezvoltare, SDI R&D Europe, în Munchen, Germania. Anul viitor Samsung intenționează să deschidă încă una în China.

La câteva zile compania a demarat lucrările pentru un nou centru Samsung R&D, un complex de cercetare și dezvoltare a semiconductoarelor în Giheung, Coreea. Scopul companiei este de a-și extinde dominația în tehnologia de ultimă oră a semiconductoarelor. Aici Samsung intenționează să investească aproximativ 20 trilioane KRW (aproximativ 15 miliarde de dolari) până în 2028. Zona acoperă aproximativ 109.000 m² în campusul său Giheung. În acest centru Samsung R&D se vor efectua cercetări avansate privind dispozitivele și procesele de ultimă generație pentru memorie și semiconductori de sistem.

Samsung a declarat că va investi 355 de miliarde USD în următorii cinci ani în semiconductori, biotehnologie și inteligență artificială. Samsung este lider mondial în cipuri de memorie, dar caută să-și consolideze poziția în producția de procesoare.

Nou centru Samsung R&D în Coreea în valoare de 15 miliarde USD

La ceremonia de inaugurare a participat și vicepreședintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong. Au mai participat președintele și CEO Kyung Kye-hyun; președintele Memory Business Lee Jung-bae; președintele Samsung Foundry Business Choi Si-young; și președintele Samsung LSI Business Park Yong-in, împreună cu peste 100 de angajați.

Noul nostru complex de cercetare și dezvoltare de ultimă generație va deveni un hub pentru inovare. Aici cei mai buni și talentați în cercetare din întreaga lume pot veni și pot crește împreună”. A spus Kyung Kye-hyun, care conduce și divizia Samsung Device Solutions, potrivit BusinessKorea.Ne așteptăm că acest nou început va pune bazele creșterii durabile a afacerii noastre cu semiconductori”.

BusinessKorea este cea mai veche și mai cunoscută revistă coreeană, una dintre cele mai citite din Coreea. A fost fondată în 1983. BusinessKorea este o revistă în limba engleză cu informați despre afaceri, economice și financiare din Coreea.

Campusul Giheung al Samsung este situat la sud de Seul, lângă campusul Hwaseong al Diviziei DS. Acesta din urmă este locul de naștere al primului DRAM de 64MB din lume în 1992. Odată cu înființarea noii unități Samsung R&D compania încearcă să depășească limitele scalarii semiconductoarelor și să-și consolideze avantajul competitiv în tehnologia semiconductoarelor.

Noua unitate de cercetare și dezvoltare Samsung, împreună cu centrul de cercetare și dezvoltare din Hwaseong și cel mai mare complex de producție de semiconductori din lume din Pyeongtaek, se așteaptă să crească sinergia dintre cele trei complexe principale de semiconductori Samsung din zona metropolitană.

Un oficial Samsung Electronics a spus că, dacă se construiește un centru de cercetare și dezvoltare cu echipamente de ultimă generație, este de așteptat să scurteze timpul de dezvoltare a o nouă generație de produse și îmbunătățirea calității semiconductorilor.