CEO-ul Samsung își cere scuze pentru ajustarea perfomanțelor telefoanelor

428
CEO-ul Samsung isi cere scuze pentru incetinirea perfomantei jocurilor
Sursa Foto: via koreaherald.com

Este pentru prima dată când un director de top Samsung își scuze publicului pe fondul plângerilor care au crescut cu privire la controversatul serviciu de optimizare a jocurilor (GOS) al seriei Galaxy S22. GOS (Game optimization service) este un software care ajustează performanța smartphone-urilor pentru a ajuta bateriile să dureze mai mult și pentru a preveni problemele de supraîncălzire atunci când se utilizează aplicații care folosesc în mod intens resursele telefonului.

Nu am reușit să luăm în considerare în mod corespunzător nevoile consumatorilor noștri”. A spus Jong-Hee Han, CEO al Samsung, conform ziarului sud-coreean The Korea Herald. CEO-ul Samsung și-a cerut scuze în timp ce s-a înclinat adânc în fața a aproximativ 1.600 de acționari Samsung care participau la adunarea generală anuală, atât fizic cât și online.

Samsung a instalat acest software începând cu seria Galaxy S7 în 2017. Dar, era o opțiune care putea fi dezactivată în funcție de alegerea utilizatorului. Pentru seria Galaxy S22, totuși, software-ul a fost pornit automat chiar și pentru alte aplicații populare. Samsung a anunțat săptămâna trecută că va rezolva problema cu o actualizare a software-ului, dar furia publicului nu a dat semne de diminuare. În final gigantul high-tech a lansat o actualizare pentru rezolvarea problemei GOS.

CEO-ul Samsung și-a cerut scuze acționarilor și publicului în problema GOS

Software-ul Samsung a limitat performanța telefoanelor din seria Galaxy S22, dar și tabletelor din seria Galaxy Tab S8, la doar 53,9% din capacitatea promisă, conform Geekbench. Platforma a eliminat recent telefoanele și tabletele Samsung din lista sa de evaluare, invocând problema credibilității. Această controversă a fost pe ordinea de zi în timpul adunării generale, acționarii criticând conducerea pentru gestionarea greșită a problemei, cerând contramăsuri.

CEO – Chief executive officer sau director executiv (director general în unele țări). Este persoana cu cea mai înaltă autoritate într-o organizație sau instituție. În 2018, doar 5% din directorii executivi prezenți în top Fortune 500 erau femei.

„GOS a fost conceput pentru a optimiza performanța telefonului, luând în considerare diversele caracteristici ale jucătorilor”. A spus Han. „Performanța constantă a dispozitivului este crucială atunci când vă bucurați de jocuri de ultimă generație. Astfel am limitat performanța procesorului și a GPU-ului la nivelurile adecvate pentru a minimiza supraîncălzirea, menținând în același timp consistența”. „Vom asculta cu mai multă atenție vocile utilizatorilor noștri și îi vom recompensa cu cea mai bună calitate și servicii pentru a nu se repeta probleme similare”.

Întrebat despre problemele de siguranță de la supraîncălzire în urma actualizării software, Han a spus. „Vom asigura siguranța folosind un algoritm de control al căldurii. Vom continua să adăugăm noi funcții pentru a preveni supraîncălzirea”.

În timpul întâlnirii au fost ridicate și alte întrebări dificile. În ceea ce privește problemele din Rusia, CEO-ul a spus că Samsung, care a suspendat deja livrările către țară, urmărește cu atenție situația pentru a minimiza impactul asupra afacerii sale. Samsung este producătorul nr. 1 de smartphone-uri din Rusia, cu o cotă de piață de aproape 35%.