Doi cercetători de la Samsung R&D aleși ca președinți de grup de lucru ai 3GPP

142
Samsung
Sursa Foto: Bloomberg

Nu mai este o noutate că produsele Samsung, indiferent ce sunt ele, telefoane, tablete, ceasuri inteligente, televizoare, frigidere sau orice alt produs sunt de o calitate ireproșabilă și au incluse cele mai noi tehnologii. În spatele acestor produse se află mulți ani de cercetare și dezvoltare și multe brevete de tot felul la care lucrează mulți specialiști ai companiei. Ca o recunoaștere a expertizei lor în domeniul tech doi cercetători de la Samsung au fost aleși ca președinți de grup de lucru ai Third Generation Partnership Project (3GPP).

Third Generation Partnership Project (3GPP) este cea mai mare organizație de dezvoltare a standardelor de comunicații mobile din lume. Acum Younsun Kim și Andrew Bennett de la Samsung Research au fost numiți ca președinți de grup de lucru la 3GPP. Înființată în 1998, 3GPP este dedicat dezvoltării standardului global unificat pentru comunicațiile mobile. 3GPP este compus din companii și organizații din întreaga lume, inclusiv Samsung, Qualcomm, Apple, Ericsson, Nokia, Huawei și altele.

Cercetători Samsung aleși ca președinți de grup de lucru ai 3GPP

Younsun Kim și Andrew Bennett de la Samsung Research, centrul de cercetare și dezvoltare avansat al Samsung, au fost numiți președinți ai Grupului de lucru 1 al rețelei de acces radio al 3GPP (RAN WG1) și, respectiv, ai Grupului de lucru 2 privind aspectele de service și sistem (SA WG2).

Younsun Kim a fost numit pentru prima dată președinte al RAN WG1 în mai 2021. Acum i s-a încredințat din nou acest rol după ce și-a încheiat mandatul de doi ani. Andrew Bennett a fost ales președinte al SA WG2 după ce a fost vicepreședinte al grupului timp de patru ani.

Deoarece RAN WG1 și SA WG2 sunt fundamentale pentru 3GPP, se așteaptă ca cele două posturi să joace un rol important în dezvoltarea standardelor pentru 5G-Advanced. Aceasta este următoarea versiune a 5G și antecamera următoarei generații de comunicații mobile, adică rețelele 6G. RAN WG1 este responsabil pentru dezvoltarea specificațiilor tehnice pentru nivelul fizic al rețelei de acces radio. SA WG2 este responsabil pentru standardele arhitecturii sistemului 5G.

Cei doi cercetători numiți ca președinți ai grupurilor de lucru cheie 3GPP este o reflectare a contribuției Samsung la dezvoltarea standardelor de comunicații mobile”. A declarat Paul Cheun, CTO, Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Samsung va contribui în mod proactiv la dezvoltarea 5G-Advanced, următoarea evoluție a tehnologiei 5G și 6G.”

Vom depune eforturi pentru a ne asigura că standardul 5G-Advanced încorporează inovații cu impact crucial asupra experiențelor consumatorilor”. A spus Kim Younsun.

Vom lucra împreună cu companiile membre 3GPP nu doar pentru standardul 5G-Advanced ci și pentru pregătirea 6G. Ne așteptăm ca discuțiile pentru 6G să înceapă la mijlocul anilor 2020. Sperăm să vedem rețele și dispozitive 6G care să îndeplinească cerințele societății noastre în jurul anului 2030”. A a spus și Andrew Bennett.