Certificare TÜV Rheinland pentru semiconductorii auto Samsung

843

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat că a primit certificarea ISO 26262 pentru siguranța funcțională a componentelor auto de la TÜV Rheinland, o companie germană de testare, inspecție și certificare la nivel mondial. Certificarea recunoaște siguranța și fiabilitatea noului sistem de management al siguranței funcționale al Samsung în cadrul procesului său de dezvoltare a produselor pentru soluții de automobile.

Acreditarea noului sistem de management al siguranței funcționale al Samsung este o recunoaștere a calității produselor semiconductoare auto Samsung. TÜV Rheinland certifică faptul că semiconductorii avansați ai companiei, cum ar fi procesoarele, senzorii de imagine, soluțiile de memorie și emițătoare de lumină (LED), satisfac standardele rigide de siguranță ale industriei auto pe tot parcursul procesului de dezvoltare a produsului.

Cu o istorie de aproape 150 de ani, TÜV Rheinland este una dintre cele mai respectate instituții de testare și certificare din Europa și din lume. Este o organizație internațională independentă, o instituție de inspecție tehnică, de siguranță, eficiență și calitate.

O garanție a lucrului bine făcut – certificarea TÜV Rheinland

TÜV Rheinland oferă servicii de testare și inspecție independente, care stau la baza calității și siguranței„. A declarat Manuel Diaz, Manager Global Field la TÜV Rheinland. „Samsung și-a construit cu succes sistemul de management care va oferi soluții de semiconductoare care să îndeplinească cerințele de siguranță funcțională pentru producătorii auto de astăzi. Suntem încântați să acordăm companiei Samsung certificarea ISO 26262. Aceasta garantează că semiconductori auto produși de Samsung vor contribui la creșterea siguranței funcționale în cadrul industriei auto„.

Siguranța este o prioritate maximă, mai ales atunci când vine vorba despre autovehiculele de mâine. Certificarea ISO 26262 este un pas important care asigură siguranța funcțională a soluțiilor avansate de semiconductori auto produși de Samsung”. A declarat Kenny Han, vicepreședinte al diviziei Device Solutions la Samsung Electronics. „Credem că noua certificare ISO 26262 va impulsiona dezvoltarea gama completa de soluții inovatoare de semiconductori pe piața auto”.

TÜV Rheinland testează siguranța, eficiența și calitatea produselor în 42 de ramuri industriale. A fost fondată în 1872 și are sediul în Koln, Germania. Este una dintre cele mai respectate instituții de testare și certificare din Europa și din lume. TÜV Rheinland are filiale în întreaga lume pe toate continentele. Are aproape 20.000 de angajați în Germania și în lume.

Adoptarea componentelor electronice în automobile continuă să crească permanent. Dezvoltarea unor noi aplicații bazate pe semiconductori este tot mai accelerată în cadrul industriei auto. Astfel importanța standardelor de siguranță și certificărilor pentru componentele semiconductoare destinate automobilelor, precum și nivelul lor de sofisticare crește permanent. Samsung fiind cel mai important producător în acest domeniu a primit acum această prestigioasă certificare, conform News Samsung.

Certificarea primită de Samsung este o recunoaștere a calității produselor sale

Certificarea ISO 26262 pentru siguranța funcțională a autovehiculelor a fost stabilită ca standard global de către Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) în 2011. Scopul acesteia este de a minimiza riscurile de defecțiuni ale sistemului electric sau electronic aflat în vehicule. Recunoscând cerințele crescânde pentru semiconductori în tehnologiile auto emergente, cum ar fi sistemele avansate de asistență la conducere (ADAS) și conducerea autonomă, mai multe norme specifice acestor produse au fost adăugate la standardul revizuit în 2018.

Calitatea produselor Samsung este recunoscută pe plan mondial. Televizoarele, smartphone-urile sau aparatele electrocasnice produse de gigantul high-tech sunt în top-ul preferințelor cumpărătorilor. Anul acesta și ecranul lui Galaxy Fold a primit certificarea „Eye Comfort” de la TÜV Rheinland.

Prin certificarea ISO 26262, Samsung intenționează să dezvolte și să facă îmbunătățiri în continuare pentru a-și consolida sistemul de management al siguranței funcționale. În plus față de această certificare, soluțiile Samsung pentru semiconductoare pentru automobile îndeplinesc cele mai înalte standarde de management al calității și fiabilității cerute de specificațiile IATF 16949 și AEC-Q100.