Ecranul lui Galaxy Fold primește certificarea „Eye Comfort”

1518

Cu puțin timp înainte de lansarea pe piața din Statele Unite a smartphone-ului Galaxy Gold informațiile despre acesta sunt din abundență. Samsung Display a declarat acum că ecranul pliabil OLED aflat pe Galaxy Fold a primit certificarea internațională „Eye Comfort”. Conform reputatei companii de certificare TÜV Rheinland din Germania ecranul lui Galaxy Fold reduce la minim lumina albastră, dăunătoare ochilor.

Afișajul OLED pliabil de 7,3 inch a fost certificat de TÜV Rheinland din Germania cu „Eye Comfort”. Acest afișaj a redus lumina albastră cu 42% față de afișajele normale aflate pe smartphone-uri. Panourile OLED au o emisie de lumină albastră de 12%, aceasta crescând la 18% pentru afișajele LCD. Pentru Samsung Galaxy Fold, Samsung a redus această emisie la 7%, conform PhoneArena. Și a reușit să facă acest lucru în timp ce continuă să îndeplinească standardul de culoare optică DCI-P3.

Galaxy Fold cu cel mai înalt standard de ecran, primește „Eye Comfort”

Mulți producători de afișaje utilizează filtre sau programe pentru a reduce procentajul luminii albastre în detrimentul acurateței culorii. „Samsung Display a îmbunătățit calitatea materialelor organice pentru afișajul pliabil păstrând standardele de culoare, reducând în același timp procentajul luminii albastre”. A spus Jeeho Baek vicepreședinte executiv la Mobile Display Sales and Marketing la Samsung Display.„Într-o piață în care inovația tehnică se materializează într-un ritm remarcabil, OLED stabilește ritmul schimbării în designul smartphone-ului. Oferim o rezoluție îmbunătățită, îmbunătățind considerabil mediul de utilizare prin minimizarea solicitărilor utilizatorilor”.

Dacă nu îndepărtați folia de acoperire de pe ecranul lui Galaxy Fold, acesta este un ecran OLED foarte bun. Astfel Ecranul aflat pe Galaxy Fold primește din partea organismul de certificare a calității TÜV Rheinland certificarea „Eye Comfort”.

TÜV Rheinland testează siguranța, eficiența și calitatea produselor în 42 de ramuri industriale. A fost fondată în 1872 și are sediul în Koln, Germania. Este una dintre cele mai respectate instituții de testare și certificare din Europa și din lume. TÜV Rheinland are filiale în întreaga lume pe toate continentele. Are peste 19.900 angajați în Germania și în lume.

După o serie de teste efectuate pe Galaxy Fold, experții firmei germane au măsurat o scădere drastică a cantității de lumină albastră dăunătoare emisă de ecran. Acestă lumină este dăunătoare mai ales dacă interacționați noaptea cu ecranul telefonului dvs. Lungimile de undă ale luminii albastre de 415 – 455 nanometri sunt menținute la un nivel minim pe Galaxy Fold.

Acesta este același nivel atins de ecranele aflate pe seria Galaxy S10, testate de TÜV Rheinland și certificate tot cu „Eye Comfort”. Galaxy Fold a redus această emisie la 7%. Comparați acest lucru cu un nivel de 12% pentru afișajele OLED și 18% pentru LCD-uri. Devine foarte clar că Samsung Display nu are egal în fabricarea ecranelor de smartphone-uri.