Samsung SDI a primit certificarea „Zero Waste to Landfill”

200
Zero Waste to Landfill
Sursă foto: DevonContactWaste

Principalul producător de baterii din Coreea de Sud, Samsung SDI, a declarat ieri că a obținut cea mai înaltă certificare „Platinum” din programul Zero Waste to Landfill al UL Solutions pentru toate cele șase unități de producție din Coreea. Zero Waste to Landfill – Zero deșeuri la depozitul de deșeuri (ZWTL) este o filozofie de reducere a cantității de deșeuri care ajung la groapa de gunoi.

UL Solutions, un lider global în știința aplicată a siguranței, a testat nivelurile de deviere ale depozitelor de gunoi ale companiei Samsung conform programului său ZWTL. Acestea au fost clasificate ca evaluări 100% „Platină”, 99 până la 95% „Aur” și 94 până la 90% „Silver”. Prin programul / certificarea „Zero Waste to Landfill” companiile urmăresc să își reducă în mod semnificativ utilizarea gropilor de gunoi. Cel puțin 99% dintre deșeuri fiind astfel deturnate de la groapa de gunoi.

„Zero Waste to Landfill” – certificare primită de Samsung SDI

Fabricile Samsung SDI din Giheung și Cheongju au obținut calificative de Platină timp de doi ani consecutiv. Celelalte patru locații ale subsidiarei Samsung Electronics, fabricile din Cheonan, Ulsan, Gumi și Suwon au fost, de asemenea, recunoscute pentru eforturile lor de reciclare 100% în evaluarea din acest an.

Din 2019, Samsung SDI a lucrat cu partenerii de reciclare pentru a construi un sistem în buclă închisă. Prin acest sistem Samsung SDI extrage materiale cheie, inclusiv cobalt, nichel și litiu din resturile de baterii. În acest fel aceste materiale rare și scumpe pot fi reutilizare pentru produse noi.

Cobaltul (Co) este un element chimic rar, cu un rol foarte important în alierea cu alte metale dure. Cobaltul se găsește în scoarța terestră numai într-o formă combinată chimic. Producția mondială în 2022 a fost de 190.000 de tone.

În mai 2022, subsidiara Samsung a deschis și Recycle Research Lab, intensificând eforturile de recuperare a deșeurilor de baterii și a materialelor reciclabile. Chiar și în afara țării, la fabrica din Wuxi, China, Samsung SDI a obținut calificativul Platină. În același timp fabricile sale din Ungaria și orașul chinez Tianjin au primit calificativul Aur în programul ZWTL.

În urma evaluării fabricilor din Malaezia și Vietnam din acest an, toate facilitățile Samsung SDI vor fi certificate cu programul ZWTL, a spus compania. Scopul final este să obțină cel mai înalt nivel de certificare în toate operațiunile sale in străinătate până în 2024.

„Obținerea certificării Zero Waste to Landfill este un pas înainte pentru a fi o companie globală de top”. A declarat CEO-ul Samsung SDI, Choi Yoon-ho, potrivit TheKoreaHerald. „Vom continua să facem lumea mai verde printr-o strategie de recirculare a resurselor.”