Stellantis și Samsung SDI vor construi o nouă fabrică de baterii EV în SUA

256
Stellantis și Samsung SDI
sursă foto: via Stellantis

Stellantis a anunțat ieri că intenționează să deschidă o a doua fabrică de baterii din SUA pentru a sprijini producția americană de vehicule electrice. Cele două companii, Stellantis și Samsung SDI au semnat un memorandum de înțelegere și încearcă să înceapă producția în 2027. Viitoarea fabrică va avea „o capacitate de producție anuală inițială de 34 gigawați-oră”. Momentan locația nu a fost nedezvăluită fiind „în curs de revizuire”.

Cea de-a doua fabrică de baterii va intra în cadrul aceleiași asociații StarPlus Energy ca prima sa unitate din SUA. În mai 2022, Stellantis și Samsung SDI și-au anunțat angajamentul de a construi o primă uzină de producție de baterii în Kokomo, Indiana, SUA. Fabrica va începe să producă în primul trimestru al anului 2025. Mai mult, Stellantis a declarat că uzina din Indiana va viza o producție anuală de 33 de gigawați-oră, față de 23 când a fost anunțat proiectul. Fabrica de 4,5 milioane de metri pătrați trebuie să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023. Unitatea va servi și ca centru tehnologic pentru dezvoltarea de celule, module și baterii pentru vehicule electrice, hibrizi și hibrizi plug-in.

O nouă fabrică de baterii EV va fi construită de Stellantis și Samsung SDI în SUA

„Această nouă unitate va contribui la atingerea obiectivului nostru agresiv de a oferi cel puțin 25 de vehicule electrice cu baterii noi pentru piața nord-americană până la sfârșitul deceniului”. A declarat CEO-ul Stellantis Carlos Tavares, potrivit Greencarreports. „Continuăm să adăugăm mai multă capacitate în Statele Unite, împreună cu marele nostru partener Samsung SDI. Vom stabili următorii pași pentru a ne atinge angajamentul de neutralitate carbon până în 2038.”

Sursă foto: Stellantis

Stellantis cu mărcile Peugeot, Jeep, Ram, Alfa Romeo, Citroen și Opel, printre altele, a anunțat că va atinge 100% vânzări de mașini electrice în Europa. De asemenea, Stellantis vrea să atingă un 50% mix electric de mașini și camioane ușoare în SUA până în 2030. Pentru a realiza acest lucru, a spus că dorește să asigure aproximativ 400 GWh de capacitate a bateriei. Stellantis vrea să devină o corporație cu zero carbon până în 2038 în toate domeniile.

Stellantis este o corporație formată din compania italo-americană Fiat Chrysler și grupul francez PSA. Are sediul central în Amsterdam, Olanda. Stellantis va investi peste 30 de miliarde euro până în 2025 pentru electrificarea mărcilor sale.

De asemenea, Stellantis nu a spus dacă acest lucru afectează calendarul lansării viitoarelor vehicule electrice, inclusiv camionul electric Ram 1500 REV. Aceasta este o mașină electrică Dodge și un Jeep Recon care ar putea acționa ca un „frate” complet electric pentru Wrangler.

Bateriile EV Samsung SDI echipează gama Stellantis de vehicule electrice din SUA. Mai mult, modelul Fiat 500e original, ajuns în SUA acum un deceniu, era echipat cu baterii Samsung SDI. „Această a doua fabrică va accelera pătrunderea noastră pe piață în SUA”, a spus CEO-ul Samsung SDI, Yoon-ho Choi.