La CES Samsung scoate în evidență viața conectată cu produse AI și 5G

564
Sursa Foto: Yonhap

Gigantul sud-coreean high-tech Samsung Electronics Co., a declarat că va prezenta la Consumer Electronics Show (CES) tehnologii de inteligentă artificială (AI), 5G și Internet of Things (IoT), care vor fi pe viitoarele sale produse. Aceasta este viziunea Samsung despre o lume „conectată inteligent”.

Compania Samsung Electronics se mândrește cu cel mai mare stand dintre toți expozanții de la CES. La Convention Center din Las Vegas (cu aproximativ 300.000 m²), Samsung își va prezenta cele mai recente realizări tehnologice. Expoziția va începe marți 7 ianuarie și ține până în 10 ianuarie.

NEON și o nouă soluție AI pentru electrocasnice

Înainte de deschiderea oficială a CES 2020, Samsung va prezenta pentru prima dată un robot alimentat de o nouă soluție AI. Noul robot va fi o extindere a platformei de robotică existente a companiei Samsung Bot, conform companiei Samsung, citată de Yonhap. Platforma a debutat la CES 2019 anul trecut, cu mașini inteligente în zona serviciilor de gătit, asistență medicală și curățare.

De asemenea, Samsung intenționează să dezvăluie noul său software AI, NEON, dezvoltat de grupul de cercetare experimental al companiei, Samsung Technology and Advanced Research Labs (STAR ​​Labs). Cel mai recent algoritm de tip uman ar putea fi produsul numit drept „însoțitor inteligent”.

Leonardo da Vinci (1452-1519) a schițat planurile pentru un robot umanoid în jurul anului 1495. Caietele lui Leonardo, conțineau desene ale unui cavaler mecanic, capabil să se așeze, să-și miște brațele, capul și maxilarul. Nu se știe dacă Leonardo a și încercat să-l construiască.

Pe lângă roboți, cele mai noi tehnologii Samsung AI pot fi încorporate și în televizoarele sale QLED 8K pentru o rezoluție mai bună și sunet optim. În calitate de principalul producător mondial de televizoare, Samsung va expune, de asemenea, televizoare cu design nou la CES 2020. The Sero, un televizor care se poate roti pe verticală și un nou televizor QLED 8K complet fără margini. Vor mai fi prezentate și televizoare modulare MicroLED și aparate de uz casnic.

Ultimele modele de smartphone-uri și noi cipuri de memorie Samsung la CES

Pentru a promova tehnologiile 5G, Samsung va prezenta gama completă a smartphone-urilor sale Galaxy 5G și a un cockpit digital bazat pe 5G pentru vehicule viitoare. Versiunile bugetare ale smartphone-urilor flagship Samsung din 2019 vor fi, de asemenea, afișate la CES 2020. Samsung Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite vor avea unele dintre caracteristicile premium aflate pe Galaxy S10 și Galaxy Note 10, dar la prețuri mai accesibile. Compania ar trebui să facă publice și prețurile exacte ale celor două telefoane la CES 2020.

De asemenea, Samsung va introduce noi electrocasnice destinate generației Milenare. Este vorba despre utilizatorii născuți între începutul anilor 1980 și anul 1990. Samsung a declarat că mini frigidere pentru vin, bere și produse cosmetice, precum și pentru împrospătarea încălțămintei vor debuta la CES 2020.

Samsung intenționează să prezinte și cipuri de memorie specializate pentru soluții AI, 5G și pentru stocarea unor cantități mari de date. Samsung este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, cum ar fi flash DRAM și NAND.