NEON, o nouă inteligență artificială Samsung va debuta la CES 2020

1058
Sursa Foto: via pcmag.com

Grupul STAR Labs (Samsung Technology & Advanced Research Labs) a vorbit recent despre un produs nou numit NEON. STAR Labs a sugerat că Samsung va dezvălui detalii despre acest produs misterios la CES 2020 Las Vegas. NEON chiar are și un domeniu propriu: Neon.life. Conform site-ului PCmag, se vorbește acum de NEON pe Twitter, Instagram și Facebook și nu știe nimeni ce este.

Un director executiv Samsung și un cunoscut regizor de film au trimis un mesaj online despre o nouă inteligență artificială ce va veni de la Samsung în următoarele săptămâni. Samsung pregătește o „inteligență artificială” care ar putea deveni „cel mai bun prieten al tău”. Va debuta la CES, a declarat recent pe Twitter regizorul indian Shekhar Kapur. Kapur a mai scris că NEON este „Inteligența artificială care te va face să te întrebi care dintre voi este real”.

Președintele și CEO-ul STAR Labs, Samsung, Pranav Mistry a spus: „La STAR Labs, construim noi servicii imersive și inteligente care fac ca ficțiunea să devină realitate.” Divizia de cercetare Samsung a lucrat mult la AI „pentru a asigura tehnologii și platforme de bază ale AI-ului de ultimă oră – AI la nivel uman, cu capacitatea de a vorbi, recunoaște și gândi – pentru a oferi noi Experiențe AI și valoare pentru clienții săi„. În centrul matricii AI din pagina de cercetare se află un logo pentru Bixby, asistentul inteligent Samsung.

NEON poate fi un nou asistent inteligent Samsung

Kapur are peste 2,7 milioane de adepți și este unul dintre cei mai populari utilizatori de Twitter din India. Mistry este, de asemenea, indian și una dintre cele mai influente figuri publice de origine indiană din lume astăzi. Ca atare, este posibil ca tweet-urile lui Kapur despre NEON să fi fost făcute din respect reciproc, dar interacțiunea dintre cei doi probabil că reprezintă ceva.

Termenul „inteligență artificială” a fost creat în 1956 de John McCarthy. O definiție a AI este: „Capacitatea unui sistem de a interpreta corect datele externe, de a învăța din astfel de date și de a folosi acele învățări pentru a atinge obiective și sarcini specifice printr-o adaptare flexibilă”.

Site-ul propriu al lui Neon nu dă prea multe detalii, doar arătă numele și sigla pe un val de culori învolburate. De asemenea, proiectul NEON a postat șapte videoclipuri complet neinformative pe Instagram. De asemenea, site-ul Neon a postat imagini cu modele atractive cu eticheta, „Ați întâlnit vreodată un artificial?” Fotografiile folosite te duc cu gândul la androizi.

NEON este rezultate investițiilor uriașe ale companiei Samsung în AI

Asistenții AI sunt o parte cheie a infrastructurii potențiale a sistemului de operare și a utilizatorilor unei lumi 5G. Când ratele de date ridicate și latențele scăzute ale 5G vor fi disponibile, procesarea locală pe dispozitive devine mult mai puțin importantă. Vom fi înconjurați de dispozitive bazate pe cloud care fac doar o mulțime de solicitări către servere. Multe dispozitive vor fi fără ecran sau fără tastatură, ceea ce face ca asistenții inteligenți să devină un mod natural de a comunica cu lumea 5G. NEON ar putea fi o evoluție a lui Bixby, dar este mai probabil să fie un produs conceptual care va arata unde a ajuns cercetarea AI Samsung.

Samsung a apreciat că NEON va fi un „AI la nivel uman„, dar poate depinde foarte mult de accesul la o rețea de lucru 5G. Scopul dezvoltării AI este de a oferi oamenilor o experiență unică cu asistentul lor electronic.

Dar ce este exact NEON nu știm. Poate fi un robot cu inteligență artificială care îi va face pe utilizatori să se întrebe dacă este real. NEON ar putea fi un nou asistent AI. Dacă este ceia ce pretinde STAR Labs, atunci Alexa și Siri ar trebui să fie îngrijorați de NEON. Vom afla răspunsul la CES 2020 Las Vegas, luna viitoare.